Ogród Soczewki
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Soczewki
Ta czerwona to oczywiście Flamentanz
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
-
Soczewka
- 1000p

I zakupione w zeszłym roku
Degenhardt

Schneewittchen

Barcarolle

Carina bardzo łapie czarną plamistość. Jeśli w tym roku zauważę u niej czarne kropki to wylatuje, bo pozaraża mi pozostałe róże, a sama z gołymi łodygami wygląda jak ostatnie nieszczęście. Tak to jest jak się kupuje róże na "łapu capu".

Mary Rose

Degenhardt

Schneewittchen

Barcarolle

Carina bardzo łapie czarną plamistość. Jeśli w tym roku zauważę u niej czarne kropki to wylatuje, bo pozaraża mi pozostałe róże, a sama z gołymi łodygami wygląda jak ostatnie nieszczęście. Tak to jest jak się kupuje róże na "łapu capu".

Mary Rose

Pozdrawiam Monika
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Twój Degenhardt tez taki kompaktowy i niziutki ?
Bardzo mi się podobają ale moje mają pecha bo muszę je przesadzić, rosły tylko rok a już przeprowadzka
Bardzo mi się podobają ale moje mają pecha bo muszę je przesadzić, rosły tylko rok a już przeprowadzka
- magda2003
- 200p

- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Jak widzę jesteś specjalistką od róż. Super
Czy masz może w swojej bogatej kolekcji różę eminence. Ja ją zakupiłam , na opakowaniu ma kolor prawie fioletowy i trudno mi uwierzyć w ten odcień i jest podobno bardzo pachnąca.
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monika, tak pięknie rośnie Ci Flamentanz, że bez wyrzutów sumienia możesz jej wybaczyć jednokrotne kwitnienie 
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Jakie pięknotki
Corsa to rzadko spotykana u nas róża, bardzo ciekawy ma kolor
Corsa to rzadko spotykana u nas róża, bardzo ciekawy ma kolor
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Moniko, piękne róże. Ja posadziłam Sympatie, ale jak będzie przemarzać wymienię ją na Flammentaz
Też zwróciłam uwagę na tą różę Corsa, niesamowita, ten odcien...
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ MONIKO
Pokazałaś przepiękne róże. Masz wspaniałą kolekcję pięknych odmian.
Wszystkie w cudownych kolorach trudno którąkolwiek wyróżnić.
Pokazałaś przepiękne róże. Masz wspaniałą kolekcję pięknych odmian.
Wszystkie w cudownych kolorach trudno którąkolwiek wyróżnić.
-
Soczewka
- 1000p

