Zieloni przyjaciele Kati
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szczwika zimuję w chłodzie, w piwnicy. Leżą sobie w plastikowym pojemniczku. Pod koniec zimy wsadzam je w ziemię kompostową z dodatkiem torfu i piasku na głębokość ok 5 cm i trzymam t temp do 8 stopni. Kiedy puszczą pędy przestawiam, tam gdzie będą mieć cieplej tak do 14 stopni
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976
W niedziele moi kochani znowu zaszalałam. Kupiłam kilka roślinek, których fotki załączę jutro.
Do moich nowych nabytków należą: diffenbachia za 6,99, ficus pumila2 zł, bluszczyk2 zł, marantka4,99 i mały kaktusik 5 zł. Zwędziłam też kilka szczepeczek cissusa i beniaminka
.Adrenalinka była, ale się udało
Pozdrawiam cieplutko.
Do moich nowych nabytków należą: diffenbachia za 6,99, ficus pumila2 zł, bluszczyk2 zł, marantka4,99 i mały kaktusik 5 zł. Zwędziłam też kilka szczepeczek cissusa i beniaminka

Pozdrawiam cieplutko.
- aconitum
- Od: 30 lip 2008, o 13:02
zaszalałaś na jesień...kati-1976 pisze:W niedziele moi kochani znowu zaszalałam. Kupiłam kilka roślinek, których fotki załączę jutro.
Do moich nowych nabytków należą: diffenbachia za 6,99, ficus pumila2 zł, bluszczyk2 zł, marantka4,99 i mały kaktusik 5 zł. Zwędziłam też kilka szczepeczek cissusa i beniaminka.Adrenalinka była, ale się udało
![]()
Pozdrawiam cieplutko.
maranty nie mogę się doczekać- moja była w podobnej cenie

kaktusiki przez M. mam na oku ;)
dawaj zdjęcia

a bluszczyk za 2 zł - strach się bać?
a cissus i benek - czegoś nie pytała????
mam dorodne.... tfu tfu...
Anka
-
- 1000p
- kati-1976
Aniu nie pytałam, bo tak troszeczkę mi wstyd tak od każdego żebrać
. Jak się już z Wami lepiej poznam, przełamę wszelkie opory
Asieńko nadmiar mi nie zaszkodzi, mam gdzie stawiać. Cieszę się, że wysłałaś mi bluszczyki, bo jeden pokój mam tak ciemny, że tam nic poza nimi niestety nie ma racji bytu
.
Przerabiam właśnie zdjęcia, jak skończę, to Wam pokażę nowe nabyteczki.

Asieńko nadmiar mi nie zaszkodzi, mam gdzie stawiać. Cieszę się, że wysłałaś mi bluszczyki, bo jeden pokój mam tak ciemny, że tam nic poza nimi niestety nie ma racji bytu

Przerabiam właśnie zdjęcia, jak skończę, to Wam pokażę nowe nabyteczki.
- kati-1976
Po wielkich trudach, udało mi się przerobić zdjęcia, a uwierzcie że nie jest to takie proste, przy moim małym rozrabiace pełnym energii, który ciągle mnie zmuszał do oderwania się od pracy
Zacznę od tych za 2 złote
Ficus pumila

Bluszczyk dwubarwny

Difcia

Marantka nad nią muszę troszkę popracować, ponieważ jej listki mają dużo plam od twardej wody i kurzu.

Skubnięte szczepeczki

Kaktusik, chyba echinocactus

Zacznę od tych za 2 złote
Ficus pumila

Bluszczyk dwubarwny

Difcia

Marantka nad nią muszę troszkę popracować, ponieważ jej listki mają dużo plam od twardej wody i kurzu.

Skubnięte szczepeczki

Kaktusik, chyba echinocactus

- kati-1976
Mała korekta do rodzaju kaktusa. To nie echinocactus, tylko Eriocactuswarasii
-
- 1000p
Śliczne roślinki, szczepkę takiego samego bluszczyku Ci wysłałam:), a masz zielony blusczyk? te 2 szczepki bluszczyku co Ci wysłałam możesz wsadzić do jednej doniczki:) i jakoś zapleść będa sie ładnie komponować, Fikus pumila super (nie mam takiego niestety) za tą cene warto było kupic:) Difenbachia tez super ale potrzebuje dużo światła, miałam taką kupiłam w realu, pewnie tam byla pryskana, i zrobiła sie zielona cała.