Wiejski ogród początki, radości i problemy cz.2
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejski ogród początki, radości i problemy cz.2
Joasiu będzie bardzo pięknie wiosną i latem......
Pozdrawiam Alicja
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Asiu Kawał dobrej roboty za Tobą, a plany na nowy sezon wcale nie skromniejsze Wpisuję się i z przyjemnością będę dalej kibicować!
- alicjad31
Joasiu założyłaś drugi wątek i aż mnie korci ,żeby też otworzyć następny.
Tylko co ja będę pokazywać
Tylko co ja będę pokazywać
Pozdrawiam Alicja
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Dziś udało mi się zdobyć żeliwny garnek sygnowany,teraz pozostanie renowacja.Czy macie może pomysły jak doprowadzić go do stanu normalności.Wiem najprościej byłoby pomalować farbą ale chciałabym chyba coś innego z nim zrobić ,może żeby był bardziej podobny do stanu pierwotnego.Proszę o rady.
Sylwuniu dziękuję ,takie słowa budują i napędzają do działania ale jeszcze sporo mam do zrobienia.
Oto plany na ten sezon.
-rabatka główna Hortensjowa ?dosadzenie głownie Hortensji
-powstanie nowa rabatka różana
-zamierzam posadzić pelargonie w skrzyniach lub dużych donicach(3m /0.50 m).
-rabatka liliowa zostanie wykończona obrzeżem.
-obsadzenie dookoła roślinami ?mini stawu?
-powstanie tunel foliowy oraz nowy kurniczek
Tyle planów ale pewnie jeszcze w między czasie coś nowego się urodzi. ;:30
Nie wiem ile uda się zrobić ale będę powoli realizować.
JoasiuDziękuję za pochwały już jak pisałam wcześniej jeszcze daleka droga do sukcesu.
Martuśdzięki Wam jest łatwiej bo z waszych ogrodów czerpie pomysły i porady a byliny i sadzonki z Twojej reki pięknie rosną.
Majeczko plany już są w poniedziałek najpóźniej będzie plan rabatki różanej i tu nie ukrywam liczę również na Twoje rady.
Aguś dziękuję kochana i zapraszam.
Iwonka zapraszam nie ukrywam że kilka pomysłów od gapiłam z twojego ogrodu i zamierzam je zrealizować u siebie.Dziękuję.
Alu zapraszam i czekam z niecierpliwością na Twój watek.Brak pomysłów a może jakieś plany i wspomnienia lata a przecież jesień tez była piękna w Twoim ogrodzie.
Gosiu trzymaj mocno kciuki ,oj trzymaj bo ma bardzo dużo do zrobienia.
Grażynko zgadza się ogród jest bardzo duży i jak na razie zagospodarowuję frontową część ogrodu a pozostaje jeszcze druga.
W drugiej jak na razie powstał warzywnik i mini staw a raczej sadzawka w której M chce rybki a mi pozostanie obsadzenie.To tez zamierzam w tym sezonie.W tej części powstanie tunel foliowy.Ja w obecnej chwili Grażynko nie pracuję ,ale to co zostało realizowane, było wtedy kiedy pracowałam i czasem po kilkanaście godzin.Jestem zawzięta baba jak mam coś do zrobienia to nawet w nocy ,ale musi być zrobione. Wstrzymują czasem finanse bo to spory kawałek ziemi i wymaga nie małych nakładów finansowych.
Kamilu dziękuję
Marysiu wczoraj zrobiłam błąd ponieważ najpierw zamknęłam wątek a potem zamierzałam otworzyć,dzięki Iwonce udała się szybko wszystko naprawić.Co ja bym bez niej zrobiła.Marysiu dziękuję za pochwały ale jeszcze mam sporo pracy przed sobą.Ale wasze wsparcie i upór mogą działać cuda.Marysiu zapraszam odwiedzaj jak tylko czas pozwoli.
Sylwuniu dziękuję ,takie słowa budują i napędzają do działania ale jeszcze sporo mam do zrobienia.
Oto plany na ten sezon.
-rabatka główna Hortensjowa ?dosadzenie głownie Hortensji
-powstanie nowa rabatka różana
-zamierzam posadzić pelargonie w skrzyniach lub dużych donicach(3m /0.50 m).
-rabatka liliowa zostanie wykończona obrzeżem.
-obsadzenie dookoła roślinami ?mini stawu?
-powstanie tunel foliowy oraz nowy kurniczek
Tyle planów ale pewnie jeszcze w między czasie coś nowego się urodzi. ;:30
Nie wiem ile uda się zrobić ale będę powoli realizować.
JoasiuDziękuję za pochwały już jak pisałam wcześniej jeszcze daleka droga do sukcesu.
Martuśdzięki Wam jest łatwiej bo z waszych ogrodów czerpie pomysły i porady a byliny i sadzonki z Twojej reki pięknie rosną.
Majeczko plany już są w poniedziałek najpóźniej będzie plan rabatki różanej i tu nie ukrywam liczę również na Twoje rady.
Aguś dziękuję kochana i zapraszam.
Iwonka zapraszam nie ukrywam że kilka pomysłów od gapiłam z twojego ogrodu i zamierzam je zrealizować u siebie.Dziękuję.
Alu zapraszam i czekam z niecierpliwością na Twój watek.Brak pomysłów a może jakieś plany i wspomnienia lata a przecież jesień tez była piękna w Twoim ogrodzie.
