Trzykrotka od Ciebie ma pączki i już niedługo się rozwiną

Grzegorzu Tulipanowiec to drzewo , pochodzi z Ameryki pólnocnej i tam dorasta do 50 m , w naszym klimacie osiąga nie więcej jak 30 m , u nas często sadzony jest w parkach właśnie ze względu na przepiękne kwiaty ,Grzegorz B pisze:Witaj Izo![]()
![]()
![]()
Masz wspaniale kwitnące rośliny, przepieknie się prezentują a tulipanowiec pierwszy raz taką roślinkę widzę, jest fantastyczna. Mam małe pytanko czy ona rośnie wysoka czy jak zwykły tulipan? I jeszcze jedno pytanko- Jak sie nazywa roślinka na zdjęciu czwartym?, takie fioletowe dzwonki
Pozdrawiam serdecznie![]()
![]()
Oj to się zdziwiłem, że to taki olbrzym, ale kwiaty ma piękne. Dziękuję Anetko za wyczerpującą odpowiedź a Tobie Izo za posiadanie tak wspaniałych gatunków roślin, które mogę sobie pooglądać. A to przecież rzadko spotykane okazy i dzięki Tobie wiem, że coś takiego istnieje.ANETA pisze: Grzegorzu Tulipanowiec to drzewo , pochodzi z Ameryki pólnocnej i tam dorasta do 50 m , w naszym klimacie osiąga nie więcej jak 30 m , u nas często sadzony jest w parkach właśnie ze względu na przepiękne kwiaty ,
natomiast roślinka na 4 zdięciu to Naparstnica purpurowa .
chatte pisze:
Anetko, dziękuję za komplement i identyfikacjęNiestety największą wadą mojej ścieżki jest właśnie to, że trzeba ją pielić
Ale jak pielę między kwiatkami, to ścieżkę przy okazji ;)
Cieszę się, że trzykrotka będzie Ci kwitłaPokażesz, prawda?
A ja prosiłam Cię w jakimś wątku o hostach o nazwy tych, które mam od Ciebie, ale musiałaś nie zauważyć wątku, więc poproszę Cię jeszcze tutaj :
![]()
![]()
Przy okazji może też nazwiesz moje "stare" funkie?
![]()