Moje marzenie - maniusika - cz.1
- maryla-56_56
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Odpoczywać będę w deszczową jesień i zimę , a teraz to nawet trudno by było usiedzieć w mieszkaniu ,słonko tak pięknie świeci to sama przyjemność robić coś w ogrodzie .. Posadziłam już tulipany . mam już całą rabatkę , jak tylko dokończą ogrodzenie zabieram się za moje rumowisko .. jutro zrobię zdjęcia na pomiątkę zdewastowanego ogrodu .. aby tylko jeszcze skończył się remont domu to do porządku będę musiała doprowadzić ogródek przydomowy .. ale pewnie dopiero na wiosnę ...
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Maniuśka
nie odzywałam się bo nie miałam internetu coś się skopsało
pytałaś dlaczego wsadziłam hortensję w siatce nie nie w siatce tylko tak odgrodziłam od trawy
bo mój M jak kosi to by mi uszkodził liście i tymczasowo tak odgradzam i tak przenoszę tą
siatkę pozdrawiam już będę zaglądać do was mam taką nadzieję że internet już będzie działał
pozdrawiam serdecznie

nie odzywałam się bo nie miałam internetu coś się skopsało
pytałaś dlaczego wsadziłam hortensję w siatce nie nie w siatce tylko tak odgrodziłam od trawy
bo mój M jak kosi to by mi uszkodził liście i tymczasowo tak odgradzam i tak przenoszę tą
siatkę pozdrawiam już będę zaglądać do was mam taką nadzieję że internet już będzie działał
pozdrawiam serdecznie
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- maniusika

ale masz dobrze ..mój M nie chce kosić kosiarką , ale z drugiej strony domu ma tyle samo do koszenia ale on woli kosić kosą .. tam troche jest nie równo a i krety upodobały sobie tamtą stronę więc rozgarnia kretowiska i kosi .... jedna strona już zalane fudamenty jutro zalewają drugą stronę i zostaje jeszcze frontowa strona ,myślę że do niedzieli zaleja podmurówkę i zaciągną siatkę .. ale mnie czeka roboty z wyrównaniem ogródka .. aby tylko słonko ładnie świeciło to przyjemniej sie pracuje ..
jeszcze troche mam kwitnących kwiatów ..równiez te w doniczkach pięknie się rozkwitły ,szkoda będzie ich przycinać ...
jeszcze troche mam kwitnących kwiatów ..równiez te w doniczkach pięknie się rozkwitły ,szkoda będzie ich przycinać ...- maryla-56_56

-
x_P-42
- maniusika

rdes wysoki ma dużo nasionek, wszystkie ziarenka na wiosne zchodza ..musze ich wyrywac bo bym miała las rdesu ,, tak samo z kosmosem ,zostawiam tylko tam gdze nie zasłaniają innych kwiatów ..peonie scinam dopiero na zime i kłade na korzenie ,, ładnie sie przebarwia szafirowa burza i klonik oraz ten czerwony znoszę do domu a malinki na przekąszenie wyrosły na miedzy i ich nie ruszam ,, a czerwona trawka zaczyna mi sie porządnie rozrastac muszę zabrac ja z rabatki w inne miejsce ..a tak wyglada moje pobojowisko ..

a to jest milin czerwony ..

już zaczynają kwitnąc białe chryzantemy i ziemowity ..oraz czerwony marcinek

a to jest milin czerwony ..

już zaczynają kwitnąc białe chryzantemy i ziemowity ..oraz czerwony marcinek
- maryla-56_56