Mój ogródek - chatte, cz. 9, r.2010/2
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogródek - chatte, cz. 9, r.2010/2
Chatte-kto by nie chciał kliwii szlachetnej?dzieciąteczka?Odkryłam u nas w pracy dziś takową ogromną,na pewno sędziwą,splecione ze cztery razem,z czego trzy w pełni kwitnienia,należy do pani z kawiarni w podziemiach,wstawiłam zdjęcie w Rabatkach.Ta z pewnościa przeschła latem,bo była wystawiona do ogródka kawiarnianego na podwórku.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja tam kocham wszystkie dzwonki a szczególnie te, których nie mam
...a jakiego jest koloru i jak wysoko dorasta
.....bo pasowałby do różyczki Astrid Gr. v Hard.

...a jakiego jest koloru i jak wysoko dorasta

- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Elizabetka - to masz tak samo jak ja .Też kocham wszystkie dzwonki .
I te co mam ,a te których nie mam kocham jeszcze bardziej
A gdzie Iza się zapodziała
I te co mam ,a te których nie mam kocham jeszcze bardziej

A gdzie Iza się zapodziała

Izulka w rozjazdach-mam nadzieję,że niedługo wróci.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Bożenko na wiosnę będziemy polować na nowe dzwonki. 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Mam pytanie do Bożenki; czy Twój dzwonek kremowy jest koloru jasnofioletowego? Bo tak wygląda na zdjęciu. Mój jest raczej różowy i zastanawiam się, czy to inna odmiana
Z rozmnożeniem poradziłem sobie przypadkiem - podczas przesadzania rozsypała mi się bryła na dwie części więc je osobno posadziłem.

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jestem kochani, ale jakoby mnie nie było
Po długiej nieobecności przyjechał do domu mój starszy synuś, więc ... sami rozumiecie
Bożenko, widziałam Twoją mahonię. Jest wystarczająco duża, żeby dawać odrosty (mahonie robią to bardzo ochoczo
) i z pewnością daje, ale zdaje się, że wokół niej jest trawnik, więc zapewne jak tylko pojawią się nad powierzchnią ziemi listki odrostów, są ścinane kosiarką.
Spróbuj przed każym koszeniem sprawdzić dokładnie, czy coś z trawy nie próbuje wyleźć ;)
Izulku, Asiu, te dzwonki łatwo rozmnażać (przez siew i sadzonki) więc myślę, że prędzej czy później trafią do wszystkich zauroczonych nimi
Ewka, widziałam tę kliwię u Ciebie, ma trochę inny kolor kwiatów niż moja, więc jak właścicielka obdaruje Cię sadzonką, to będziesz miała dwie odmiany
Tyle, ze moja będzie nieduża i na kwiaty będziesz musiała poczekać
Elżuniu, zdaje się, że ten dzwonek jest wysoki, a występuje chyba w 3 kolorach: biały, niebieski i różowy. Mnie się oczywiście najbardziej podoba taki, jak ma Bożenka, niebieski
Przemku, ten pęd tak wygląda cały rok
A w tym roku mahonie w ogóle się nie przebarwiły. Czasem czerwienieją im trochę liście, ale teraz są zielone jak latem 
Aniu, w rozjazdach byłam, ale na razie niedaleko, w Rybniku - u mechanika komputerowego. Poszła mi płyta główna ... Na szczęście udało się to załatwić w jeden dzień
Na dłuższe rozjazdy wybieram się, jak synuś wyjedzie. Na razie muszę się dzieckiem nacieszyć
Jacku, wprawdzie nie jestem Bożenką, ale czytałam, że ten dzwonek występuje w 3 kolorach, więc masz na pewno tego samego, tylko w kolorze różowym
Zakwitły w końcu różowe i białe chryzantemy, ale jeszcze ich nie zdążyłam sfotografować, złociste natomiast wciąż nie kwapią się, żeby otworzyć pąki.
Bordowy berberys pięknie sie przebarwił na czerwono, ale Wam tego nie mogę pokazać, bo nie zdążyłam go sfocić
- zrzucił listki ...
Zostawiam Wam więc dawno nie widzianą Florę Danica

