Ewo. Rzadko się u Ciebie odzywam, ale Twój skalniak jest cudny. Nie jestem miłośniczką skalniaków, ale Twój robi wrażenie. Piękny wiejski ogród, beczka z Grzesinkami, hortensja niebieszcząca się - kapitalnie.
Adrianno po prostu przyszedł ich czas na kwitnienie
Olu górka może być i Mariolki, tylko chyba jednak pozostanie w moim ogrodzie ze względu na rozmiary
Comciu Twoja górka ładnie wygląda tylko z daleka , ale cieszę się że Ci się podoba
Aleksandrze róż mam niewiele, bo często mi wymarzają i to mnie złości, ale ciągle coś dosadzam, bo cóż to za wiejski ogród bez różanego krzaczka
Ado-Krysiu dziękuję za miłe słowa
Stasiu-Skorpionku posiadanie dużego wiejskiego ogrodu ma swoje plusy i minusy i czasem mam nerwa, ale możliwości są spore. Jednak przynajmniej mam miejsce na wszystko, co mi w oko wpadnie.
Witam w piątkowy poranek
Pogoda jak dla mnie idealna na razie, więc zaraz ruszam do ogrodu Zacznę chyba od oprysku na mszyce, bo są dosłownie wszędzie ,
ale zostawię najpierw kilka fotek
Jolu Górka spora, ale mi się wydaje niewielka. Czasami jestem zła na to moje skalniaczysko, bo to siedlisko wszelkich żyjątek, ale potem mi przechodzi
Patryku mikołajek jest u mnie od poprzedniego sezonu, a cienista rabata jest mało cienista, bo wisteria zmarzła , aale mam jednak nadzieję na glicyniowy parasol
Mariolu tak sobie właśnie myślę, że mojej górce czegoś brakuje, ale ona chyba po prostu za Tobą tęskni
Lorciu nie mam dużo łanów kwiatowych, a na pewno nie rzucają się w oczy, bo spory u mnie areał i trzeba się mocno postarać o maluśki efekt Motywem przewodnim jest imitacja trawnika, który porasta dosłownie wszystko, a ja wycinam tylko niewielkie skrawki i robię rabatki O statnio usiłowałam sobie sklecić coś w rodzaju trawnikowej ścieżki pomiędzy rabatkami i wyszła mi droga, po której mogę autem jeżdzić
Ewuniu masz bardzo obszerny ogród, czego Ci zazdroszczę, ale pracy na nim to już Ci nie zazdroszczę.
U mnie ścieżkami trawiastymi ledwo kosiarka przejedzie.
Widzę, że mikołajek alpejski cudownie Ci kwitnie, u mojego ciągle liście zasychają i nie zakwita.
Kwitną tylko płaskolistne, ale nie są tak efektowne.
Hortensja przepiękny krzew i ten kolor nie banalny.
Czy ona kwitnie na dwuletnich, czy jednorocznych pędach?