Ogród Georginii (Alicji ) cz. 1
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Georginii (Alicji ) cz. 1
Moni dobrze że masz Tatę i jeszcze takiego który może pomóc.My w czwartek przesadziliśmy 3 olbrzymie pęcherznice,3 kaliny i żylistka.Takie to wszystko było ciężki że oboje ledwo mogliśmy to wtaszczyć na taczkę żeby przewieźć na nowe miejsce.Chcieliśmy żeby tych korzeni w miarę nie uszkadzać.Były to stare krzewy rozrośnięte ,zasiedziałe ponad 10 lat.To najcięższa praca jaką zaplanowałam w tym roku i chyba taka ostatnia.
Myślę Moni że o syna to możesz jeszcze się postarać a jak nie to chociaż fajny zięć powinien się trafić.
Myślę Moni że o syna to możesz jeszcze się postarać a jak nie to chociaż fajny zięć powinien się trafić.
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Alu, tyle krzewów
przetargaliście? Mamo...
, to faktycznie odwaliliście kawał ciężkiej roboty
. Ależ samozaparcie w Tobie drzemie
.
Co do posiadania synka, to owszem chciałabym, ale pozostał tylko cud....
A o tym zięciu, to wiesz masz nosa, bo myślałam w nocy...
A nuż widelec, trafi się taki ogrodomaniak...
Już go lubię... 

Co do posiadania synka, to owszem chciałabym, ale pozostał tylko cud....
A o tym zięciu, to wiesz masz nosa, bo myślałam w nocy...

- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Widzę Alu,że nie tylko cebulkami się zajmujesz a fundujesz sobie i ogrodowi niezłą rewolucję ...10-letnie krzewy przenosisz!Dobrze,że masz dorosłego pomocnika ,bo przecież taka bryła korzeni to wielki ciężar.
Ja tez już co nieco poprzesadzałam,ale końca jeszcze nie widać,teraz czekam na lepszą pogodę.
Ja tez już co nieco poprzesadzałam,ale końca jeszcze nie widać,teraz czekam na lepszą pogodę.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Georginia
Monisiu mojemu M z prac ogrodniczych wychodzi ostrzenie narzędzi i zawsze mi wkopuje podpory do piennych róż lub innych roślin na pniu no i najlepiej kosi trawę wykaszarką /czytaj ..najmniejsze straty są po nim/Przed ruszeniem do koszenia obchodzę cały ogród patrzę gdzie można zrobić szkodę i albo zasłaniam roślinę jakimś pniakiem albo podstawiam coś i unoszę do góry.Potem dopiero pozwalam żeby tajfun w postaci mojego M +wykaszarka wkroczył do mojego ogrodu.Po przejściu tajfunu oczywiście sprawdzam co przegapiłam i liczę straty.Nieraz są do przełknięcia ale różnie to bywa.W tym roku będzie ciężko bo są duże zmiany i może być niewesoło.Jak coś powiem to słyszę że tamtym roku tego tu nie było, albo że się zamyślił
Właśnie rozmawialiśmy z moim M o Twoim Mikołaju.Jak byłaś z nim w lecie to M chciał mu pokazać ciągnik.Mikołaj skwitował ..."już go widziałem ,ale nie ma budy "To teraz wiesz w jakim kierunku idą zainteresowania Twojego młodszego syna.Lepiej postaraj się o córkę -ogrodniczkę.

Właśnie rozmawialiśmy z moim M o Twoim Mikołaju.Jak byłaś z nim w lecie to M chciał mu pokazać ciągnik.Mikołaj skwitował ..."już go widziałem ,ale nie ma budy "To teraz wiesz w jakim kierunku idą zainteresowania Twojego młodszego syna.Lepiej postaraj się o córkę -ogrodniczkę.

- Georginia
Jacku.Moim pustynnikom nadmiar wody nie grozi na tym moim piasku ,pewnie trzeba będzie latem jeszcze podlewać.W rozdrabniaczu trzeba będzie chyba noże przełożyć lub naostrzyć bo się trochę stępił.Próbowałam kiedyś w nim rozdrabniać korę ale to nie wychodziło.
- Georginia
Halinko ,u mnie odwrotnie ,teraz myślimy o kosiarce do trawnika,takiej z prawdziwego zdarzenia . W tym roku planuję założyć chociaż część trawnika.Do tej pory używaliśmy tylko wykaszarki bo trawa była taka, jaka sama urosła.Z prawdziwym trawnikiem to trochę inna sprawa.Rozdrabniacz uważam że to super rzecz,bo co w końcu z tym wszystkim robić,trzeba te pozostałości zagospodarować w jakiś sensowny sposób.
- Georginia
Moni tego zięcia to chyba trzeba poszukać na naszym forum.Może uruchomimy jakiś wątek matrymonialny.Takiego jeszcze chyba nie ma. 

- Georginia
Danusiu ta rewolucja trwa już trzeci sezon.Nie mogę się doczekać kiedy już będzie tylko ,zwykłe pielenie,zwykłe podlewanie i inne zwykłe prace ogrodnicze. 

- Rozeta
Alusia, Ty to masz złote myśli!!! Fantastyczny pomysłGeorginia pisze:Moni tego zięcia to chyba trzeba poszukać na naszym forum.Może uruchomimy jakiś wątek matrymonialny.Takiego jeszcze chyba nie ma.

Ja to mam jeszcze trochę czasu na pojawienie się zięcia w moim życiu, ponieważ moje dziewczynki to maloty (pierwsza dekada życia ;:67 ), ale czuwania nigdy dość...

A ze swoim M to rzeczywiście masz ...

- Georginia
Moni to widzę to masz jeszcze trochę czasu żeby opracować plan rekrutacji zięcia -ogrodnika.Ale czas szybko płynie i ani się spostrzeżesz jak do Twojego ogrodu będą zaglądać 'amatorzy kwaśnych jabłek'.
- Rozeta

...
Śmieję się, ale jak zwykle masz rację, czas szybko płynie...
- Georginia
Casablanka.

Śliczna ta lilia bielusieńka i ma coś chyba jakby włoski na płatkach ? no chyba , że żle widzę....

- Georginia
Można powiedzieć że nawet wyrostki.
Jeżeli interesują Cię białe lilie to chyba jeszcze jakieś mam.