Ja też chętnie zobaczę
Ogród-hal1959 cz.4
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród-hal1959 cz.4
O..
Ja też chętnie zobaczę
Ja też chętnie zobaczę
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu niebawem ją zrobię więc cała pokażę
Mogę Ci ją opisać,bo mam ja dawno zaplanowaną ,to nic nadzwyczajnego,taka tradycyjna,
często spotykana
.
Będzie ona na 4 kantówkach,które będą w metalowych "stożkach" do tego przystosowanych i które się wkopuje do ziemi
(na pewno wiesz o jakie chodzi)
Po jednej i po drugiej stronie pergoli między kantówkami będą kratki(są po ok 13 zł za szt,ok 60 cm szer,wys 160 cm?)
Najpierw planowałam górę prostą czyli poziomą,ale w Castoramie są fajne łuki i dlatego kupię 2szt i połączę kilkoma krótkimi elementami z drewna(łata,deska?)
Nie wiem czy jasno się wyraziłam,ale nie długo ją pokażę
Anuś niedługo się pochwalę
Mogę Ci ją opisać,bo mam ja dawno zaplanowaną ,to nic nadzwyczajnego,taka tradycyjna,
często spotykana
Będzie ona na 4 kantówkach,które będą w metalowych "stożkach" do tego przystosowanych i które się wkopuje do ziemi
(na pewno wiesz o jakie chodzi)
Po jednej i po drugiej stronie pergoli między kantówkami będą kratki(są po ok 13 zł za szt,ok 60 cm szer,wys 160 cm?)
Najpierw planowałam górę prostą czyli poziomą,ale w Castoramie są fajne łuki i dlatego kupię 2szt i połączę kilkoma krótkimi elementami z drewna(łata,deska?)
Nie wiem czy jasno się wyraziłam,ale nie długo ją pokażę
Anuś niedługo się pochwalę
-
Katarzynka
- 500p

- Od: 23 mar 2007, o 17:37
Halinko a co przy tej pergoli posadzisz? masz już coś zaplanowane, bo ja w tym sezonie chciałabym swoją upiększyć, najchętniej różami,ale z nimi nie mam doświadczenia.
- hal1959

Katarzynko mam posadzone jesienią róże ,więc to dopiero przymiarki,z jednej strony Goldstern,
musiałam go przesadzić,bo nie bardzo rósł na poprzednim miejscu ,po drugiej stronie Maintower,
to nowość u mnie,róża z Niemiec,zanim one się rozrosną posadzę kobeę ,już wysianą w domu,aby coś się pięło po pergoli.
Zresztą nie wiem jaki będzie finał,bo ja lubię ciągle zmieniać ,aż trafię na coś z czego będę zadowolona.
Chodzą mi po głowie jeszcze clematisy na tych różach,więc to będzie jakiś czas niewiadoma,bo nie wiem jak róże będą rosły w tym miejscu i czy spełnią moje oczekiwania

musiałam go przesadzić,bo nie bardzo rósł na poprzednim miejscu ,po drugiej stronie Maintower,
to nowość u mnie,róża z Niemiec,zanim one się rozrosną posadzę kobeę ,już wysianą w domu,aby coś się pięło po pergoli.
Zresztą nie wiem jaki będzie finał,bo ja lubię ciągle zmieniać ,aż trafię na coś z czego będę zadowolona.
Chodzą mi po głowie jeszcze clematisy na tych różach,więc to będzie jakiś czas niewiadoma,bo nie wiem jak róże będą rosły w tym miejscu i czy spełnią moje oczekiwania
-
stokrotka6
- 200p

- Od: 24 sie 2009, o 21:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko ,ja też chciałabym zobaczyć Twoją pergolę.
Czy sama będziesz ją montowała?
Czy sama będziesz ją montowała?
Sześciolistna koniczynka - stokrotka6 
Pozdrawiam. Krystyna
Pozdrawiam. Krystyna
Nie uwierzysz ale kombinuje tak samo..
Nie wpadłam tylko na te kratki po bokach.. myślalam, że będę zbijac szczebelki..
świetny pomysł !
Nie wpadłam tylko na te kratki po bokach.. myślalam, że będę zbijac szczebelki..
świetny pomysł !
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- hal1959

