Ogródkowe rozmaitości cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.5

Post »

Oj... nie myślałam, że widok sadzonek róż sprawi mi taką przyjemność. A jednak!
Moje jesienne zamówienie trafi do dołów i będzie czekało na wiosnę. Ech, rumieńców dostałam... A uśmiech od ucha do ucha.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja swoje już też posadziłam.
Teraz tylko czekać na wiosnę. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O, Nelu, Ty to widzę specjalne względy u tego tajemniczego Sipa posiadasz, nikomu nie wysyła, Tobie przysłał! :) Karta stałego klienta czy klient hurtowy? :;230
Nelu, gdzieś widziałam linki do tego Sipa, ale nie pamiętam, a w necie nie mogę tak po prostu znaleźć, jeśli miałabyś pod ręką, a pewnie masz :lol: , to mogłabyś? ;:180 Pooglądam sobie różowe!
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka całego nie dam z korzeniami... :lol: ale badylkami służę...Gdybyś dała clematisy za róże wtedy róże zacienią stopy powojnika i będzie mu bardzo dobrze ,jeszcze okrycie korzenia korą ,aby nie parowało zbytnio z ziemi...
Można podczas sadzenia powojnika wkopać na sztorc butelkę plastikową bez dna i wlewając wodę do niej ...w razie suszy,
woda dochodzi do niższych warstw ,tam gdzie korzenie...Ale Ty masz piaski...to i tak przechodzi jak przez rzeszoto... :roll:
Grażka już wiesz jak wyglądają... :wink: teraz tylko czekać wiosny i oby pięknie oczka puszczały...
Izka najlepiej sadzić takie co i ładne i rzadko zapadają na patogeny.Mozart do takich należy... ;:108
Jeżeli nie przymarzną mi pędy mogę uraczyć Cię patyczkiem Paula Transona-rambler...róża nie chorująca ,a w tej chwili liście przebarwione na rdzawo żółty...
Majka rodzina syta być musi...masz rację ,bez pomocy nie da się wkopać tylu róż co zamówiłaś... :D
Aniu i to jest jego atutem...Róża nie zginie w wodzie,napoi się do woli... :D
Basiunie ma tego złego...będziesz miała dołki na wiosnę jak znalazł... :uszy
Małgoś przez tą jakość krzaków kusi mnie aby przynajmniej jedną kupić u niego co roku... A ma odmiany ,których nigdzie nie dostaniesz ,czeskich słowackich hodowców ,które też niczego sobie... ;:224
Izka czyli też się stałaś szczęśliwą posiadaczką...ten uśmiech mówi wszystko... :uszy
Grażka róże zdominowały wątki ...
Gorączka ogarnia wszystkich... :twisted: No...może nie wszystkich :wink:
Marta tym razem nie ja względami się cieszę, ale inna koleżanka ,której mi daleko do jej kolekcji różanej..Lubi ją ...to pewne... :wink: Szczególnie ,że w korespondencji używa czeskiego z google tłumacz :;230 Bardziej karta stałego klienta wchodziłaby w grę,Ale już nie będę mogła z niej korzystać...bo róże u mnie się nie mieszczą... :cry:
Zapomniałabym... ,chciałaś link do tego twórcy przedmiotu naszego pożądania... :wink:
http://sipruze.wz.cz/
Z tym,że u niego skąpe zdjęcia...niektóre jego róże ,można przejrzeć tu http://ruze.wi.cz/index.php?i=AGB000
Nazwę kopiuj na jego stronie ...wklejaj w rubrykę drugiego linku
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Trzeba to było widzieć jak mi się kobity z bloków przyglądały jak sadziłam róże. :;230
Łokciami to chyba okna wypychały, żeby dojrzeć co też ta głupolka ryje w zamarzniętej ziemi a potem z konewką lata i podlewa ;:112
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Za badylki Mozarta z góry dziękuję ;:180 , ale powojników pod siatka raczej już sadzić nie będę.
Nie chcą tam rosnąć "( Zastanawiam się, czy w ogóle u mnie zechcą rosnąć, bo jak dotąd marne mam wyniki :roll:
Może miały za kwaśno? ... Podsypałam teraz każdemu dolomitu i dodatkowo zakopałam pokruszone skorupki jajek pod każdym. Jak to nie pomoże to chyba z nich zrezygnuję ;:199
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażka u mnie nie inaczej... :;230