Po długiej nieobecności przyjechał do domu mój starszy synuś, więc ... sami rozumiecie

Bożenko, widziałam Twoją mahonię. Jest wystarczająco duża, żeby dawać odrosty (mahonie robią to bardzo ochoczo

Spróbuj przed każym koszeniem sprawdzić dokładnie, czy coś z trawy nie próbuje wyleźć ;)
Izulku, Asiu, te dzwonki łatwo rozmnażać (przez siew i sadzonki) więc myślę, że prędzej czy później trafią do wszystkich zauroczonych nimi

Ewka, widziałam tę kliwię u Ciebie, ma trochę inny kolor kwiatów niż moja, więc jak właścicielka obdaruje Cię sadzonką, to będziesz miała dwie odmiany

Elżuniu, zdaje się, że ten dzwonek jest wysoki, a występuje chyba w 3 kolorach: biały, niebieski i różowy. Mnie się oczywiście najbardziej podoba taki, jak ma Bożenka, niebieski

Przemku, ten pęd tak wygląda cały rok

Aniu, w rozjazdach byłam, ale na razie niedaleko, w Rybniku - u mechanika komputerowego. Poszła mi płyta główna ... Na szczęście udało się to załatwić w jeden dzień

Na dłuższe rozjazdy wybieram się, jak synuś wyjedzie. Na razie muszę się dzieckiem nacieszyć

Jacku, wprawdzie nie jestem Bożenką, ale czytałam, że ten dzwonek występuje w 3 kolorach, więc masz na pewno tego samego, tylko w kolorze różowym

Zakwitły w końcu różowe i białe chryzantemy, ale jeszcze ich nie zdążyłam sfotografować, złociste natomiast wciąż nie kwapią się, żeby otworzyć pąki.
Bordowy berberys pięknie sie przebarwił na czerwono, ale Wam tego nie mogę pokazać, bo nie zdążyłam go sfocić

Zostawiam Wam więc dawno nie widzianą Florę Danica

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Cudna ta róża Izo
ale jest tych róż tylko z kąt miejsca ,żeby wszystko co nam się podoba posadzić .
ale jest tych róż tylko z kąt miejsca ,żeby wszystko co nam się podoba posadzić .
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Izka - naciesz się synem
Wiem jak to jest jak się dziecko widzi raz na jakiś czas
JacekP - mój dzwonek jest niebieski ,taki błękitny
Na różowego choruję .Jak mi się uda mojego rozmnożyć,
to możemy się wymienić

Wiem jak to jest jak się dziecko widzi raz na jakiś czas

JacekP - mój dzwonek jest niebieski ,taki błękitny

Na różowego choruję .Jak mi się uda mojego rozmnożyć,
to możemy się wymienić

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izuniu, śliczna ta róża
Właśnie takie bardzo mi się podobają.
Pozdrawiam Cię serdecznie

Pozdrawiam Cię serdecznie

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Izo piękna różyczka . Miałam ją zamówić ,ale potem zrezygnowałam na korzyść innej pomarańczówki Aleksandra Wielkiego . Teraz widzę ,że ma piękny układ płatków taki jaki najbardziej lubię u róż. Szkoda ,że to juz ich końcówka . Te dzwonki od Bożenki również piękne nawet do zachcenia
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Chatte-ciesz się synkiem,ciesz!Róża piękna,nawet bardzo piękna do oglądania.Na kwiecie kliwii poczekam cierpliwie,do długowieczna roślina,więc cieszyć kwiatem będzie jeszcze w mej zgrzybiałej starości i ew.spadkobierców. 

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Dołączam do grona szczęśliwie zakochanych ,w kremowym dzwonku .
Rozmnażajcie go ,bo chętnych na pewno nie zabraknie .

Rozmnażajcie go ,bo chętnych na pewno nie zabraknie .

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
A ja zawsze coś ciekawego zrobię .Miałem dzwonka kremowego ale w ubiegłym roku poszedł do kompostownika bo mi się
przewracał.
przewracał.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.