Krysiu ja tylko zawsze maluję elementy impregnatem,a M skręca ją w całość
Izuniu to będziemy miały takie same pergole
Z początku też myślałam o innym połączeniu kantówek,ale M mi doradził te kratki,
mam je zastosowane u pergoli na górze przy ławce.Pomyślałam ,że to będzie dobre rozwiązanie z takimi kratkami po bokach ,bo są gotowe tylko pomalować,kosztują 19,64 zł te proste ,a skośne ,w formie trójkąta 11,38 zł.
Nie wychodzi to ogólnie tanio,ale takiej samej gotowej nie kupię w tej cenie ,a bynajmniej będzie taka ,jaką chcę

Izuniu to będziemy miały takie same pergole
Z początku też myślałam o innym połączeniu kantówek,ale M mi doradził te kratki,
mam je zastosowane u pergoli na górze przy ławce.Pomyślałam ,że to będzie dobre rozwiązanie z takimi kratkami po bokach ,bo są gotowe tylko pomalować,kosztują 19,64 zł te proste ,a skośne ,w formie trójkąta 11,38 zł.
Nie wychodzi to ogólnie tanio,ale takiej samej gotowej nie kupię w tej cenie ,a bynajmniej będzie taka ,jaką chcę
Koleżanka mi przyniosła gazetke z TESCO..
i jest pergola drewniana za 89,99 i zgłupiałam ...
150x57x218 zimpregnowana
hmmm
i jest pergola drewniana za 89,99 i zgłupiałam ...
150x57x218 zimpregnowana
hmmm
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- hal1959

Izuniu ,czyli masz do wyboru,ja jestem już zdecydowana ,więc nie mam wyboru,
M jak patrzy na te zrobione to tylko kiwa głową,nie są solidnie zrobione,a ja chcę mieć ją na dłużej
i nie wracać do tej sprawy zbyt szybko.One są zaimpregnowane tak jak te wszystkie elementy,które ja kupuję,ale ja maluje je kolorowym impregnatem i to dwukrotnie.A masz fotkę tej pergoli gotowej?
Pewnie gdybym nie miała wsparcia w M to na pewno kupiłabym tę ,o której piszesz

M jak patrzy na te zrobione to tylko kiwa głową,nie są solidnie zrobione,a ja chcę mieć ją na dłużej
i nie wracać do tej sprawy zbyt szybko.One są zaimpregnowane tak jak te wszystkie elementy,które ja kupuję,ale ja maluje je kolorowym impregnatem i to dwukrotnie.A masz fotkę tej pergoli gotowej?
Pewnie gdybym nie miała wsparcia w M to na pewno kupiłabym tę ,o której piszesz
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Lamia
- 500p

- Od: 27 maja 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- hal1959

Izuniu dzięki za link,wygląda fajnie,ale na żywo musiałabym zobaczyć.
Jakoś te łuki mnie kuszą,no i M pracuje w stolarstwie więc wie ,że trzeba solidnie to wszystko razem skręcić.
No i przy tej pergoli chyba nie ma
tych metalowych części ,które się wkopuje do ziemi.
Anuś podoba mi się ta pergola,cena dostępna.Jak ona jest zamocowana w ziemi
Jakoś te łuki mnie kuszą,no i M pracuje w stolarstwie więc wie ,że trzeba solidnie to wszystko razem skręcić.
No i przy tej pergoli chyba nie ma
Anuś podoba mi się ta pergola,cena dostępna.Jak ona jest zamocowana w ziemi
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Izulka wszędzie kusi rózami
Tania ta pergola
Za taką to i ja się chętnie rozejrzę..
Tania ta pergola
Za taką to i ja się chętnie rozejrzę..
- hal1959

Anuś kusi Izunia kusi,ale ja mam zamówione,te, które muszę mieć,bo na nie zachorowałam dawno.
Na więcej dam się skusić jak coś ewentualnie wypadnie z powodu zimy i zrobi miejsce na nowe
Co do pergoli ,to cena kusząca,ale M mówi o takich,że są podszyte wiatrem ,więc raczej będziemy robić po swojemu
Raczej nie przekonam go do kupnej
,bynajmniej będę miała taką jaką sama wymyśliłam

Na więcej dam się skusić jak coś ewentualnie wypadnie z powodu zimy i zrobi miejsce na nowe
Co do pergoli ,to cena kusząca,ale M mówi o takich,że są podszyte wiatrem ,więc raczej będziemy robić po swojemu
Raczej nie przekonam go do kupnej
ja chyba też:)
bo małymi literkami na dole jest napisane do jakich sklepow dowożą..
Rzeszowa tam nie ma
bo małymi literkami na dole jest napisane do jakich sklepow dowożą..
Rzeszowa tam nie ma
z uśmiechami Iza
u liski
u liski