Mariolko tak to miniaturka. Zaskoczyła mnie obfitością kwiatów. Jestem ciekawa w jakim tempie będzie rosła. Boję się że troszkę za mało zostawiłam jej miejsca.
Magda z tą specjalistką to przesadziłaś. Dziewczyny z wątku różanego by się uśmiały. One mają po 100-200 szt. Nie mam jeszcze dużego doświadczenia w tej dziedzinie. Ale jak obejrzałam sobie kilka wątków różanych to pomyślałam że co to za ogród bez róż. I tak się zaczęło.
Widziałam u Ciebie eminence, faktycznie ma piękny kolor. Pokusiłam się i poszukałam zdjęć w internecie. Wszystkie strony miały zagraniczne adresy, więc chyba w Polsce nie jest zbyt popularna, ale oczywiście mogę się mylić. Na fotkach kwiaty były fioletowe ale i także w odcieniu różu.
Basiu Flamentanz faktycznie bezproblemowa i bardzo ładnie i obficie kwitnie. Można jej darować, że nie pachnie i kwitnie tylko raz.
Aniu pięknotki to są u Ciebie , ale dziękuje za uznanie
. Corsa została posadzona kilka lat temu przez moją teściową przy furtce za ogrodzeniem na tyle ogrodu. Prawdę mówiąc to dopiero w zeszłym sezonie doceniłam jej urodę. Kwitła tak obficie, że z daleka było widać pomarańczowo-różowe kwiaty. Cudny widok. Pomyślałam sobie,że ładnie będą wyglądały po obydwu stronach furtki. I jakie było moje zdziwienie gdy pod koniec lata udało mi się ja kupić na rynku.
Doratko jeszcze ię nie zdarzyło by Flammentaz mi przemarzła, nawet jej nie kopczykowałam na zimę.
Dorbie Corsa ma ciekawy kolor i bardzo piękny winny zapach i wielkie kwiaty.
Krysiu dziękuję .W tym roku będzie ich u mnie więcej i planuje im zrobić ładniejszą oprawę.
Będą, królowały bukszpany szałwie i lawenda. Już się nie mogę doczekać wiosny, tęsknie za pracą w ogrodzie. A w centrum pada śnieg i pada, pada..
A już czułam wiosnę
Magda z tą specjalistką to przesadziłaś. Dziewczyny z wątku różanego by się uśmiały. One mają po 100-200 szt. Nie mam jeszcze dużego doświadczenia w tej dziedzinie. Ale jak obejrzałam sobie kilka wątków różanych to pomyślałam że co to za ogród bez róż. I tak się zaczęło.
Widziałam u Ciebie eminence, faktycznie ma piękny kolor. Pokusiłam się i poszukałam zdjęć w internecie. Wszystkie strony miały zagraniczne adresy, więc chyba w Polsce nie jest zbyt popularna, ale oczywiście mogę się mylić. Na fotkach kwiaty były fioletowe ale i także w odcieniu różu.
Basiu Flamentanz faktycznie bezproblemowa i bardzo ładnie i obficie kwitnie. Można jej darować, że nie pachnie i kwitnie tylko raz.
Aniu pięknotki to są u Ciebie , ale dziękuje za uznanie
Doratko jeszcze ię nie zdarzyło by Flammentaz mi przemarzła, nawet jej nie kopczykowałam na zimę.
Dorbie Corsa ma ciekawy kolor i bardzo piękny winny zapach i wielkie kwiaty.
Krysiu dziękuję .W tym roku będzie ich u mnie więcej i planuje im zrobić ładniejszą oprawę.
Będą, królowały bukszpany szałwie i lawenda. Już się nie mogę doczekać wiosny, tęsknie za pracą w ogrodzie. A w centrum pada śnieg i pada, pada..
Pozdrawiam Monika
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A Ty biegasz po innych wątkach, a swój zaniedbujesz
Wiem zapachniało Ci ciepełkiem Włoch
Już niedługo
Wiem zapachniało Ci ciepełkiem Włoch
Już niedługo
-
Soczewka
- 1000p

Gosia zapachniało i to bardzo. Niedługo oszaleję od tych mrozów. Jedyna pociecha to maleńkie zakupy ogrodnicze.
Muszę sobie kupić maleńkie doniczki i będę się bawiła w wysiewanie. Ciekawa jestem co mi z tego wyjdzie
Muszę sobie kupić maleńkie doniczki i będę się bawiła w wysiewanie. Ciekawa jestem co mi z tego wyjdzie
Pozdrawiam Monika
-
Soczewka
- 1000p

Gosia zapachniało i to bardzo. Niedługo oszaleję od tych mrozów. Jedyna pociecha to maleńkie zakupy ogrodnicze.
Pozdrawiam Monika
- Georginia

- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Monisiu takie niskie różyczki będę kupowała jesienią.Już nawet mam kilka na oku.Natomiast bardzo podoba mi się BARCAROLLE piękne czerwone pędy i śliczny kwiat.Jesienią sobie zamówię bo czerwonych róż nie mam zbyt wiele.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja nie kupuję doniczek, tylko zbieram opakowania po jogurtach, albo inne plastikowe opakowania.