Moja familokowa oaza spokoju cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 3

Post »

Witam w niedzielne popołudnie . Halny sobie wieje i to dobrze . Trochę przesuszy tę mokrą ziemię . Byłam na ogródku może z godzinkę ,ale słoneczko przestało świecic to i mnie przegnało do domu . Trochę wzruszyłam ziemię ,żeby się lepiej przesuszyła . Tam gdzie mam Glorię i winorosle jeszcze lezy trochę śniegu a ziemia zamrożona .Tam jest mało słonka . w ogóle ogród jest od północy więc nie ma co oczekiwać całodziennego słońca .

ANIU na razie się nie załamuj . Marketowe róże mają tę powłokę i może dlatego tak sie z nimi dzieje chociaż nie wszystkie są takie . Starałam sie zeskrobać tę świeczkę albo nie wiem co to jest . Niestety nie ze wszystkich udało mi sie . Margo jest ładna tylko ,że ona trochę niziutka ,ale pod wysoką różę wspaniała np .pod Falstafa albo jako kontrast do Westerlanda . Dzisiaj nakryłam Grahamka taką 5 l.butelką ,żeby te mrozy ,które mają przyjsć go nie zabrały . Tak poradziła Gloriadei

KRYSIU nie ma tego złego . .....U mnie podwórko można powiedzieć ,ze sie już wysuszyło z jednej strony ale tam gdzie trawa jest jeszcze mokro i nawet gdzie niegdzie są zwały śniegu . Trochę to jeszcze potrwa . Może aż tak dużych opadów i mrozu już nie będzie . Dziękuje
życzę wszystkim miłej niedzieli

DOMINIKO dzisiaj oglądałam paki agrestu . Już sie fajnie zaczynają wybarwiać a truskawki nieśmiało wypuszczaja nowe listki . Czosnek tez zaczyna powoli wybijać do góry . Jak idę do ogródka to muszę wszystko pooglądać . Dobrze ,ze u mnie nie ma trawy inaczej byłoby tak samo jak u Ciebie .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

goryczka143 pisze:Ja nie mogę jeszcze nic robić bo śniegu prawie po kolana. Ale to może i dobrze bo
zapowiadają jeszcze duże mrozy.
A dzisiaj piękne słoneczko ;:3 ;:196
U mnie jest tak samo.chociaż bardzo tesknię za wiosną
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ooooo, agrest i u mnie ma już takie duże pąki - krzewy tylko czekają na ocieplenie :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadźko u Ciebie już też wiosennie ale tak jak mówisz idą mrozy.....oby nie zostały na dłużej. :roll:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak na razie niewielkie te mrozy zapowiadają i tylko nocne :roll: nie będzie chyba tak źle :wink:
Roślinki wczesnowiosenne nie powinny się tym przejąć :roll:
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

:wit
No, i masz, pierwsze wiosenne naturalne podlewanie :uszy
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jadziu u ciebie to juz piękne oznaki wiosny widać, hiacynty takie duże a u mnie ciągle śnieg leży.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Basiu... nie wiem jak u Was, ale u mnie już nie pierwsze :wink:
Wczoraj było... i przedwczoraj...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GOSIU u mnie wczoraj tylko taka maciezanka leciała . Takie podlewanie to nic . Tez mam taką nadzieję ,że już nie będzie tak żle . Najwyżej przykryję znów agro

DOMINIKO drzewek żadnych nie mam tylko te agresty to nie mam czego obserwowac . Co innego u Ciebie jabłonki ,sliwy . Gdybym chciała jeszcze dokupć drzewka miałabym sam cien

IRENKO nie na całym ogródku tak wiosennie . Jak u nas przekwitną to będziemy u Ciebie podziwiac .

BASIU wole ,żeby juz nie było podlewania . Teraz tylko sloneczko . W taką pogodę nie chce się nawet wychodzić

HANIU to najpierw będziecie podziwiać u nas a potem znów my u was :;230

ELUŚKO mom nadzieja ,że nie bydzie tak żle .
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Jadziu ;:196
Rzadko ostatnio zaglądam na forum, bo zima na tyle dała mi się we znaki, że najzwyczajniej w świecie mi się nie chce... Czy pisać o ciągle zalegającej grubej warstwie śniegu??? Niby znika, ale jest go ciągle tak dużo, że pewnie miejscami będzie zalegał do Wielkanocy... Wiosna nieuchronnie się zbliża, czemu świadectwo dają ptasie trele. Rośliny jednak ciągle śpią przykryte sporą warstwą śniegu...
Na szczęście za kilka dni wyjeżdżam naładować akumulatory i mam nadzieję wrócić w lepszym nastroju :)
Oby do wiosny!!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj JADZIU!
Ja dzisiaj byłam na działce ale dalej leży śnieg. Nie wiem jakie mam straty.
Idzie straszna wichura aby nie narobiła nowych szkód. ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jadziu a jak róże posadzone jesienią.
Czy są zielone ?
U mnie kilka starych róż ma czarne pędy, ale od spodu widać zielone pąki - więc chyba nie będzie żle.
Czy już coś wysiałaś ?
Ja tylko pierwsze pomidory na wczesny zbiór.
Druga partia w połowie marca - będzie już chyba cieplej to pewno będę mogła postawić je na balkoniku.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich . U mnie halny nawet nie można otworzyć okna . Gałęzie się gną ale może trochę osuszy ziemię . Akurat jak przyjda śniegi to wszystko wsiąknie

GRAZYNKO tak się dzisiaj przymierzałam do siania ,ale musiałabym iśc po ziemię . Jakoś przy takiej wichurze nie mam ochoty wychodzić z domu . Chyba według kalendarza jest jeszcze czs do końca tygodnia z siewami . Róże mają sie dobrze ,tylko chyba będa musiały być krótko przycięte . Tam gdzie były przykryte śniegiem sa zielone a dalej czarne chociaż nie wszystkie . Veilchenblau jest cała zielona jak również pnąca NN a takż Constance Spry . Nawet już mają czerwone pączki .

KRYSIU u mnie niemiłosiernie wieje . Trochę za mało tego słoneczka jest żeby wszystko szybko stopniało .

MONIU życzę Ci miłego ciepełka i naładowania akumulatorków . Mam nadzieję ,że jak przyjedziesz to będzie już OK i ciepło zadomowi sie wreszcie
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

JAKUCH pisze:AGA idz i poszukaj tej wiosny . Chociaz jak znam Twoje kwiaty to one trochę póżniej niż moje startują ,ale za to dłuzej żyją
Polatałam, poszukałam i tak... na razie odkryła się tylko rabata przed domem. Widać przebiśniegi, tulipany i żonkile. Są też wrzośce ale na razie nie budzą zachwytu. Reszta spowita grubą kołdrą. Aaaa jeszcze rodek jako tako wygląda, nawet kilka pąków ma :tan i wreszcie nie ma chorych liści. Może Wasza pomoc była skuteczna... miał terapię wstrząsową :;230
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jadziu u mnie w wątku zobaczysz Cafe.
Byłam w Lidlu i kupiłam cebulki 3szt Lilia Orientalna Trumpet i Acidanthere Murielae-ta ostatnia jest prześliczna na rabatce z rózami wyglada olśniewająco.
Całuski.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”