Leniawka jeśli masz te nasiona papryk z akcji to jest to słodka papryka odmiany Hajduczek ,bardzo plenna o niezbyt grubym miąższu ale dość smaczna.leniawka pisze:u mnie z 14 posadzonych papryczek z akcji - słodkie mix - trzy są właśnie takie rosnące do góry, reszta po bożemu, duże i w dół
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... x#p1995027
Na tej stronie jest jej zdjęcie 4 od góry ,wstawiałam je przed akcją w styczniu.

mam papryki mix właśnie z akcji i tak się zastanawiałam, jaki to będzie ten mix
  mam papryki mix właśnie z akcji i tak się zastanawiałam, jaki to będzie ten mix   Póki co - moje słodkie tak rosną (wiem, wiem, jeszcze są maleńkie):
  Póki co - moje słodkie tak rosną (wiem, wiem, jeszcze są maleńkie):

.
.

.
 .

sliczne masz papryki Justyno. Już  wcześniej  pisałam  o niej , to jest  słodka papryka odmiany Hajduczek .Odmiana  ta jest niska  , plenna oraz bezproblemowa w uprawie.W mixie tym  była   jescze  Etiuda  pomarańczowa  ,pomidorówka  ale odmiany nie znam  bo nasiona dostałam od sąsiadki  ,która  sadzi tylko tą odmianę . Pomidorowa  papryka  jest  bardzo smaczna  i  mięsista  najlepiej smakuje w zalewie miodowej . Są tam  jeszcze   czerwone i  żółte ale  nazw też  nie znam,  jedna  była  z  wydłubanych  ze  sklepu ale  w smaku  była  przepyszna  .Bardzo wysoki  krzak i później owocowała, ale owoce  miała  duże i smaczne. Tak wyglądała w tamtym roku .
  sliczne masz papryki Justyno. Już  wcześniej  pisałam  o niej , to jest  słodka papryka odmiany Hajduczek .Odmiana  ta jest niska  , plenna oraz bezproblemowa w uprawie.W mixie tym  była   jescze  Etiuda  pomarańczowa  ,pomidorówka  ale odmiany nie znam  bo nasiona dostałam od sąsiadki  ,która  sadzi tylko tą odmianę . Pomidorowa  papryka  jest  bardzo smaczna  i  mięsista  najlepiej smakuje w zalewie miodowej . Są tam  jeszcze   czerwone i  żółte ale  nazw też  nie znam,  jedna  była  z  wydłubanych  ze  sklepu ale  w smaku  była  przepyszna  .Bardzo wysoki  krzak i później owocowała, ale owoce  miała  duże i smaczne. Tak wyglądała w tamtym roku .

Przynajmniej jest zielono a już niedługo kolorowo bo ta stożkowa już się czerwieni
 Przynajmniej jest zielono a już niedługo kolorowo bo ta stożkowa już się czerwieni  . A to moje na dzień dzisiejszy wyglądają tak:
 . A to moje na dzień dzisiejszy wyglądają tak: 

Wisi miesiąc i dalej zielona
 Wisi miesiąc i dalej zielona