Moja działka - rydnor 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rysiu cieszy się że ma takie kochane istotki.
Genia
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Post »

Geniu;która babcia lub dziadek nie cieszy się z wnuków.dla nich żyjemy,chociaż czasami dadzą popalić.
Jak Twoje kwiatki,ile gatunków zakupiłaś?U nas zapowiadają deszcz,jak pogoda będzie łaskawsza,to pojadę na działkę.
Serdecznie pozdrawiam.Ryszard Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rysiu, niestety, znam takich, którzy nawet nie są zainteresowani poznaniem wnuków...smutne, ale prawdziwe...
Twoje Wnuki na pewno bardzo Cię kochają :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Moja działka - rydnor 2009

Post »

rydnor pisze:Geniu;która babcia lub dziadek nie cieszy się z wnuków.dla nich żyjemy,chociaż czasami dadzą popalić.
Jak Twoje kwiatki,ile gatunków zakupiłaś?U nas zapowiadają deszcz,jak pogoda będzie łaskawsza,to pojadę na działkę.
Rysiu nie liczyłam ale sporo kupiłam t.z zamówiłam czekam na marzec na przesyłkę.
Masz szczęście dziś w końcu piękna pogoda na pewno jesteś na działce.
Genia
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Hejo ja dzisiaj wyjątkowo późno w końcu po pracy jestem.
Ale czas leci bardzo szybko i miło :D :wink:
Pozdrawiam :!:
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Post »

Moniko;oczywiście, różnie się to plecie,ale na ogół dziadkowie kochają swoje wnuki.Widzę ilu przychodzi do szkoły czy przedszkola odebrać dzieci,czy na jakieś uroczystości.
Genia;Mimo,że sobota była ładna,to nie byłem na działce,sprzątaliśmy w domu a po obiedzie byliśmy u przyjaciół na kawie.Dzisiaj zaczęło popadywać,chcę tak jechać,żeby nie padało,trzeba zrobić opryski na drzewa,krzaki i winogrona.
Krzysiu;napisałeś,że późno wróciłeś,czy pracujesz na zmiany?ale ważne że jesteś zadowolony,początek zawsze jest trudny,trzeba to przeżyć.
Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam. Ryszard
Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Ryszard tak zgadza się pracuje na zmiany i przez to mam więcej czasu dla siebie.
Kiedyś to pracowałem od 9 do 19 i do tego trzeba było doliczyć godzinę jazdy tam i godzinę z powrotem
to też życia nie miałem a teraz jest okej :) Nareszcie norma. I czasem fakty pooglądam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Rysiu wczoraj było brzydko ale dziś świetna pogoda może tylko ten mróz nie potrzebny bo chyba nie można opryskiwać drzew jak jest tak zimno. Ale miło pobyć na świeżym powietrzy i zrobić jakieś porządki w altance bo potem będzie tyle pracy .

Krzysiu fajnie że jesteś zadowolony no i więcej czasu będziesz miał dla nas prawda Rysiu?
Genia
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja tam myślę że praca w lecie w ogrodzie to coś wspaniałego. Człowiek może się poruszać, wyjść z domu
choć na moment a obserwacja zmian w ogrodzie to dopiero coś.
No Geniu masz rację czasu będzie troszkę więcej :D
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Post »

Krzysiu;dobrze,że będziesz miał pracę unormowaną,zawsze można sobie coś zaplanować.No i jak mówi Genia,będziesz miał więcej czasu na Forum.Poznasz nowych ludzi i pracę a to zawsze się przydaje,zobaczysz.
Geniu;nie byłem na działce,za duży mróz,oprysku nie można robić,trzeba trochę poczekać.Byliśmy dzisiaj w OBI,nakupowaliśmy różności za całe300zł.Tak się wkłada do koszyka a dopiero przed kasą oczy się otwierają i portmanetka też.Ale trzeba było uzupełnić stan posiadania.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ryszard no to pochwal się co to Kupiliście bo jestem strasznie ciekawy :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Moja działka - rydnor 2009

Post »

rydnor pisze:Krzysiu;dobrze,że będziesz miał pracę unormowaną,zawsze można sobie coś zaplanować.No i jak mówi Genia,będziesz miał więcej czasu na Forum.Poznasz nowych ludzi i pracę a to zawsze się przydaje,zobaczysz.
Geniu;nie byłem na działce,za duży mróz,oprysku nie można robić,trzeba trochę poczekać.Byliśmy dzisiaj w OBI,nakupowaliśmy różności za całe300zł.Tak się wkłada do koszyka a dopiero przed kasą oczy się otwierają i portmanetka też.Ale trzeba było uzupełnić stan posiadania.
A to tylko ja myślałam że lekką rączką wydaje takie pieniądze w ogrodniczych a tu i Rysiu sobie pofolgował.
Powiedz co dobrego kupiłeś bo na wyjazd na działkę jeszcze musisz poczekać aż trochę pogoda się poprawi.
Krzysiu praca w ogrodzie jest super bo niby czemu tyle ludzi już nie może doczekać się wiosny.
Genia
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Post »

Krzysiu i Geniu;Chwalić się to ja nie mam czym,Kupiliśmy nasiona na grządki ;marchew,buraczki,ogórki, fasolę,pietruchę itd.Chyba 5 rodzai
gladioli,żona je lubi,innych nie pamiętam,bo wyniosłem wszystko do piwnicy,ale trochę tego jest.Kupowaliśmy też i inne rzeczy np;chemikalia do ubikacji przenośnej,są drogie ok.100zł.Trochę środków ochrony,kupiłem też tabliczki lepowe,bo były,przydadzą się później
do czereśni.I tak wszystko do kupy to trochę trzeba wydać.Wszystkiego nie kupiłem,bo nie było,czekali na dostawę,muszę kupić Promanal 60 EC.Od tego zaczynam opryski.Czekam na pogodę.Serdecznie pozdrawiam.Ryszard

Obrazek
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Witaj Ryszardzie :)

Wpadłam sie przywitać wieczorową porą.
Na razie jestem na etapie pierwszej części ogrodu. Powolutku pomalutku zajrzę wszędzie.
Do zobaczenia gdzieś na alejce. :)
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Rysiu, do czego stosuje się Promanal? Pozdrawiam Cię serdecznie :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ODPOWIEDZ