Fasolka szparagowa cz. 3
-
- 100p
- Od: 13 lut 2014, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Fasolka szparagowa cz. 3
Z nasionami ostatnio bywa różnie, kupując w sklepie w małych opakowaniach często można się naciąć.
Znalazłem firmę ALSEED GARDEN która sprzedaje nasiona holenderskie w małych opakowaniach po 100 szt tylko nie wiem nic o ich wiarygodności co do jakości sprzedawanych nasion, nie mają odmian polecanych przez Agro-Plant która kitu nie wciska, jest sprawdzona i wiarygodna.
Znalazłem firmę ALSEED GARDEN która sprzedaje nasiona holenderskie w małych opakowaniach po 100 szt tylko nie wiem nic o ich wiarygodności co do jakości sprzedawanych nasion, nie mają odmian polecanych przez Agro-Plant która kitu nie wciska, jest sprawdzona i wiarygodna.
-
- 200p
- Od: 4 lis 2015, o 15:42
ja właśnie kupuję od nich i jakość przeze mnie sprawdzona.Były ok.ali67 pisze:Z nasionami ostatnio bywa różnie, kupując w sklepie w małych opakowaniach często można się naciąć.
-
- 100p
- Od: 13 lut 2014, o 20:26
tylko że fasolką nie sprawdzi się pośrednika w sprzedaży nasion, który pakuje we własne opakowania,reglas23 pisze:ja właśnie kupuję od nich i jakość przeze mnie sprawdzona.Były ok.ali67 pisze:Z nasionami ostatnio bywa różnie, kupując w sklepie w małych opakowaniach często można się naciąć.
ciekaw jestem jak oceniają kupujący nasiona ogórków, pomidorów i papryki.
uczciwi i sprawdzeni sprzedawcy i pośrednicy sprzedają w oryginalnych opakowaniach producenta.
ostatnio posiałem paprykę odmiany produkowanej tylko z nasion holenderskich z firmy ROLTICO i na 22 wzeszły 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:

Asia
- mandorla
- 200p
- Od: 12 paź 2018, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja planuję zrobić pierwszą rozsadę po połowie miesiąca, może w następny weekend. Bezpośrednio do gruntu pójdzie pewnie w tym samym czasie czarna fasolka, bo jej mam b. dużo i nie będzie nieszczęścia, jeśli jakiś przymrozek mi ją załatwi.
Pozdrawiam słonecznie, Ika
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:

- mandorla
- 200p
- Od: 12 paź 2018, o 21:53
Miejsca to ja już od dawna nie mam
ale niektórych fasolek mam dosłownie po 3-5 ziarenek, więc muszę je dopieścić. Gdzieś upchnę te kilkanaście tutek; jeśli będzie w miarę ciepło, pójdą do szklarenki na miejsce kalarepy.

Pozdrawiam słonecznie, Ika
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Ja wysiałam wczoraj, jak wykiełkuje, do tunelu wyniosę, dałam większe doniczki, bo w ubiegłym sezonie pół korzeni z pojemników wylazło
Pozdrawiam Irena

Pozdrawiam Irena
- piekara114
- 200p
- Od: 29 sty 2016, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dobrze zrozumiałam, że chcecie już fasolkę sadzić? To chyba też na kilka się skuszę, mam żółtą karłowatą.
-
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Ja nie ryzykuję, fasolka jest bardzo wrażliwa na przymrozki, nawet lekki powiew mroźnego wiatru zwarzy liście.
Pozdrawiam! Gienia.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Ja tylko i wyłącznie w maju czy to w grunt czy z rozsady.
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Ja około dziesiątego maja, o ile pogoda pozwoli, wsadzam rozsadę do gruntu, jeżeli nie to czekam na cieplejsze dni.
Taką prosto do gruntu sieję trochę później, chodzi mi o to, by przedłużyć i zróżnicować czas plonowania.
Pozdrawiam Irena
Taką prosto do gruntu sieję trochę później, chodzi mi o to, by przedłużyć i zróżnicować czas plonowania.
Pozdrawiam Irena
-
- 200p
- Od: 5 maja 2019, o 17:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja w tym roku bez rozsady, jednak na agrowlokninie. Ale dopiero za 2 tygodnie 

-
- 200p
- Od: 18 sty 2012, o 20:04
Ja pod koniec miesiąca zrobię trochę rozsady a później po połowie maja wysieję w grunt. Teraz mam za dużo innych rozsad ( pomidory, papryki, cebula i kwiaty ) więc nie ma miejsca a i dużo roboty z zabezpieczaniem pod foliakiem. Właśnie wróciłam po opatuleniu wszystkiego na noc i zapaleniu trzech wkładów do zniczy a rano trzeba to rozbierać 

Pozdrawiam Ela
Zastanawiam się czy siać już fasolkę do gruntu - rozsady mi się nie chce robić. 10-12 mają temperatura nad ranem ma spaść do +2-3 stopni. Potem już ma się utrzymywać koło 8-10. Ale to temperatura na wys. 2 m, a zauważyłam, że teraz, kiedy ziemia się już nagrzała, temperatura przy gruncie jest 2, 3 stopnie wyższa niż prognozują. Myślicie, że to wystarczy do kiełkowania?
Iza