Witam wszystkich
- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam wszystkich
Bardzo ładny i do tego ślicznie rozgałęziony 

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Bardzo pracowicie spędziłam dziś przedpołudnie
postanowilam zmienić nieco miejscówki moim storczykom, bo jakoś w porównaniu z Waszymi moje kwitnienia takie ubogie , pomimo że wszystkie moje roślinki stały w odległości około 1,5 m od południowego okna w którym nie ma firanek. Część z nich wylądowała na kwietniku a część wprost na parapecie. Okno południowe więc pewnie latem trzeba je będzie cieniować roletami
Kwietniczek

a tak wygląda okno po zmianie dekoracji

a to moje własne kwitnienie, skromne ale cieszy

Kwietniczek

a tak wygląda okno po zmianie dekoracji

a to moje własne kwitnienie, skromne ale cieszy

Anno fajniutka dekoracja u Ciebie na oknie...Masz dużo ładniutkich zdrowych roślinek, A storczyki piękne
Samemu wyhodowane kwiatuszki zawsze cieszą
Moje storczyki też mają pączki czekam na kwitnienie..

Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
fajnie wyglądają te białe doniczki w kwietniku.
- adamanna
- Kontakt:
Doniczki pochodzą z auchan i do tego kwietnika sprawdzają się idealnie ,bo są troszke szersze i nie przelatują przez uchwyty. Niestety chwilowo białych już nie było zostały tylko niebieskie ,a ten kolor do niczego mi nie pasuje, ale skoro jest popyt to pewnie za jakis czas znowu sie pojawia to dokupie jeszcze na podmiankę tych które zostały
- adamanna
- Kontakt:
To tesco to było takie malutkie (nie to główne w mieście) to i wyboru wielkiego nie było - bo tylko 2 tacki i to juz przebrane troszke , ale 2 na którego miałam wielką ochotę to był taki żółciutki z wiśniowo - fioletową ważką. Cena 24,90 ten jednak mił więcej pąków i wypatrzyłam klująca się 2 łodyżkę kwiatową
Były jeszcze białe w ciapki , żółte w paseczki, różowy
A teraz pokażę wam mój eksperyment , z którego nie wiem czy coś będzie ale życie zmusiło mnie do drastycznych działań. Mój biedronkowiec którego kupiłam jesienia okazał się być przelany i stracił korzenie, po kwitnieniu wypuścił keiki na pędzie , ale mamusia zaczęła padać - i trafiła na ojom
żeby jej dodatkowo nie obciążać postanowiłam odciąć malucha tym bardziej że i on stracił kondycję 
A tak wygląda moje reanimowane maleństwo

ma 3 listeczki (jeden malutki) i 3 korzonki około 5cm. Posadziłam w podłożu i zrobiłam maluchowi prywatny inkubator - teraz wszystko zależy od niego .
Trzymanie kciuków jak najbardziej wskazane bo storczyś miał piekne kolorki
Znalazlam fote mamusi - zaraz po zakupie

wszelkie sugestie odnośnie reanimacji maluszka bardzo wskazane

A teraz pokażę wam mój eksperyment , z którego nie wiem czy coś będzie ale życie zmusiło mnie do drastycznych działań. Mój biedronkowiec którego kupiłam jesienia okazał się być przelany i stracił korzenie, po kwitnieniu wypuścił keiki na pędzie , ale mamusia zaczęła padać - i trafiła na ojom

A tak wygląda moje reanimowane maleństwo

ma 3 listeczki (jeden malutki) i 3 korzonki około 5cm. Posadziłam w podłożu i zrobiłam maluchowi prywatny inkubator - teraz wszystko zależy od niego .
Trzymanie kciuków jak najbardziej wskazane bo storczyś miał piekne kolorki

Znalazlam fote mamusi - zaraz po zakupie

wszelkie sugestie odnośnie reanimacji maluszka bardzo wskazane

-
- 100p
- Od: 24 paź 2011, o 13:48
Hej:) Piekna mamusia,której maleństwo reanimujesz
Wirzę,że ci się uda bo postepujesz dobrze z nim
Okno piękne tyle kwiatów:)

- adamanna
- Kontakt:
Niestety mamusia też na ojomie 

- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Witaj Aniu 
Piękna storczykowa kolekcję budujesz, bardzo dobrze zrobiłaś przestawiając storczyki bliżej okna, gdyż do kwitnienia potrzebują własnie światła, w lecie rozproszonego, na południowym oknie możesz zawiesić przejrzyste cienkie firanki, sądzę, że będą lepsze od rolety.
Jeśli chodzi o małego zdechlaczka, to mam pytanie, czy ma jakiekolwiek korzonki ? ? ?
Może warto byłoby spróbować metody z kamykami w szkle trzynastki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=35814
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki

Piękna storczykowa kolekcję budujesz, bardzo dobrze zrobiłaś przestawiając storczyki bliżej okna, gdyż do kwitnienia potrzebują własnie światła, w lecie rozproszonego, na południowym oknie możesz zawiesić przejrzyste cienkie firanki, sądzę, że będą lepsze od rolety.
Jeśli chodzi o małego zdechlaczka, to mam pytanie, czy ma jakiekolwiek korzonki ? ? ?
Może warto byłoby spróbować metody z kamykami w szkle trzynastki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=35814
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki

- adamanna
- Kontakt:
Maleńki zdechlaczek (keik) ma 3 korzonki około 5-6 cm , gorzej z mamusią bo ma jednego młodego i jakieś stare resztki w niespecjalnym stanie 
Z keramzytem zupelnie mi nie idzie - wszystkie reanimki w nim traciłam w kamykach nie próbowałam , ale gdzie ja teraz kamyki i piaseczek znajdę??? pod sniegiem

Z keramzytem zupelnie mi nie idzie - wszystkie reanimki w nim traciłam w kamykach nie próbowałam , ale gdzie ja teraz kamyki i piaseczek znajdę??? pod sniegiem

- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Asia ma rację:) ja wypróbowałam metodę i podzieliłam sie nią na forum i wszyscy a raczej większość pisze że u nich też działa
a kamyki w zoologicznym spoko znajdziesz 

- adamanna
- Kontakt:

chyba się udało

A moje przestawione nie dawno na okno storczyki ruszyły z kopyta , 3 już wypuściły przedłużenia gałązek , aż mam ochotę sama sobie spuścić manto za to że tak późno to zrobiłam i tak długo czekałam przez własną głupotę na kwiaty - ale wydawało mi się ze 1,5 m od południowego okna bez firan to wystarczająco jasno