O jaka fajna rabata z funkiami (miód na nasze serduszka - funkie to nasze ukochane roślinki). Napisz co tam posadziłaś. A truskawki to jako rośliny okrywowe
Pomysł do naśladowania Geniu.
Od wiosny do jesieni w mgnieniu oka ale zawsze kolorowo. Pewnie niedługo zrobi się w ogrodach biało bo to już czas. Dzisiaj grabiłem liście i zauważyłem,że wychodzą z ziemi przebiśniegi i scille. Kwitną pierwiosnki i pojedyncze kwiatki forsycji.
Małgorzato ,Krzysztofie nie znam nazwy tych host , ale są śliczne i to dla mnie najważniejsze , truskawki i maliny to pozostałości po tej rabacie malinowo truskawkowej , teraz już ich tam nie ma, są tylko hosty .
Januszu dzięki , ja zauważyłam że u mnie już krokusy wychodzą .
Krysiu jestem ciekawa ile tulipanów przetrwa zimę .Zawsze są jakieś straty .
W końcu i u mnie pojawiło się piękne słońce nawet wyszłam zrobić kilka zdjęć potem je wkleję .
Nie wygląda to już zbyt ładnie , ale kupiłam 3 cyklameny więc będzie też coś kwitnącego .
...wpadłam i ja w słoneczną niedzielę i miałam rację -tulipanki tak ślicznie usmiechają się
..jestem ciekawa ile u mnie zakwitnie - może te potwory ziemne je nie zjedzą
Piękne i liczne tulipanki. Geniu nie strasz tymi stratami. Ja w tym roku posadziłam po raz pierwszy cztery odmiany po 3 szt. z każdej (wiem, że to malutko) i jeszcze miałabym mieć jakieś straty...