Na wsi u maakity cz.1
- maakita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu, dobre pytanie. Przy samej siatce na pewno będzie to co jest czyli: wiciokrzew (o ile to jest wiciokrzew), piwonia, hibiskus, weigela, tawlina, bez. Pomiędzy nimi (póki są małe) łubiny, z drugiej strony przy siatce pod modrzewiami trawy ozdobne. Na pewno będzie dużo stokrotek i pierwiosnków. A co, gdzie jeszcze to temat otwarty. Może jakieś sugestie.
Jeszcze nic straconego, na tym forum ktoś napisał, że gazanie można przetrzymać w doniczce w piwnicy lub innym chłodnym miejscu tylko trzeba podlewać. :P Wypróbuje w tym roku.Jola pisze:Gazanie ? ale śliczne nawet nie wiedziałam że takie są .Ja mam kilka ale te pospolite.Szkoda tylko ze one są jednoroczne Crying or Very sad
Jolu ja moje wysiałam z nasionek tylko kupnych, ładnie mi wzeszły tylko późno kwitły.Jola pisze:Olu ale czy trafisz na takie same Question ja zawsze kupuję sadzonki ,ciekawe czy jak się zbierze nasionka i samemu wysieje .Ciekawe czy łatwo wschodzą ?
Ja właśnie kupiłam mieszankę nasion i mam takie niespodziankiOlga00 pisze:Bardzo bym chciała trafić na takie same, ale jak nie to trudno, wszystkie gazanie są piękne. Najlepiej kupić mieszankę nasion, może się trafi Laughing Jolu jak kupujesz sadzonki, to kwiatki są już rozwinięte? Bo ja kupowałam to nawet pąków nie było.
Jak chcesz mogę na wiosnę Ci kupić i wysłać, ja w przyszłym roku będę eksperymentować i spróbuje wysiać z własnych nasion, a oprócz tego będę próbować przechować przez zimę.Jola pisze:Tak to prawda że wszystkie gazanie są śliczne,ale ja się jeszcze nie spotkałam z nasionami gazani w sklepie.W tym roku spróbuję zebrać własne nasionka,zobaczymy czy coś z nich wyrośnie Very Happy Very Happy
- maakita

Tak w ogóle to poruszałam temat gazani na tym forum http://www.forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=16907.
Też uwielbiam gazanie

Też uwielbiam gazanie

- maakita

Jolu oczywiście, że Ci kupię, już teraz się rozejrzę bo w najbliższym czasie jadę na zakupy ogrodnicze do Krakowa (choć na jesień to zazwyczaj nie mają dużego wyboru nasion), a na wiosnę na pewno będą, tylko mi Jolu przypomnij bo mogę zapomnieć. A tak w ogóle na tej rabatce obok onentka jest dziwaczek, taki malutki
.
Dziewczyny no to za nasze gazanie ;:18
Dziewczyny no to za nasze gazanie ;:18
Magda jeszcze takiej nie widziałam!!!!!!!!!! miałam właśnie pytać czy kupiłaś sadzonkę, czy nasionka... ale widzę, że dziewczyny mnei ubiegły. Ja mam dwa kolory ale Twoja jest cudna!!!
Rabatka zapowiada się ciekawie... masz już wszystkie roślinki? Czy dopiero będziesz kupować?
Rabatka zapowiada się ciekawie... masz już wszystkie roślinki? Czy dopiero będziesz kupować?
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- maakita

Witaj Izo, roślinek mam sporo więc raczej nie będę kupować. No znając życie to będę kupować lub żebrać od kogoś w końcu tak naprawdę po to zakładam nową rabatę .
Dziś byłam na zakupach, kupiłam głównie rośliny na kwaśną rabatę jutro pokażę zdjęcia.
Na wiosnę będę polować na nasiona gazań nie mix, jak upoluje jakieś dzikie kolory to się podzielę.
Dziś byłam na zakupach, kupiłam głównie rośliny na kwaśną rabatę jutro pokażę zdjęcia.
Na wiosnę będę polować na nasiona gazań nie mix, jak upoluje jakieś dzikie kolory to się podzielę.
- rosiowa

- Od: 14 cze 2008, o 15:08
A u Ciebie coraz piękniej
, nowe rabatki, cudne gazanie... I przekochane dzieciaczki. 
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- maakita

Witaj Gosiu nie wiem, czy coraz ładniej, ale na pewno bardzo się zmienia.
A to moje wczorajsze zakupy:

Zakupiłam:
- maliny
- borówki amerykańskie
- borówki brusznice
- żurawiny
- cebuli cebulic
- motykę
- łopatkę
- rękawiczki
- koszyczki do tulipanów
wydałam oczywiście majątek.
A dziś prawie skończyła kwaśną rabatę
Niestety nie mam zdjęć, bo kończyłam po ciemku
. Jednak czegoś mi na tej rabacie brakuje, jutro wstawię zdjęcia może mi ktoś coś doradzi.
A to moje wczorajsze zakupy:

Zakupiłam:
- maliny
- borówki amerykańskie
- borówki brusznice
- żurawiny
- cebuli cebulic
- motykę
- łopatkę
- rękawiczki
- koszyczki do tulipanów
wydałam oczywiście majątek.
A dziś prawie skończyła kwaśną rabatę
Niestety nie mam zdjęć, bo kończyłam po ciemku
Oj jaka śliczna ta gazania, aż Ci zazdroszczę
Na wiosnę koniecznie też muszę je wysiać, tylko tym razem posłucham Twojej rady co do terminów siewu i wysadzania. Może wtedy będę mieć jakieś efekty 
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród