Mój ogród....

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-d-a

Re: Mój ogród....

Post »

Adamie, tulipany masz przepiękne ;:63 Czy to aktualne fotki? One jeszcze kwitną? Bo u mnie po tulipkach pozostało już tylko piękne wspomnienie...
adamian
500p
500p
Od: 13 wrz 2009, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Magda :wit
Dalu Papuzie parę dni temu przekwitły, pełne późne za to nadal kwitną i zapowiada się że jeszcze parę dni będą cieszyć oczy. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Adaś
Ja już nie mogę się doczekać kwitnienia Twoich wysokich bródkowych irysów :!:
Niepowtarzalny spektakl :D ;:3
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
adamian
500p
500p

Post »

Agnieszka W tym roku będzie dużo skromniej, sporo odmian nie wykształciło pędów kwiatowych, a resztę z lekka przemroziło.
Pocieszam się, że za rok może będzie lepiej.
Art Deco raz jeszcze

ObrazekObrazek

i trochę świeżych fot z aktualnych kwitnień.

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

No tak , jak ja zachorowałam na Rh ( mam już ich sporo , ale odczuwam spory niedosyt ) , to gdzie nie wejdę , tam kwitnące piękności... Ta biała azalia to co to dokładnie jest , Adasiu?

I co teraz zrobisz z wyhodowanymi roślinkami? Jaki jest następny etap? Gratuluję niewątpliwych sukcesów! :D
Pozdrawiam,Małgorzata
adamian
500p
500p

Post »

Gosiu
Kupiłem ją z chyba dobrych parę lat temu u hodowcy, amatora, który swoje rozmnażał nawet z nasion. Do końca nie wiem, czy to siewka czy ukorzenił coś oznaczonego. Kwitnie niezawodnie.
Małe lilie powędrowały do sterylnego podłoża, to trudny etap w ich życiu, :D W pożywce miału wszystko od makro i mikroelementów, glukozy po witaminy, teraz muszą asymilować samodzielnie a i stawić czoła mikrobom.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Szkoda ,że nie wiadomo , co to za odmiana , bo piękna jest.
To rzeczywiście , w kolejnym etapie rośliny muszą liczyć tylko na siebie.Ciekawe , ile z nich sobie poradzi.Na pewno robisz notatki , więc będziemy wszystko wiedzieli. :D
Pozdrawiam,Małgorzata
adamian
500p
500p

Post »

Jak na razie to czysta, amatorska przygoda, jak kogoś to ciekawi chętnie podzielę się swoimi spostrzeżeniami :)
O ile lilie bez problemu regenerują i rozrastają się w szkle to w przypadku irysów próby zakończyły się fiaskiem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

A propo irysów . W tym roku szok . Tak liczyłam na 2- latki i szkoda gadać Byla zgnilizna kłaczy , teraz poodrastały szczypiory , a nie irysy. Za to starsze będą ładnie kwitły U mnie jeszcze kilka dni trzeba czekac
adamian
500p
500p

Post »

Ewa Dobre i szczypiory, kiedy tak jak u mnie wiele z nowości doszczętnie wygniło. Nie pomogły: zmiana stanowiska, opryski, drenaż, popiół etc... uroków tylko nie odczyniałem, i nic. Widzę, że im nowsza odmiana tym bardziej wrażliwa.
Ciekaw jestem jak zakwitną Twoje irysowe kępiska. Proszę wklejaj jak najwięcej zdjęć, a później zdjęcia róż historycznych, których, z tego co pamiętam, ma być u Ciebie sporo. Pozdrawiam
adamian
500p
500p

Post »

Luk To żółte to azalia :D Na liliowce i lilie przyjdzie wkrótce pora. Cieszę się, że irysy się podobają, odmiana którą wyróżniłeś to Batik.
adamian
500p
500p

Post »

Kwitną kolejne i skrzą się jak motyle.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Adam no to się zaczęło , już nie mogłam doczekać się kwitnienia nowych irysków .
Piękne iryski Ci zakwitły .
U mnie wypadło może kilka , najwyżej kilka , część nie zakwitnie , ale kilka będzie kwitło i to mnie cieszy , zaraz muszę zobaczyć czy coś nowego zakwitło .W tym roku nie zakwitnie Epicenter i nawet nie wiele się rozrósł.

Genia
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Adam Twoje irysy wyglądają jak zaczarowane... u mnie dostrzegłam objawy irysowej choroby ;) :D
adamian
500p
500p

Post »

Geniu Odmiana Epicenter jest niesamowita, neistety bardzo wrażliwa na niesprzyjajace warunki zimą, szczęście że i tak przetrwała.
MadziuMówiłem, że to zaraźliwe. :D Przeglądam strony z nowymi odmianami i niektóre konfiguracje kolorów i kształtów, przyprawiają o zawrót głowy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”