Malwa (Alcea rosea)- dyskusje ogólne
- Dyshia
- 1000p

- Od: 17 lut 2010, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Malwy
A czy mógłby ktoś wkleić zdjęcie malwy dwuletniej i tej samej straszej, jeśli nie są usuwane?
Chciałabym zobaczyć, na ile widoczna jest różnica w kwitnieniu w kolejnych latach, w stosunku do pierwszego kwitnienia.
Czy da się jakoś wspomagać nawozami np. by również w kolejnych latach okazale kwitły?? Pewnie nie, ale może jednak... 
Re: Kiedy zakwitnie malwa?
Kochani, jest nadzieja
Tak wygląda moje 20% z zeszłego roku, które przetrwało tą szaloną pogodę z powodziami i spiekotą

Jedyna rzecz, nad którą dumam, to kolor... Tu szanse są 50 na 50 - albo białe albo czarne, gdyż dzieliłam karpę sama

Jedyna rzecz, nad którą dumam, to kolor... Tu szanse są 50 na 50 - albo białe albo czarne, gdyż dzieliłam karpę sama
regulamin
- MagdazMiasta
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 5 kwie 2011, o 16:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam pytanie, jak sadzimy malwy z nasionek???
Kiedy i do czego wysiewamy i gdzie je trzymać i kiedy i jak wysadzać do gruntu??
Kiedy i do czego wysiewamy i gdzie je trzymać i kiedy i jak wysadzać do gruntu??
Ja siałam, zgodnie z instrukcją, około maja/czerwca. Do pojemników, w domu. Potem latem hartowałam na podwórku, a na początku września wysadziłam do gruntu. Były bardzo malutkie. Nie przetrwały zimy.
Dlatego uważam, że trzeba siać jak najwcześniej (teraz) i na początku lata sadzić do ogrodu, żeby sadzonki zdążyły się przed zimą porządnie ukorzenić.
Dlatego uważam, że trzeba siać jak najwcześniej (teraz) i na początku lata sadzić do ogrodu, żeby sadzonki zdążyły się przed zimą porządnie ukorzenić.
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja swoje posiałem w sierpniu wprost do gruntu w szczerym polu , troszkę wyrosły do zimy , teraz też je już widać - zastanawiam się jakie naprawdę będą koloru.../
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Mi się malwy strasznie podobają, ale...ja nie wytrzymam 2 lata aby czekać na kwiaty
Musze wysępić od kogoś sadzonkę..
Musze wysępić od kogoś sadzonkę..
- MagdazMiasta
- 20p - Rozkręcam się...

Można do doniczek torfowych???
- MagdazMiasta
- 20p - Rozkręcam się...

Bo w miejscu w którym maja rosnąć jest na razie kupa gruzu a straszliwie chcę miec w przyszłym roku przed moja wiejską chatką stado kwitnących malw!!!!markonix pisze:po co ? to rośliny "dzikie" sieją się same więc nie trzeba się z nimi patyczkować w szczególny sposób
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja posadzona 2 lata temu już ma listki na powierzchni i cieszy się słoneczkiem ale tydzien temu wysiałam nasiona Malwy jednorocznej Carnival i nic jeszcze nie widać a te same nasionka wysiane do doniczki już powschodziły i ładnie rosną 
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2