Dala- mój piękny ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

dala pisze:Moniko, KaRo dziękuję za miłe słowa i bardzo się cieszę, że podoba Wam się mój ogród. To dla mnie wielka motywacja do dalszej pracy, bo tak naprawdę moja przygoda z ogrodnictwem zaczęła się całkiem niedawno i jeszcze muszę się duuuużo uczyć, między innymi od Was
Ido, prawda, że te wisienki jak kwitną są zjawiskowe? Piękna też jest Kanzan, ma ją w ogrodzie moja siostra i strasznie jej zazdroszczę i nie mogę się wiosną napatrzeć.
Niemozliwe :shock:
Nawt nie masz pojęcia, jak mnie zmobilizowalaś.
Ile trwa Twoja przygoda??
Czym się inspirowałaś przy zakładaniu ogrodu??
/Ja np bezczelnie zgapiam, potem zmieniam..i pomały tworzy się zarys tego co chce./
Jakbym miała tak pieknie /kurde w 1/5/ tak jak Ty....ech marzenia :roll:
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Popatrz , która godzina ! A ja na moment tylko zajrzałam do Twojego ogrodu i ...tak mi jakoś zeszło. Gdzieś już go chyba widziałam - w jakimś piśmie ogrodniczym, na zdjęciach z jakiegoś nagrodzonego konkursu ? Wydaje mi się ,że pamiętam wtopiony w zieleń , malowniczy dom.
Ogród i dom , które tworzą pewną jedność, a to chyba marzenie każdego z nas - ogrodomaniaków :) U Ciebie widać to harmonijne połączenie,zieleń jest "przedłużeniem " przestrzeni domu. Bardzo podoba mi się kącik śródziemnomorski i z zazdrością myślę , jak błogo się tam wypoczywa w letnie , ciepłe dni.
Pozdrawiam cieplutko , E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Dalo powtórzę się-przepiękny masz ogród-naprawdę :D
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Dalo powtórzę się-przepiękny masz ogród-naprawdę :D
x-d-a

Post »

Cześć dziewczynki, dzisiaj znowu zimowy dzień, więc spróbuję wkleić jeszcze kilka kolorowych zdjęć dla poprawy humoru.
Specjalnie dla Moni i dla tych, którym podoba się moja fontanna znalazłam jeszcze fotkę z tym fragmentem ogrodu.
Ido, Evluk, poszperałam jeszcze i wklejam kilka ubiegłorocznych zdjęć.
Rivendel, ogród mam 5 lat, ale gdy go objęłam rosło tam już sporo kwiatów, drzew owocowych i krzewów. Nie ukrywam, że na początku, nie mając pojęcia o ogrodnictwie, wynajęłam specjalistów, którzy zrobili mi projekt, ewidencję wszystkich roślin, które już rosły i które zamierzali posadzić, przesadzić, bądż wyrzucić oraz zrealizowali fragment tego projektu najbliżej domu. To był taki początek, szkielet tego, co sobie wymarzyłam. Bo, mówiąc szczerze, nie byłam specjalnie zachwycona rezultatem, a ceny tego wszystkiego były zabójcze. I tak od następnego roku zaczęłam sama się dokształcać, czytać, oglądać pisma specjalistyczne, podglądać i naśladować różne założenia w parkach, ogródkach, ogrodach botanicznych. Już mniej więcej wiedziałam, jaki rezultat chcę osiągnąc, a teraz po prostu do tego dążę...
Ewelino, masz rację, widziałaś pewnie zdjęcia mojego ogrodu w Twoim Pięknym Ogrodzie , Ogrodach lub Działkowcu. Bo "popełniłam" małe wypracowanie na temat mojego ogrodu i mojej pasji, dołączyłam do tego parę zdjęć i gdzieś tam to zauważono i nagrodzono.
Pozdrawiam serdecznie. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wskoczyłam do Twojego ogrodu nasycić oczy glicynią, ale po drodze zatrzymywały mnie wszystkie urokliwe zakątki. Piękny ogród, nie dziwota, że został zauważony i nagrodzony.
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Witaj Dala :) Znowu do Ciebie zaglądam, prześliczne nowe zdjęcia:)

Jak długo masz wisterię? Pięknie kwitnie!

