Gdzie kupić cebulowe, jednoroczne, nasiona, rozsady...?
- Ika2008
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gdzie kupić cebulowe, jednoroczne, nasiona, rozsady...?
Pozdrawiam, Marta.
Re: Koleus Blumego cz.2
Gdzie kupiłeś rokoko Legutki? (pytam, bo w poniedziałek zamawiałam od nich nasiona i tego nie mieli w ofercie, kupiłam tylko blumego)-czy w marketach zdarzają się te nasionka?, jeśli tak to w jakich?Russski pisze:Ja nigdy nie przykrywam tak małych nasion. Wysiewam po wierzchu i lekko przygniatam ziemię, wszystko okrywam woreczkiem foliowym do czasu skiełkowania.
Dziś wysiałem 3 paczki
Rokoko od legutka- tych nasionek jest może ze 30 (0,02 g) Pierwszy raz je siałem, zobaczymy ile wzejdzie.
Rainbow mixture od Toraf- nasion dużo 0,2 g. Wystarczyło na większą tackę, będzie z czego wybierać.
Blumego od Rekwiat- nasion jest 0,1 g.
Obym miał co przepikowywać.
Pozdrawiam ;)
Koleusy posiałam 1 lutego późnym wieczorem. A wczoraj dokończyłam czytać wątek cz1. i 2- jestem bogatsza dzięki Wam.
- Russski
- Od: 3 lut 2013, o 13:32
Wszystkie 3 paczki zamówiłem na allegro u jednego sprzedawcy. Miał jeszcze nasiona od innych dostawców.
Zdecydowałem się na to bo sam szukałem w marketach i nigdzie nie mogłem znaleźć, a że już powoli czas na siew to nie było wyjścia
.
Zdecydowałem się na to bo sam szukałem w marketach i nigdzie nie mogłem znaleźć, a że już powoli czas na siew to nie było wyjścia

W moich 2 sklepach LM (co prawda oddalonych o 50 km) w ubiegłą niedzielę nie było - specjalnie wyciągnęłam męża. Innych nasion mieli sporo i widać, że z nowej dostawy (bo miesiąc temu było ich mało), ale nawet tych "blumego" nie było i zamawiałam przez internet od Leg.
Chciałam jeszcze zapytać, bo chyba w tym wątku czytałam o zastosowaniu nadmanganianu potasu na pojawiającą się pleśń na podłożu. Takiego problemu na razie nie mam (i mam nadzieję, że nie będę go miała-ale pojawił się w roku ubiegłym i pleśń zbierałam łyżeczką), przechodząc obok apteki profilaktycznie się w niego zaopatrzyłam i moje pytanie: w jakiej ilości wody rozpuszczacie 1 tabletkę by nie zaszkodzić siewkom(100mg)?
Chciałam jeszcze zapytać, bo chyba w tym wątku czytałam o zastosowaniu nadmanganianu potasu na pojawiającą się pleśń na podłożu. Takiego problemu na razie nie mam (i mam nadzieję, że nie będę go miała-ale pojawił się w roku ubiegłym i pleśń zbierałam łyżeczką), przechodząc obok apteki profilaktycznie się w niego zaopatrzyłam i moje pytanie: w jakiej ilości wody rozpuszczacie 1 tabletkę by nie zaszkodzić siewkom(100mg)?
- Carmelka00
- Od: 25 lut 2015, o 14:22
Przepraszam , pomyliło mi się widziałam w Obi, niedaleko kas na osobnych wyspach.
Niestety do Obi tez mam 50 km. Dzięki.
- stefcia
- 500p
- Od: 2 gru 2012, o 18:08
Tutaj jest , ale niedostępnyIka2008 pisze:Może tu:
http://sklep-nasiona.pl/niecierpek-peln ... html?sl=pl

- stapeliowaty
- 100p
- Od: 10 lip 2012, o 17:03
Re: Dziwaczek - Mirabilis jalapa cz.2
Amanita kupiłaś bulwy czy nasiona M. longiflora? Czy mogłabyś napisać gdzie dokonałaś zakupu?
Re: Dziwaczek - Mirabilis jalapa cz.2
Kupiłam nasiona tu: http://www.rareseeds.com/sweet-four-oclock/
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
W Auchanie wystawili kolejny regał z cebulami i kłączami : liliowców , lilii , funki . Lilie całkiem ciekawe odmiany pełne oraz Lilia złotogłów cebulka 12/14 za 20 złwiem że ktoś szukał . Ciekawe liliowce pełne i pojedyńcze.
Ja kupiłem same lilie- pełną Magic Star 1 cebulka za 7,99 zł , pełną Innocent Lady 7,99 zł i LO Triumphator za 5,99 zł.
Ja kupiłem same lilie- pełną Magic Star 1 cebulka za 7,99 zł , pełną Innocent Lady 7,99 zł i LO Triumphator za 5,99 zł.
-
- 200p
- Od: 25 mar 2016, o 14:54
Mogę to potwierdzić. Kupiłam mieczyki,ismenę i lilie- wszystkie dorodne cebule. Był też gratis
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja się wybieram do Auchana i Obi ciekawa jestem co upoluję. Orientalne lilie odpadają, bo mi w zimę przemarzają wybieram azjatyckie i drzewiaste, bo te są ok. Trąbkowe też się trzymają i obłędnie pachną.
Ciekawa jestem czy będą kapersy z bylinami. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
W ubiegłym tygodniu w sobotę byłam w Auchanie i jeszcze nic prócz nasion nie mieli, a szkoda, bo ja mam...50 km do niego i tak szybko pewnie znów nie będę
.
Kiedy pojawiają się kapersy z bylinami w Lidlu? i czy w Aldim też mają (ten market w moim mieście istnieje od lipca zeszłego roku i nie wiem jak to jest u nich z bylinami, bo jesiennych cebulek to mieli sporo-a jak z wiosennymi)?

Kiedy pojawiają się kapersy z bylinami w Lidlu? i czy w Aldim też mają (ten market w moim mieście istnieje od lipca zeszłego roku i nie wiem jak to jest u nich z bylinami, bo jesiennych cebulek to mieli sporo-a jak z wiosennymi)?
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziś szukając innych nasion widziałam w OBI obydwa, rokoko i blumego.Ninia pisze: Gdzie kupiłeś rokoko Legutki? (pytam, bo w poniedziałek zamawiałam od nich nasiona i tego nie mieli w ofercie, kupiłam tylko blumego)-czy w marketach zdarzają się te nasionka?, jeśli tak to w jakich?
Wiem, że są tam Carmelka00 o tym pisała, ale niestety..50km.