Agnieszko witaj

Powojem już obsadzałam siatkę przed Mamy domem, rósł pięknie, tylko gdy kiełkowal przyłozyłam go siatką, bo wróble wyjadały.maakita pisze:A powój kupiłaś pierwszy raz, czy co roku kupujesz?
Ja kupiłam powój kilka lat temu i choć wykiełkował i kwitł byłam bardzo z niego niezadowolona. Nie wiem, czy to przypadek, kwestia nasion odmiany, czy jeszcze czegoś
Cerber to oczywiscie mążempuza pisze:No ! pięknie DorotkoWiosnę nawołujesz pełną parą.
Pelargonie jeszcze bym zostawiła do końca miesiąca i dopiero przesadziła.
Szaleństwo zakupów u mnie też już ruszyło. Ostatnio nasiona to po tajniacku do domu wnosiłam, bo cerber stał i łypał okiem co tam znów przytargałam.![]()
Dorotko, dziękuję Ci za odpowiedź. Ja też tak zrobię. Wysyłka ma się zacząć w połowie marca, więc, gdy je dostanę posadzę do doniczek i wyniosę w chłodne miejsce.korzo_m pisze: Wiolu liliowce dostałam od nich w zeszłym roku na początku maja, wszystkie wysadziłam do doniczek, ponieważ pogoda dopisywała, wystawiłam je na balkon. Balkon mam słoneczny mieszkam na drugim piętrze, na szczęście wtedy nie było większych przymrozków. W połowie kwietnia posadziłam do gruntu, wcześniej na rabatkę dałam suchego nawozu bydlęcego, w razie potrzeby podlewałam, żadnych specjalnych zabiegów nie stosowałam. To jest moje pierwsze większe doświadczenie z liliowcami. Sadzonki dostałam zdrowe, duże, może to też było znaczenie, liliowce kwitły od lipca do początków września, oczywiście nie miały kępy kwiatów, ale mnie cieszyło, że chociaż pojedyncze kwiaty zobaczyłam.![]()
Ja myślę, że u Ciebie na takiej dobrej ziemii na pewno zakwitną, będziemy miały czym oczy nacieszyć.
A ja cię jeszcze pomęczę - jaki powój ja mam Convolvulus tricolor, no i nie miał gdzie się piąćEwa Janina Sadowska pisze:Powojem już obsadzałam siatkę przed Mamy domem, rósł pięknie, tylko gdy kiełkowal przyłozyłam go siatką, bo wróble wyjadały.maakita pisze:A powój kupiłaś pierwszy raz, czy co roku kupujesz?
Ja kupiłam powój kilka lat temu i choć wykiełkował i kwitł byłam bardzo z niego niezadowolona. Nie wiem, czy to przypadek, kwestia nasion odmiany, czy jeszcze czegoś