Nasze 1500m2 - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze 1500m2 - cz. 3

Post »

Gosiu dobrze Cię rozumiem,że nie masz czasu,kiedy mąż na krótko jest w domu ;:333 Wszystko robi i załatwia się na raz ;:108
To miło,że M Cię wspiera w pasji ogrodniczej.Powojnik ładny wybrał,piszesz o grupie atragene i chwalisz.Kiedyś kupiłam Spiderman chyba coś podobnego własnie z tej grupy,ale zniknął po następnej zimie.Tak lubię te pnącza,ale dużo straciłam.
Lawendowy zestaw rewelacja,jak ja lubię takie znaleziska.Chyba wyskoczę dziś na giełdę,może coś znajdę?
Oczka w trawie,no masz pomysły ;:333 Ciekawa sprawa ;:215 Aha...i zapomniałabym pochwalić Twoje niebanalne odmiany tulipanów.
Ice Age już mam zapisane,takich szukam ;:215

Miłej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu przepiękne clematisy ;:167 Muszę zapisać nazwy ;:108
Kupuj, kupuj nowe roślinki, będzie skąd brać :lol:
Nowe miejsce extra, już je widzę oczami wyobraźni. Też mam taki paskudny płot sąsiada, ale jest za długi żeby go zakryć pergolami, zbankrutowałabym.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Po ilu latach zakwitł Ci złotokap z nasionka? też mam taki i jestem ciekawa. Ale u Ciebie ślicznie , ile kwiatów , cuda... ;:138 Też uwielbiam te dzwonkowe clematisy. Też mam te kolorki. Ale sukcesywnie giną bo nornice , czy krety nie odpuszczają :(
Paulownia nie jest problemowa. Nawet jak zmarznie młody okaz to odbija. Najgorzej przemarzają pąki na wiosnę. Ale w tym roku u mnie nie zmarzł ani jeden. Takiego kwitnienia jeszcze nie miałam , to sie rzadko niestety spotyka, najczesciej jednak czesć paków zmarznie, lub wszystkie. Ale ona jest piękna tez z liści :) Biały pigwowiec to faktycznie ładny i inny krzew a w zestawieniu z czerwonymi będzie ładnie. Mój jest mały , ale rośnie z czerwonymi to z czasem będzie efekt :) a zobacz jakie cudo biały tamaryszek :heja
Glicynie też mi sie w tym roku udały, odurzająco pachną :)
Wiem o czym piszesz mówiąc ,ze psy tratują. ja mam jednego a mam w trawniku ścieżki jakby czołg jeździł ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Małgosiu chyba wszystkim przydałaby się doba z gumy, a już szczególnie posiadaczom działek/ogrodów, i to szczególnie teraz. Wszystko pędzi do przodu bez opamiętania, nie zwraca uwagi na nas ;:131
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Stworzenie " potwora ogrodowego" spodobało mi się niesamowicie :;230 . Dobre :;230 . Zazdroszczę takiej szkółki bo u mnie bida powojnikowa ;:222 . Ja też chcę kupić kilka powojników z tej grupy bo póki co mam tylko dwa i są obłędne ;:167 . U Ciebie szał irysków ;:oj , ależ one piękne ;:138 . Te błękitne i różowy przepiękne ;:oj . Cudne masz kępy - długo Ci rosły ?? Ja mam kilka odmian ale mają dosłownie miniaturowe rozmiary . Sadziłam je rok temu więc pewnie potrzebują jeszcze ze dwa lata . Póki co muszę paść oczy u Ciebie ;:224 . Lawendowy zestawik bardzo trafiony ;:215 . Pozdrawiam i powodzenia w ujarzmianiu " potwora ogrodowego " :;230 .
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

W takim okienku Małgosiu, mam posadzone truskawki, bo inaczej wiosną stały w wodzie, bo rosną na obniżonym terenie.
Sprawdza mi się doskonale, jedno duże okno.
Widzę, że zaplanowałaś sobie ogrom pracy na ten sezon, tak jak przewidywaliśmy na forum, przeniosłaś się na drugą stronę z ogrodem.
Coraz więcej i więcej i jeszcze byś to chciała i tamto. Tak to w życiu bywa.
Coraz też piękniej i kolorowiej u Ciebie. Roślin przybywa. Floksy też kocham.
Ja w tym w zasadzie zaplanowałam czynności pielęgnacyjne, żadnych nowości.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Małgosiu Twój mąż przeszedł na ogrodową stronę, a ja widzę też, że mój zaczyna wymiękać i coraz lepiej reaguje na moje zakupy i aż tak mocno mnie nie pogania i czasami za coś zapłaci i coś sam zrobi z własnej inicjatywy w ogrodzie więc też jest na dobrej drodze. Ale po oczach dałaś tymi zdjęciami, cudownie jest u Ciebie, życzę więcej czasu na odpoczywanie w pięknym ogródku bo słoneczka mamy pod dostatkiem ostatnio ;:3
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Witaj Małgosiu. Masz przepiękne iryski i niektóre to już spore kępy. Powojniki też śliczne. Ciekawa jestem tej nowej rabaty.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

lagotis 2 witam serdecznie :D Cieszę się ogromnie, że ci się u mnie podoba ;:173 .

