Fiołkolandia i storczyki u Wandy

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Fiołkolandia i storczyki u Wandy

Post »

Celinko, Filigranowa, Henryku, Agarow, Ewelinko, DC, Elciu, dziękuję wam moi drodzy ;:196 A więc jest po co żyć ;:138
Czasem wydaje mi się, że piszę sobie a Muzom, ale widzę, że nie jest tak znowu źle. ;:167
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja się chwilowo odczuliłam na fiołki ale ciekawe na jak długo:)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Ula, ja jeszcze nie, ale spoglądam coraz częściej na skrętniki.
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Skrętniki są piękne i bardzo mi się podobają ale na innych parapetach :;230 no i moja kicia pewnie miałaby co zrzucać na podłogę.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Wandziu, chciałam się przywitać na Twoim parapecie :)
skrętników nie znam, ale - nomen omen - skręciło mnie z zachwytu podczas oglądania Twoich podopiecznych... istne cuda fiołkowe (i storczykowe) można u Ciebie zobaczyć, w towarzystwie pięknych serwetek i to własnego wykonania... podziwiam Cię za talent do szydełkowania i rękę do kwiatów!
trafiłam na jedną z ostatnich stron tej części wątku, ale wpadać będę - jeśli pozwolisz - regularnie...
serdecznie, A.
Awatar użytkownika
Netzach
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 17:30

Post »

Fakt, że od dawna nie pisałem w Twym wątku, więc pewnie jestem z tych wrednych co oglądają, ale nie piszą :P Bo zaglądać, to zaglądam regularnie. Twój wątek jest wciągający jak dla niektórych "Moda na Sukces"... mija kolejna setka odcinków, a wciąż nie ma się dość. Co chwilę to nowe śliczne odmiany fiołków, które nie dość, że udało Ci się zdobyć,to jeszcze wszystkie doprowadzasz do kwitnienia. Dwa ostatnie po prostu REWELACJA! Myślałaś może aby ze swojej kolekcji zrobić foto-encyklopedio-przewodnik po odmianach fiołków? To byłoby coś wspaniałego móc zajrzeć i znaleźć w jednym miejscu tyle okazów fiołków pod odpowiednimi dla nich nazwami!

Pozdrawiam serdecznie i wciąż zachęcam do dalszego prowadzenia wątku, bo zapewniam, że "telewidzów" masz na pewno wielu wiernych, choć może nie wszystkich wystarczająco widocznych ;)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Aguniada, no pewnie że wpadaj. Sama wiesz, jak nas wszystkich cieszy każda wizyta i zainteresowanie :D

Netzach, bardzo sympatyczny jest ten twój post. Pamiętam ciebie z bardzo dawnego okresu, kiedy to ciekawie opowiadałeś historie o swoich roślinach. Naprawdę było co czytać :) Ja ze swej strony cieszę się, że jest ktoś gdzieś tam w sieci, kto czyta moje teksty i ogląda zdjęcia. Widać to po liczbie wyświetleń. Nie jest to więc tylko sztuka dla sztuki. Ale wiesz.. jeśli się czyta tylko "cichcem", to autor o tym nie ma pojęcia. Istnieje jednak różnica pomiędzy blogiem a FO, gdzie jakoś tam człowiek liczy na wzajemny kontakt. Bo jeśli wionie pustką, wiele osób się zniechęca i odchodzi. Sam popatrz, ilu dawnych osób już tu w tym dziale nie ma.
Jeżeli chodzi o pomysł napisania encyklopedii-przewodnika po fiołeczkach, to chyba się tego jednak nie podejmę. Przynajmniej na razie...
Pozdrawiam cię serdecznie i daj czasem znać, że jesteś :)
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Ha, to ja może przyznam, że jestem z tych mało widocznych :wink:
Kolekcję podziwiam od dawna, ciągle nowe okazy w najlepszym wydaniu .
Wandziu, to byłby wielki smutek to "zamknięcie wątku", bo gdzie jak nie tu doczytywać o odmianach i podziwiać przepiękne okazy :?:
Ani się waż, tylko pokazuj, pokazuj kolejne.

A i pochwalić się mogę ślicznym maleństwem od Ciebie, Emerald love już cieszy moje oko, podobnie Haven's a calling a za chwilę Sprinng kiss i NN Trzecias ;:196
Co do ostatniego to zapytam.. rozszyfrowałaś go kiedyś może ? bo coś mi się zdaje , że to chyba tylko częściowa nazwa?

*tak mi jeszcze na myśl przyszło.. a może Ty Wandeczko nas onieśmielasz jakością i ilością? ;:224 ;:196
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Martynko, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że zaglądasz ;:138 Nie bądź już więcej z tych "cichców", tylko się ujawniaj :D
A więc mówisz, że potomkowie moich fiołeczków już pokazały u ciebie buźki? Wspaniale :D Już nawet nie pamiętałam ich imion.
Mój Heaven's kwitnie stale, z przerwami. Spring Kiss tylko raz do tej pory. Emeralda sprzedałam i hoduję od początku. A co do Trzeciasa, to przecież jest to imię, które ja sama mu nadałam. :;230 Kupiłam w LM jako nieodmianowego. Nie podejrzewam, aby w markecie sprzedawali odmiany. Ale jest tak fajny, wdzięczny i dorodny, że bardzo go lubię. Właśnie znowu kwitnie :D

P.S. Onieśmielam :?: A co mam robić, żeby tak nie było :?:
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Widzisz Wandziu, nigdy tak naprawdę nie dopytałam o Trzeciasa :lol: Pokazał już cudne rumieńce :D
Natomiast emerald l. .. mam dwie sztuki, jeden już piękny okazały, wyhodowała moja mama, po tym jak rozdzieliłam sadzonki z Twojego listka. Ale i mój mały się stara, już cały zapączkowany. :D

*Wandziu, co robić? onieśmielać dalej, nie przestaj wcale bo my tu łasi na takie widoki, wiesz przecież :uszy
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Marta, zapomniałam dodać, że Trzecias zawdzięcza swoje imię temu, że znalazł się w mojej kolekcji jako trzeci. :;230
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

;:112
Ma się rozumieć, w pełni wyjaśniłaś mi nazewnictwo tego skubańca :uszy Tak mi cos chodziło po głowie, że jego imię jest nieprzypadkowe.. :P
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Michaeli
500p
500p
Od: 19 sie 2010, o 10:28

Post »

wanda7 pisze:Witajcie :wit Kłaniają się pięknie dwa następne fiołeczki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wanda! :wit

Piękne te fiołki masz! Cudowne! Mniam! :shock: :D :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit
Szukam ,szukam swojego wpisu i znalazłam ,a już myślałam ,że dałam plamę :oops:

Wandziu podziwiam Twoje piękne fiołeczki.To takie słodkie cukiereczki . :tan :tan

Mam nadzieje ,że żartujesz z zamknięciem wątku na dobre ,a myślisz o otwarciu nowego, oczywiście z fiołkami . ;:162
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Michał i jego piękne passiflory :!: Witaj, kopę lat :!: Dawne czasy się przypominają :) Zajrzę do ciebie, czy nadal skupiasz uwagę głównie na passiflorach :D
Jatro, byłaś, byłaś u mnie. Ale my się na szczęście widujemy w wątku ogrodowym, choć dusze nasze fiołkowe :;230

Obrazek

Hurtowe podlewanie skrętników :D
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”