Witam. Mam pytania 2 ;)
kiedy i czym nawozić bratki ? dolistnie ? rozcieńczonym roztworem nawozu uniwersalnego ?
A jak chronić ? jakie opryski i na co ?
Na wiosnę chcę wysiać bratki do gruntu tylko nie wiem kiedy najlepiej je wysiać tak aby zakwitły mi jeszcze w pierwszym roku na jesień . Wysiać je już w maju czy później ?
"Każdy ma prawo kochać, każdy ma prawo do miłości. Nieważne czy jesteś homo czy hetero - kochaj, bo tylko dzięki miłości świat staje się piękniejszy i lepszy."
U mnie lato w pełni (no dobrze, może akurat na tym zdjęciu tego nie widać, bo był wczesny wieczór)
Nie wiem dlaczego takie jasne i czerwonawe brateczki wyszły... Przy normalnym świetle lub słonku są ciemnobordowe z lekko fioletowym zabarwieniem dokładnie jak pączki
Kiedy wysiewać bratki wprost do gruntu ? Już teraz czy jeszcze poczekać ? Chciałbym aby na jesień zakwitły .
"Każdy ma prawo kochać, każdy ma prawo do miłości. Nieważne czy jesteś homo czy hetero - kochaj, bo tylko dzięki miłości świat staje się piękniejszy i lepszy."
Zależy kiedy dokładnie by miały być. Moje kwitły jesienią tgak gdzieś ok. 4 miesiące po wysiewie. Siałem w czerwcu. Wydług mnie to jeszcze trochę przywcześnie.
Kupiłam w zeszłym roku 6 doniczek miniaturek - w tym okazało się że porozsiewały się w dziwnych miejscach i mam ich dużo. Bardzo mi się podobają i tak gdzie w tym roku się rozsieją tam będą rosły.
Ja wolę te duże A ja moi Drodzy teraz rozkminiam, czy moje bratki są z odmiany Carneval (Scarlet with blotch F1) czy może Delta (Red with blotch F1, ewentualnie Pure Red F1), lub jeszcze innej? Zdjęć nie wklejam drugi raz, gdyż są w wątku troszkę wcześniej. Problem w tym, że nie rozróżniam ich między sobą i dlatego byłabym wdzięczna za pomoc