Trochę wspomnień czerwcowych

Obrazek wiciokrzew Serotina
ObrazekRitausma
Obrazek Maiden Blush..Alba
Obrazek
ObrazekLavender Lassie i świerzbnica
Obrazek przetacznik
Obrazek clematis Alionushka
Obrazek
ObrazekComte de Chambord
Obrazekbodziszek i Pink Cloud-pnąca
Obrazek Flammentanz i clematis Betty Corning-pachnący
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Ale ten przetacznik cudny!
Jaki to dokładnie jest?
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dawidzie to prawdopodobnie będzie Veronica spicata Royal Candles ,ale na 100 % nie jestem pewna,gdzieś mam zapisane ,musiałabym przejrzeć...
Izka nie rezygnuj tak szybko z powojników...do trzech razy sztuka, a jak nie wyjdzie to czwarty ostatni...
Dodasz trochę gliny do piachu i będą rosły...Na wiosnę po garści wapna nawozowego... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Nela napisała:
Majka rodzina syta być musi...masz rację ,bez pomocy nie da się wkopać tylu róż co zamówiłaś... :D
Nela a jednak się da bo nikt mi nie pomoże a jeszcze w domu muszę swoim chłopom nagotować i oprać ich. A jak sadzę to nie przyglądają się z ciekawością tylko patrzą z politowaniem co ta głupia ciągle sadzi. A ja na złość im będę sadzić dalej, jutro dalsza część sadzenia. ;:108
Czerwcowe wspomnienia śliczne, trzeba się wspierać żeby jakoś dotrwać do takich widoków. ;:4 ;:3
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26

Post »

Pięknie, Ritausma cudna, moja na razie skąpo kwitła, ale pędy i liście ma imponujące.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A moja Ritausma padła, bo pożarły ją żółte mrówki. ;:145
Za póżno się zorientowałam a jak odkopałam z wierzchu, to na korzeniach były już galasy i.....przepadła..... ;:98
Neluś chyba będę się uśmiechać / czytaj sępić / do Ciebie o patyka w przyszłym roku do ukorzenienia. ;:180
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Nela piękne wspomnienia :D
...a co do mrówek to u mnie też powyciągały piasek spod korzeni róż i o mało parę nie straciłam.....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Uśmiecham się do Twoich sadzonek, domyślając się, że moje będą też takie ładniutkie. Jeszcze nie dotarły - poprosiłam o przesłanie wszystkiego na raz... Nie będę teraz sadzić, tylko zadołuję. Kto wie jakie myśli w długie jesienne wieczory do głowy przyjdą...
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Nelu piękne wspomnienia czerwcowe. Kolejne oglądanie Twojego ogrodu zostawiam sobie na długie wieczory, gdy będę się zastanawiać co kupić na wiosnę. Tak, że zdjęć nigdy za wiele.
Jak już u kogoś pisałam odnośnie mojego wątku to już zaczęłam porządki w zdjęciach. Ale problem jest taki, że wolno mi to idzie, bo jak już siądę do kompa i zaczynam coś robić to..... tylko króciutko chcę wejść na forum i...... ;:224 ... wiesz dobrze co się dzieje. Tak jak dzisiaj :;230 Jeszcze tylko jeden ogród, jeszcze jeden.....i trzeba iść spać.
Dzięki za te sugestie pomiędzy perennial i louise odier. Bardzo podoba mi sie Twoja sugestia odnośnie nawiązania do kształtu. Tylko teraz muszę zdecydować, która róża....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”