Ewuś ewarost o tak, floksy potrafią być urzekające :D Cieszę się, że pomogłam z nazwą roślinki :D

Paulinko dziękuję. Nad swoim emem "pracuję" już kilka lat, wy dopiero zaczynacie przygodę z działką, więc wszystko przed wami :wink: Cieszę się bardzo, że roślinki fajnie rosną, takie słowa to zawsze miód na moje serce :heja

Alu to możemy się zamienić - ja z kolei nie mam butów :( Mimo intensywnych poszukiwań ;:223

Olu no sama byłam w szoku z tymi sukienkami :lol: Powojniki Atragene polecam, póki co bezproblemowe, kwitną obficie i najwcześniej ze wszystkich grup. Ale powiem ci, że jak zakwitł Toki, którego nadaremnie chciałam odradzić emowi to padłam...

Aniu anabuko irysy pumile mam bodajże trzeci rok, jednak nie wszędzie stworzyły takie spore kępy. oo, wystraszyłaś mnie trochę tym zniknięciem markham's pink, póki co mam same dobre doświadczenia z tą grupą. Na kilka pelargonii też wciąż jeszcze czekam.

Aniu Annes gdy zakwitł powojnik wybrany przez ema jestem mu wdzięczna, że nie mnie nie posłuchał :D Jest cudny! Choć nie koniecznie mam dobre doświadczenia z tą grupą... Ty też straciłaś Atragene? Zasmucacie mnie, bo myślałam, że odkryłam kolejną grupę (po włoskich), w którą mogę spokojnie inwestować. Póki co sprawują się u mnie bardzo dobrze. Udało ci się coś fajnego upolować na giełdzie? Ja mam daleko do swojej, więc nie często tam bywam. A oprócz tego lawendowego zestawu nie było żadnych fajnych donic ;:185 Ice Age i ja sobie dokupię :;230

c.d.n.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu gdyby nie to forum nie byłoby tyle pokus :lol: Ja najchętniej obsadziłabym powojnikami wszystkie płoty, nie tylko moje :;230

Karolinko złotokap zakwitł w czwartym roku, a czytałam, że takie z nasionka to dobrze jak po 10 latach zakwitną, a niektóre nie kwitną wcale :shock: U mnie jest zimniej niż u ciebie, więc pewnie nigdy nie doczekałabym się na kwiaty paulowni, a szkoda bo to twoje tegoroczne kwitnienie aż bije po oczach ;:173 Pigwowiec miałam kiedyś ten zwykły czerwony, ale pewnego roku się po prostu wymeldował :wink: Mam nadzieję, że i moja glicynia kiedyś zakwitnie...

Natalko no niestety, do tego pogoda sprzyja szybkiemu przekwitaniu roślin,przez chwilę nie miałam czasu na ogród, a dzisiaj się okazało, że pumile już się pożegnały... nawet nie zdążyłam się nimi nacieszyć :(

Ewelinko cieszę się, że udało mi się ciebie rozbawić ;:173 Ta szkółka niestety jest daleko ode mnie, a szkoda bo sadzonki powojników mieli ogromne i teraz żałuję, że nie wzięłam więcej ;:224 Iryski dziękują za pochwały ;:196 Rosną u mnie trzeci rok, niektóre drugi. Mam nadzieję, że potwór się za bardzo nie rozchula, bo z torbami pójdziemy jak nic ;:306

Ewuś ewarm fanie czytać, że okienka dobrze się sprawują, mam nadzieję, że i u mnie tak będzie. Zastanawiam się tylko jak tam em wjedzie glebogryzarką, bo te które mam w trawie to bez problemu użyźnia w ten sposób. Niestety planuje się szybko, gorzej z realizacją planów ;:224 :D A apetyt na nowości zamiast słabnąć to jeszcze rośnie ;:223

Aniu TROJA nasi emowie pewnie doszli do wniosku, że łatwiej płynąć z prądem :wink: Wiesz, mój organizm jest taki dziwny, że bardziej męczy się nadmiarem leżenia niż pracy :lol: Jednak umiar trzeba zachować we wszystkim...

