Pozdrawiam cieplutko
Muminkowe roślinki ;)
- muminek
- 200p

- Od: 26 mar 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dzień dobry,
Dawno mnie tu nie było a przecież mówiłam o nowych zdjęciach.. Całkowicie pochłonął mnie ogród i roślinki domowe poszly troszeczkę w odstawkę (co wcale nie oznacza,że o nich zapomniałam ;) Już teraz się martwię,gdzie pomieszczę wszystkie stojące na zewnątrz..)
Oto kilka zdjęć:
Dwie sansewerie

mała monstera

nowa diffenbachia

calatea(trochę się zminiaturyzowała,ale ledwie ją odratowałam i zaczyna się ładnie rozwijać...)

falenopsis, który dostałam na Walentynki wypuścił nowy pęd i ponownie zakwitł

moje fiołki (mam ich kilka,ale dwa z nich właśnie kwitną a ten w maleńkiej doniczce wyrósł z listka i z niecierpliwością czekam aż zakwitnie ;))

a przy okazji: czy ktoś mi podpowie,jak wysłać sadzonkę fiołka,żeby się nie zmarnowała?
na razie tyle z moich roślinek... pozostałe niedługo (będzie kwitł stefanotis,cyklameny..)
Dziękuję wszystkim za odwiedzinki ;)
Dawno mnie tu nie było a przecież mówiłam o nowych zdjęciach.. Całkowicie pochłonął mnie ogród i roślinki domowe poszly troszeczkę w odstawkę (co wcale nie oznacza,że o nich zapomniałam ;) Już teraz się martwię,gdzie pomieszczę wszystkie stojące na zewnątrz..)
Oto kilka zdjęć:
Dwie sansewerie

mała monstera

nowa diffenbachia

calatea(trochę się zminiaturyzowała,ale ledwie ją odratowałam i zaczyna się ładnie rozwijać...)

falenopsis, który dostałam na Walentynki wypuścił nowy pęd i ponownie zakwitł

moje fiołki (mam ich kilka,ale dwa z nich właśnie kwitną a ten w maleńkiej doniczce wyrósł z listka i z niecierpliwością czekam aż zakwitnie ;))

a przy okazji: czy ktoś mi podpowie,jak wysłać sadzonkę fiołka,żeby się nie zmarnowała?
na razie tyle z moich roślinek... pozostałe niedługo (będzie kwitł stefanotis,cyklameny..)
Dziękuję wszystkim za odwiedzinki ;)
przepięknie kwitną Ci fiołeczki
reszta kwiatków też super
a z ta sadzonką fiołka to tak : do małego słoiczka nasyp ziemi i umieść tam sadzonkę i następnie włóż ten słoiczek do małego kartonika albo jakos inaczej zabezpiecz żeby podczas "podróży'' nie wyleciało
ja właśnie dostałam tak zapakowana sadzonkę fiołka od jednej z forumowiczek
:):)
a z ta sadzonką fiołka to tak : do małego słoiczka nasyp ziemi i umieść tam sadzonkę i następnie włóż ten słoiczek do małego kartonika albo jakos inaczej zabezpiecz żeby podczas "podróży'' nie wyleciało
- myszorek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super roślinki ! Mnie urzekł ten fioletowy fiołek
w dodatku listki od spodu też fioletowe 
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
- muminek
- 200p

- Od: 26 mar 2008, o 15:22
- Kontakt:
Ojej, ilu gości
Basiu, ta monsterka jest młoda-to sadzonki wyciągnięte z tej dużej i może dlatego nie ma dziurek w listkach...
Anolko, podobny fioletowy czeka na Ciebie
Agatko,miło że mnie odwiedziłaś
Te sansewerie dostałam jakiś czas temu.Mam nadzieję,że będą u mnie dobrze rosły 
Milko, no właśnie ja tak ładnie spakowałam fiołeczka (Anolka może potwierdzić) i nic z tego nie wyszło
i myślałam,że może ktoś ma jakiś patent na to..
Myszorku, niedlugo będę przesadzać małe sadzoneczki z listków i mogę Ci jednego odstąpić ;)
A skoro Beatka wspomniała o storczyku, mam jedno pytanie: czy któraś z Was przesadzała może już swoje storczyki? Ja to zrobiłam dwa miesiące temu-mam nadzieję,że wyjdzie im to na dobre
Basiu, ta monsterka jest młoda-to sadzonki wyciągnięte z tej dużej i może dlatego nie ma dziurek w listkach...
Anolko, podobny fioletowy czeka na Ciebie
Agatko,miło że mnie odwiedziłaś
Milko, no właśnie ja tak ładnie spakowałam fiołeczka (Anolka może potwierdzić) i nic z tego nie wyszło
Myszorku, niedlugo będę przesadzać małe sadzoneczki z listków i mogę Ci jednego odstąpić ;)
A skoro Beatka wspomniała o storczyku, mam jedno pytanie: czy któraś z Was przesadzała może już swoje storczyki? Ja to zrobiłam dwa miesiące temu-mam nadzieję,że wyjdzie im to na dobre
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40