Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma
Rozalko jak się nazywa Twoja hortensja, ładny ma kolorek,mam ochotę dokupić kilka
Zdjęcia doskonałe jak zwykle 
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
MARYSIU i ALU moje rośliny dobrze się trzymają ,bo nie miałam jeszcze przymrozków .Wszystkie jesienne kwiaty kwitną ,a niektóre marcinki dopiero mają pączki .Też się zastanawiam ,czy zdążą .Dookoła słyszę o przymrozkach .Buziaczki dla Was
GOSIU ,to jest biały kupidynek .Bylina ,w tym roku siałam go na wiosnę .Myślałam ,że będzie kwitł dopiero na przyszły rok ,a on mi zrobił niespodziankę .Miałam kiedyś niebieski ,ale zaginął po którejś zimie ,teraz czatuję na różowy .One bardzo długo kwitną
GRAŻYNKO moja hortensja nazywa się Sundae Fraise Rensun ,jeżeli o nią Ci chodzi .Pięknie się przebarwia w całości .
GOSIU ,to jest biały kupidynek .Bylina ,w tym roku siałam go na wiosnę .Myślałam ,że będzie kwitł dopiero na przyszły rok ,a on mi zrobił niespodziankę .Miałam kiedyś niebieski ,ale zaginął po którejś zimie ,teraz czatuję na różowy .One bardzo długo kwitną
GRAŻYNKO moja hortensja nazywa się Sundae Fraise Rensun ,jeżeli o nią Ci chodzi .Pięknie się przebarwia w całości .
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu
jak zwykle piękne zdjęcia
ja zachwycam się ostatnio świecznicą...no i jej zapach...bajeczny 
- ewa_rozalka
- 1000p

ANECZKO ,ja ją kiedyś zobaczyłam w jakiejś gazecie ogrodniczej i się zakochałam .To buło 100 lat temu i jeszcze nie było komputerów na taką skalę jak teraz .Szukałam i znalazłam w jednej ze szkółek ,jako całkowitą nowość .Ja już swoją mam bardzo długo ,a wciąż mi się podoba

- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ewuniu
Przepiękna jesień w Twoim ogrodzie - zresztą co tu dużo mówić - u Ciebie każda pora roku jest olśniewająca
Noce i ranki coraz zimniejsze, a i w dzień temperatura nie powala... U mnie już było ok. 0 stopni, ale dalie jeszcze się trzymają, więc chyba jeszcze poczekam z wykopaniem.. Dobrze Ci, że nie odczujesz zbytnio tej zimy - w dodatku w tak wspaniałym towarzystwie
Kiedy wyjeżdżasz?
Róż dla siebie zamówiłam niewiele - tylko dwie Veilchenblau i Degenharda. Za to dla Mamy 3 sztuki - co na jej bombonierkowy ogródek jest ilością naprawdę ogromną
Miłego i słonecznego dzionka Ci życzę Kochana
Noce i ranki coraz zimniejsze, a i w dzień temperatura nie powala... U mnie już było ok. 0 stopni, ale dalie jeszcze się trzymają, więc chyba jeszcze poczekam z wykopaniem.. Dobrze Ci, że nie odczujesz zbytnio tej zimy - w dodatku w tak wspaniałym towarzystwie
Róż dla siebie zamówiłam niewiele - tylko dwie Veilchenblau i Degenharda. Za to dla Mamy 3 sztuki - co na jej bombonierkowy ogródek jest ilością naprawdę ogromną
Miłego i słonecznego dzionka Ci życzę Kochana
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Pani EWO
Zaglądam a dzisiaj się wpisuję
Dużo u Ciebie rarytasów
,niektóre mam,innych szukam.
Np.rdest czerwony.Czy on nie jest zbyt agresywną rośliną
Pozdrowienia,
Sławek
Zaglądam a dzisiaj się wpisuję
Dużo u Ciebie rarytasów
Np.rdest czerwony.Czy on nie jest zbyt agresywną rośliną
Pozdrowienia,
Sławek
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ewuniu, pięknie wygląda twój jesienny ogród
a zdjęcie świecznicy z motylkiem pierwsza klasa 
Cudowne zdjęcia, zakochałam się w Twoim wątku, muszę wrócić i na spokojnie przejrzeć cały 
- Mariolcia1962
- 1000p

- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Witaj Ewuniu
Oczywiście,że będzie mi miło jak do mnie zajrzysz jeszcze , nie wiem kiedy u mnie będzie ładnie ,ąle myślę ,ze na wiosnę dużo się zmieni bo przybędzie roślinek. U Ciebie pięknie
jesieni życzę i pozdrawiam
Oczywiście,że będzie mi miło jak do mnie zajrzysz jeszcze , nie wiem kiedy u mnie będzie ładnie ,ąle myślę ,ze na wiosnę dużo się zmieni bo przybędzie roślinek. U Ciebie pięknie
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- ewa_rozalka
- 1000p

