A ja ciągle się czaję na Krotona, a w końcu tak się dzieję, że nic nie zamawiam. Ale ofertę mają świetną. Zawsze jest sporo ciekawostek. Omijam już wszelkiego rodzaju sklepy z roślinami, bo już trochę kupiłam, trochę zamówiłam, a jeszcze jadę w kwietniu na targi
Jak zawsze Twój ogród będzie zachwycał, tym bardziej z nowymi cudeńkami
Karolinko czy u Ciebie dalej tak kolorowo i wiosennie bo u mnie zima na całego , zasypało mnie . Tyle śniegu jeszcze nie miałam
Piękne zdjęcia z kwiatuszkami ale gdzie sadzić ??
Pozdrawiam
Karolach; u mnie ani grama sniegu, -4C. 2 dni temu znowu kopczykowałam i okrywałam róże. A ty też okrywałaś swoje i inne te pięknie wiosennie kwitnące?
No , niestety Igo nic tym razem nie okryłam a tu - 7 st nocą i wiatr. Wszystkie kwiatki( które już kwitną) padną . Trudno, taka jest Matka Natura ile można okrywać, odkrywać , zresztą nie myślałam ,że aż takie niskie będą temperatury
Karolcia ,ale masz dużo śniegu i gdyby u mnie tyle było byłabym zadowolona.Niestety u mnie tylko jak kot napłakał a mrozy zapowiadają na dzisiaj okropne czyli 10 .Wolę nie myśleć o moich różach, bo dotychczas dobrze się trzymały.Ależ ten Bąbel szaleje na śniegu
Też myślę,że taka okrywa dobrze zabezpieczy większość roślin,a już na pewno cebulowe.U mnie też bardzo silnie wieje,mam nadzieję,że nie wyczyści tego śniegu
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka Mój ci On,Mój ci On cz.2, Mój ci on cz. 3
Karolinko piękna zima Bąbel zadowolony i moze poszaleć Kwiatuszki masz okryte przez śnieg to się ciesz
W domu śliczna wiosna , bukieciki cudne
Miłej niedzieli
Karolinko, u mnie zima powróciła tylko z mrozem, śniegu nie spadł ani jeden płateczek. Ale już mnie to nie rusza, co miało zmarznąć, to już zmarzło.
Ale Bąbel ma używanie na śniegu , gorzej kwitnące kwiatki. One pewnie mniej sie cieszą.
Jeden dzień działałam. Zrobiłam porządek przed domem bo wstyd się przyznać, ale suche tyczki po ostróżkach i marcinkach stały i straszyły. Pełno liści. Cała wielka taczka poszła ale to kropla w morzu fajnie macie ze Stasiem, że działacie razem w ogrodzie. Krzysiek nie ma do tego żadnego zacięcia ani ochoty. Ale powoli, wszystko się da
U nas nie ma śniegu. Jeszcze
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson Ogródkowo Doniczkowo
Chyba bym fortunę straciła, gdybym miała stały dostęp do tych cudności Zwłaszcza zimą, bo w sezonie gdy rabaty pełne kwiecia staję się mniej zachłanna
U mnie też biało, ale żeby u ciebie taka zima była, to się nie spodziewałam...