Zdjecia moich kwiatkow
witam i o zdrowie pytam
:):)
wpadłam do Ciebie z rewizyta i się zadomowiłam
:):)
jeśli chodiz o krotona co liście ci opadają.... to z tego co wiem no tak:
- trzeba go często zraszać bo to uwielbia....
- nienawidzi przeciągów...
- nienawidzi zmiany miejsca "zamieszkania"...
- i nienaiwdzi bezpośredniego światała...
także jak sama widzisz.. dziwny jest :P hehee... ja mam szczepke krotona.... (u mnie w dziale jest zdjecie) i od grudnia stoi w wodzie i nie ma zamiaru puszczac korzeni ale i nie marnieje )
a i zauważyłam u Ciebie Fittonie
poki co widze, że stoi u Ciebie na parapecie...
ale jest to rolina cieniolubna, która baaardzo nie lubi światła ... wiec nadaje się do zacienionych kacików mieszkania...
... lubi wilgotne powietrze.. dlatego powinna sie ją codziennie zraszać... .. podlewać powinno sie ja na zasadzie "żeby miała cały czas wilgotno"
ale nie wolno też przelewac...
hehe sorki, że się tak wymądrzam.. ale akurat duzo informacji sama zbierałam dotyczace właśnie tych kwiatuszków.

wpadłam do Ciebie z rewizyta i się zadomowiłam

jeśli chodiz o krotona co liście ci opadają.... to z tego co wiem no tak:
- trzeba go często zraszać bo to uwielbia....
- nienawidzi przeciągów...
- nienawidzi zmiany miejsca "zamieszkania"...
- i nienaiwdzi bezpośredniego światała...
także jak sama widzisz.. dziwny jest :P hehee... ja mam szczepke krotona.... (u mnie w dziale jest zdjecie) i od grudnia stoi w wodzie i nie ma zamiaru puszczac korzeni ale i nie marnieje )

a i zauważyłam u Ciebie Fittonie

ale jest to rolina cieniolubna, która baaardzo nie lubi światła ... wiec nadaje się do zacienionych kacików mieszkania...

hehe sorki, że się tak wymądrzam.. ale akurat duzo informacji sama zbierałam dotyczace właśnie tych kwiatuszków.
Dzięki za odwiedzinki 
A informacji nigdy za wiele
Co do tych dwoch krotonow to juz sie pogodzilam z ich porazka,ale jeszcze trohe walcze zauwazylam ,ze zaczely wypuszczac nowe listy ,wiec jeszcze troche poczekam
Trzeci kroton,ktory jest w ziemi ma sie dobrze i nic sie z nim nie dzieje,wszystkie trzy zraszam,wiec nie wiem o co chodzi
Co do fitonii jest na oknie polnocnym,wiec nie ma slonca wcale,codziennie ja zraszam,to jej tymczasowe miejsce dopoki nie zrobi sie cieplej na dworze,pozniej powedrujew ciemniejszy kat mieszkania
Dzięki za informacje,zapraszam czesciej

A informacji nigdy za wiele

Co do tych dwoch krotonow to juz sie pogodzilam z ich porazka,ale jeszcze trohe walcze zauwazylam ,ze zaczely wypuszczac nowe listy ,wiec jeszcze troche poczekam

Co do fitonii jest na oknie polnocnym,wiec nie ma slonca wcale,codziennie ja zraszam,to jej tymczasowe miejsce dopoki nie zrobi sie cieplej na dworze,pozniej powedrujew ciemniejszy kat mieszkania

Dzięki za informacje,zapraszam czesciej

- katarzyneczka
- 1000p
- Od: 1 mar 2009, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pati, na 3 fotce to chyba Tłustosz a na 4. Echeveria elegans
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"