MILUŚ ja już tuptam nogami ,bo telefon mogę mieć w każdej chwili .U mnie też jeszcze dalie się trzymają
róże też kwitną ,oby jak najdłużej .Róże zamówiłaś sobie śmiesznie .Jedna malutka ,a druga olbrzymia .
kolosalna różnica między nimi .Vejchenka ,jak Ci zakwitnie i podrośnie ,to zobaczysz ,jaki to kolos .Ja ją miałam kilka lat ,ale nie przewidziałam jej rozmiaru i musiała opuścić miejsce w którym już sie nie mieściła .Daj jej od razu dużą miejscówę ,bo potem ,to ją ciężko ruszyć .
SŁAWKU miło ,że zajrzałeś .Rdest himalajski mam od wieków ,kupiłam go od zaprzyjaźnionej ogrodniczki
Od tamtej pory nie widziałam go w sprzedaży .Rozrasta się dosyć mocno ,ale nie wędruje kilometr od rośliny i łatwo go utrzymać w ryzach .Teraz wygląda najpiękniej ,bo czerwone bazie wyglądają jakby płonęły unosząc się nad liśćmi ,które też są bardzo ładne .Pozdrawiam Cię i życzę dużo radości z ogrodu
TERENIU ,nad tą rośliną motyle krążą etatowo .Wszystkie owady ją kochają .Bo tez ona pięknie pachnie .
Dzięki za dobre słówko
Witaj DAGG ,miło mi Cię gościć i bardzo się cieszę ,że Ci się podoba .A ja wpadnę do ciebie i zobaczę co też rośnie u Ciebie na parapecie

MARIOLCIU u Ciebie już jest ładnie ,a szykuje się u ciebie piękny ogród .Wiem co mówię .Dzięki za wizytkę i słoneczne pozdrowienia ,życząc Ci wszystkiego dobrego
róże też kwitną ,oby jak najdłużej .Róże zamówiłaś sobie śmiesznie .Jedna malutka ,a druga olbrzymia .
kolosalna różnica między nimi .Vejchenka ,jak Ci zakwitnie i podrośnie ,to zobaczysz ,jaki to kolos .Ja ją miałam kilka lat ,ale nie przewidziałam jej rozmiaru i musiała opuścić miejsce w którym już sie nie mieściła .Daj jej od razu dużą miejscówę ,bo potem ,to ją ciężko ruszyć .
SŁAWKU miło ,że zajrzałeś .Rdest himalajski mam od wieków ,kupiłam go od zaprzyjaźnionej ogrodniczki
Od tamtej pory nie widziałam go w sprzedaży .Rozrasta się dosyć mocno ,ale nie wędruje kilometr od rośliny i łatwo go utrzymać w ryzach .Teraz wygląda najpiękniej ,bo czerwone bazie wyglądają jakby płonęły unosząc się nad liśćmi ,które też są bardzo ładne .Pozdrawiam Cię i życzę dużo radości z ogrodu
TERENIU ,nad tą rośliną motyle krążą etatowo .Wszystkie owady ją kochają .Bo tez ona pięknie pachnie .
Dzięki za dobre słówko
Witaj DAGG ,miło mi Cię gościć i bardzo się cieszę ,że Ci się podoba .A ja wpadnę do ciebie i zobaczę co też rośnie u Ciebie na parapecie
MARIOLCIU u Ciebie już jest ładnie ,a szykuje się u ciebie piękny ogród .Wiem co mówię .Dzięki za wizytkę i słoneczne pozdrowienia ,życząc Ci wszystkiego dobrego
- ewa_rozalka
- 1000p

U mnie dziś paskudnie i zimno ,tylko 2 stopnie .Dobrze chociaż ,że na plusie .Liście z drzew lecą i otulają ogród przed zimą . 
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
no ba... chciałabym mieć takie ręceewa_rozalka pisze:Witaj kochana w moim wąteczku.Niewiele z nimi robię ,wsadzam i czasem podleję ,a one same rosną
![]()
![]()
i nie jestem pani
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Ewcia, ostatnie dni u mnie zaganiane, i praca się zaczęła, już skończyło się to dobre, i na działce trzeba roślinki chować i zabezpieczać, ale dziś marzy mi się lenistwo, mam dwa dni wolnego, jeszcze czytam, że tuptasz, więc spokojnego oczekiwania, pozdrawiam 
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Ewuś u mnie też dużo pracy ale przy tak niskiej temperaturze to brak chęci
do porządków
,pozdrawiam
,pozdrawiam