Gratuluję nagrody w MPO ;:138

Wcale się nie dziwię, że nagrodę dostałaś :)
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uwielbiam zaglądać do Twojego ogrodu :D Ciągle mi mało zdjęć :lol: :lol: Wisterię będę podziwiać u Ciebie, w moim ogrodzie się nie uda...

Nagroda w pełni zasłużona, gratuluję :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Mija
200p
200p
Od: 12 maja 2008, o 09:19

Post »

Wow, jaki ogród. Jeszcze raz muszę przestudiować Twoje zdjęcia. Rewelacja!
Monika
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Też jestem za tym, żeby właśnie takie ogrody były nagradzane i dawały dobry przykład, a nie wymuskane makiety, albo krasnale. Gratuluję Dalo :!:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalo zachwycił mnie Twój ogród, dom i ogród stanowią
idealną jedność , chciałabym coś takiego u siebie uzyskać
gratuluje nagrody :P

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Witaj Dala :D
Przeglądałam wszystkie zdjęcia z Twojego ogrodu ,jest niesamowity :shock: Najbardziej podoba mi się to ,że masz tyle zieleni przy domu i na też :lol: To jest moje niespełnione marzenie :? Niestety u mnie to jest niemożliwe ,mam dom tak nieszczęśliwie usytuowany : z jednej strony droga dojazdowa ,z drugiej garaż ,z boku zsyp do węgla i pozostaje mi tylko jeden bok ,który jest maksymalnie obsadzony roślinami ,ale efektu takiego nie ma :?
U Ciebie to widać ,że dom z ogrodem stanowi całość :D
Piękne rośliny i dodatki :D
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Dalo dzięki za zdjęcia ,glicynia boska ,ale niestety ja na nią nie mam warunków ,a zawsze ja chciałam mieć.Wiesz mi że było sę czym chwalić .Nie myślałaś o tym ,aby swój ogród zgłosić do programu MAJA W OGRODZIE :?: Jeżeli nie masz śmiałości to my zrobimy to za Ciebie :lol: :?:
x-d-a

Post »

Dzięki Ido za pomysł. Maję w ogrodzie oglądam regularnie, ale jeszcze nie miałabym śmiałości zgłosić swojego ogrodu. Jeszcze muszę go dopieścić i parę zakątków właściwie zagospodarować na nowo. Tak jak pisałam na miejscu łąki kwietnej, która się "wyrodziła" i wygląda nieładnie, chcę zrobić wrzosowisko, a w kąciku "śródziemnomorskim" planuję wybudować oczko wodne, a właściwie zbiornik wodny z granitu, który wydobywa się w moich okolicach. Pracy jeszcze dużo, ale może kiedyś? W zeszłym roku chciała mnie odwiedzić pani redaktorka z pisma poświęconego takim wiejskim domkom i ogródkom (Weranda country), ale też - wstyd się przyznać - stchórzyłam, bo po obejrzeniu tych wszystkich posiadłości i ogrodów, uznałam, że mój jeszcze absolutnie nie jest godny takiej szerokiej prezentacji.
Pozdrowienia
x-d-a

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na dwóch zdjęciach cedr rosnący z przodu domu w towarzystwie sosny czarnej, brzozy i makrobioty syberyjskiej.
To zielone cudo , to prawdziwy wózek dziecięcy, który znalazłam w piwnicy, odczyściłam, pomalowałam i teraz służy jako kwietnik.
A czwarte zdjęcie to tzw. domek ogrodnika, udekorowany skrzynkami z kwitnącymi kwiatkami; w zeszłym roku były to głównie zwykłe czerwone pelargonie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”