Ewuś Pashmina dziękuję. Mam nadzieję, że uda nam się skończyć tę rabatę w tym roku ;:224
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak tam u was z pogodą? U mnie przedwczoraj i wczoraj nawet dość ładnie popadało, więc pobiegłam szybko skończyć plewienie truskawek i wysiać ostatnie nasionka. Liczyłam, że ziemia będzie bardziej namoczona, ale cóż... dobre i to ;:108 Przynajmniej roślinki miały fajne orzeźwienie i chwilę wytchnienia od upałów ;:333 Za to chwasty teraz rosną tak, że niemal je słyszę przez sen ;:306 Coraz bardziej rozumiem niemieckie powiedzenie "gdy ogrodnik śpi, diabeł sadzi chwasty" :wink:

W ogrodzie wszystko bardzo szybko się zmienia, wystarczy na dzień dwa spuścić go z oka i już trudno go poznać...

Pelasiek ciąg dalszy
Apple Blossom i Australian Pink
Obrazek Obrazek

Bold Carmine
Obrazek

Brighstone i Gwen Levington
Obrazek Obrazek

Orliki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powojniki też pędzą ;:173
Guernsey Cream
Obrazek
Obrazek

Asao
Obrazek

Albina Plena
Obrazek

Gladys Picard
Obrazek

Toki - ależ on ma wielkie kwiaty :shock: . I właśnie przez takie widoki nie potrafię zrezygnować z wiecznych prób z wielkokwiatowymi ;:218
Obrazek

Floksy szydlaste póki jeszcze kwitną?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pumilki też już przekwitają, więc na pożegnanie :wit
Obrazek

Za to rozpoczęły bródkowe :heja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kolejne bodziszki choć jeszcze skromnie
Ballerina
Obrazek

Plenum
Obrazek

I reszta?
Zawciąg szerokolistny
Obrazek

tiarella
Obrazek

Floks kanadyjski
Obrazek

Ciemiernik Double Crown
Obrazek

Ostatni pierwiosnek ząbkowany
Obrazek

Kokorycz w objęciach serduszki
Obrazek

Firletka smółka
Obrazek

Wiciokrzew Graham Thomas i znów mam taras otulony zapachem ;:173
Obrazek

Aktinidia przystroiła się w biel i tysiące uroczych kwiatuszków ;:173
Obrazek

Obrazek

Dereń variegata
Obrazek

Krzewuszka
Obrazek

Zna ktoś nazwę tej tawuły?
Obrazek

Ten rok ogłaszam rokiem cudów ogrodowych. Nie dość, że zakwitł złotokap z nasionka, to jeszcze wreszcie po niewiadomo ilu latach dyptam ma pąki :heja . Czyżby pomógł mu fakt, że jesienią stałam już nad nim ze szpadlem ;:224
Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Mam nadzieję, że za dwa lat moje iryski też stworzą ładne kępy. Cudne powojniki ;:138 . Guernsey Cream i u mnie szaleje tego roku. Ja jednak zamówiłam sobie clematisy ale przez internet u Stasi ;:108 . Na miejscu nie ma co liczyć na jakieś fajne odmiany bo jest ciągle to samo ;:222 . W przyszłym tyg wybieram się do większego miasta z córką do lekarza więc na pewno zahaczę o jakąś szkółkę i zobaczymy co mi zaproponują. Póki co poluję na śliwę wiśniową Pissardi ale nigdzie nie mają :shock: . Masz niesamowitą kolekcję pelargonii ;:oj a ja tego roku z doniczkowymi poszłam na łatwiznę i nie mam nawet wiszących na balkonie :;230 .Posadziłam dosłownie kilka doniczek . Postanowiłam nie sadzić zbyt wiele bo planujemy latem jeździć na działkę do Teściów więc nie chcę żeby sąsiadka musiała ciągle podlewać moje kwiaty ;:173 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Małgosiu u mnie deszczu brak ;:145 zapowiadali burze i inne rzeczy i nic do mnie nie dotarło. Na działce susza, oczywiście chwastom to nie przeszkadza. U Ciebie cała roślinność pędzi jak szalona :) orliki, irysy, floksy wszystko pięknie się prezentuje, no i oczywiście clematisy ;:63 ten kremowy jest cudny ;:108
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Jakie trafne powiedzenie ;:224 jutro planuję jechać na działkę, nie było mnie dwa dni i aż się boję co zastanę ;:202
A u Ciebie istny korowód pięknych kwitnień, jedno się kończy to drugie zaczyna :D
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

No kochana!!!!Ale ci już kwitną powojniki ;:oj U mnie jeszcze wszystko w pąkach, nabrzmiałych ,ale w pąkach.
I te pelargonie - wszystkie nazwane. No czapki z głów. ;:180 ;:180 ;:180
Orliki prześliczne. ;:167 To ich czas aktualnie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”