Roślinki doniczkowe u Doroty
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Prawdę mówiąc ja też niebardzo się orientuje które roślinki lubiąciepełko, bo nigdzy nie zwracam na to uwagi
Ale zajrzałam do książki i znalazłam takie roślinki ciepłolubne: grubosz, ktenante, difenbachia, dracena, epipremnum, fikus, fitonia, gardenia, gloksynia, guzmania, hoja, kalanchoe, maranta, monstera, banan, pachira, peperomia, falenopsis, filodendron, plektrantus, polyscjas, radermachera, fiołki, sansewieria, krasnokwiat, szeflera, scindapsus, starzec, skrzydłokwiat, stefanotis, skrętnik, syngonium, trzykrotka, frizea, juka, zamiokulkas. Może uda coś Ci się wybrać 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Graszka wiszące kwietniki to dobry pomysł, będę się zastanawiała.
Treissi jak dużo roślin mi znalazłaś, 3 z nich mam już. Dziękuję bardzo, poszukam na wiosnę, może wtedy będą w sklepach ładne i o atrakcyjnych cenach. Teraz w Biedronce są kwiaty, ale obawiam się ,że mogły ucierpieć podczas transportu przez mrozy, więc nie kupiłam.
Treissi jak dużo roślin mi znalazłaś, 3 z nich mam już. Dziękuję bardzo, poszukam na wiosnę, może wtedy będą w sklepach ładne i o atrakcyjnych cenach. Teraz w Biedronce są kwiaty, ale obawiam się ,że mogły ucierpieć podczas transportu przez mrozy, więc nie kupiłam.
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miałam takie begonie z pałacu w Krzeszowicach, łatwe w uprawie i dobrze znoszą zimno.Na Wielkanoc poprosiłam znajomą o podlewanie,zobaczyła ładne słoneczko(mieszkanie ma wystawę południowo-zachodnią) i wstawiła je między okna po czym mnie zawiadomiła,że w nocy był mróz,roślinki puściły czerwony sok na szybę i padły!Teraz mam wspomnienie po begoniach...Znoszą zimno tylko do pewnego stopnia-pamiętajcie i nie przepadają za słońcem.
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Ewa ten najnowszy na brzegach płatków kwiatowych ma białe obwódki, jest śliczny.
Basiu witam Cię serdecznie. Ja też dojrzałam do tego, aby założyć wątek doniczkowy. Zagospodarowuję parapety, ale chyba doniczki trochę przeszkadzają mojemu kotu , nie może się już swobodnie rozkładać na nich.
Basiu ,a jak rojniczki ,rozrosły się ?
Zapraszam ponownie.
Basiu witam Cię serdecznie. Ja też dojrzałam do tego, aby założyć wątek doniczkowy. Zagospodarowuję parapety, ale chyba doniczki trochę przeszkadzają mojemu kotu , nie może się już swobodnie rozkładać na nich.
Basiu ,a jak rojniczki ,rozrosły się ?
Zapraszam ponownie.