Gosiu trzymaj mocno kciuki ,oj trzymaj bo ma bardzo dużo do zrobienia.
Grażynko zgadza się ogród jest bardzo duży i jak na razie zagospodarowuję frontową część ogrodu a pozostaje jeszcze druga.
W drugiej jak na razie powstał warzywnik i mini staw a raczej sadzawka w której M chce rybki a mi pozostanie obsadzenie.To tez zamierzam w tym sezonie.W tej części powstanie tunel foliowy.Ja w obecnej chwili Grażynko nie pracuję ,ale to co zostało realizowane, było wtedy kiedy pracowałam i czasem po kilkanaście godzin.Jestem zawzięta baba jak mam coś do zrobienia to nawet w nocy ,ale musi być zrobione. Wstrzymują czasem finanse bo to spory kawałek ziemi i wymaga nie małych nakładów finansowych.
Kamilu dziękuję
Marysiu wczoraj zrobiłam błąd ponieważ najpierw zamknęłam wątek a potem zamierzałam otworzyć,dzięki Iwonce udała się szybko wszystko naprawić.Co ja bym bez niej zrobiła.Marysiu dziękuję za pochwały ale jeszcze mam sporo pracy przed sobą.Ale wasze wsparcie i upór mogą działać cuda.Marysiu zapraszam odwiedzaj jak tylko czas pozwoli.
- alicjad31
Joasiu dziękuje Ci .
Przydałoby się nie raz coś napisać w swoim wątku .Przywiozłam dzisiaj syna ze szpitala jak ochłonie trochę to poproszę go ,żeby mi pomógł w założeniu nowego wątku.
Przydałoby się nie raz coś napisać w swoim wątku .Przywiozłam dzisiaj syna ze szpitala jak ochłonie trochę to poproszę go ,żeby mi pomógł w założeniu nowego wątku.
Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Joasiu gdzieś czytałam o piaskowaniu starych wyrobów żeliwnych, ale to pewnie w jakimś warsztacie się robi. Garnek wygląda dobrze i ja zostawiłabym go takim jaki jest . Popatrz tutaj http://starocieswietokrzyskie.blogspot.com
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Joasiu planów mnóstwo, a zmian jeszcze więcej .To już nie to samo miejsce wszędzie ład i porządek ,ale też mnóstwo włożonej pracy Latem będzie pięknie tylko ,żeby sił wystarczyło na realizację
- anesse81
- 200p
- Od: 2 lut 2011, o 16:40
Witaj Joasiu bardzo fajnie ogląda się foty przed i po zmianach, można zauważyć ogrom pracy jaki włożyliście. Ja u siebie mogę pokazać jedynie fotki przed i po ryciu kreta MASAKRA!!!!!
Co do budowy to przed domkiem czeka nas kopanie wody i szamba a potemmmm równanie terenu pod ogród i na 1000 % kładę siatkę pod ziemię na kreciory, bo mnie wykończą
Pozdrawiam......
Co do budowy to przed domkiem czeka nas kopanie wody i szamba a potemmmm równanie terenu pod ogród i na 1000 % kładę siatkę pod ziemię na kreciory, bo mnie wykończą
Pozdrawiam......
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joasiu to i w tym roku ciężko będzie ale później jak przyjemnie będzie jak siądziesz sobie z kawką lub herbatką ( nie wiem co wolisz ) i popatrzysz że to wszystko co zrobiliście własnoręcznie.
Jeśli chodzi o goarnek żeliwny to niestey ale nic nie poradze bo zielona jestem w tej kwesti, ale ciekawa zdobycz wpadła Ci w ręce.
Jeśli chodzi o goarnek żeliwny to niestey ale nic nie poradze bo zielona jestem w tej kwesti, ale ciekawa zdobycz wpadła Ci w ręce.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- alicjad31
Joasiu tak jak pisze Sylwusia usiądziecie sobie w ogrodzie przy kawusi i będziecie podziwiać swoje piękne dzieło
-- 4 sty 2014, o 20:25 --
A,,,, garnek super
-- 4 sty 2014, o 20:25 --
A,,,, garnek super
Pozdrawiam Alicja
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Joasiu Przejrzałam Twoją poprzednią cześć wątku
Piękny i duży masz ogród
Zwierzaczki prześliczne
Widzę, że ogrom pracy już wykonałaś i powstały piękne rabatki
Piękne masz różyczki,żurawki
Hortensje przepiękne
Piękne ogrodowe plany masz na ten rok
Żeliwny garnek sygnowany, ładny
Będę do Ciebie często zaglądać, jeśli pozwolisz
Wszystkiego najlepszego w Nowym 2014 Roku.
Życzę Ci, aby wszystkie Twoje plany ogrodowe się spełniły
Pięknych kwitnień nowych roślinek, aby Twój ogród był coraz piękniejszy
Piękny i duży masz ogród
Zwierzaczki prześliczne
Widzę, że ogrom pracy już wykonałaś i powstały piękne rabatki
Piękne masz różyczki,żurawki
Hortensje przepiękne
Piękne ogrodowe plany masz na ten rok
Żeliwny garnek sygnowany, ładny
Będę do Ciebie często zaglądać, jeśli pozwolisz
Wszystkiego najlepszego w Nowym 2014 Roku.
Życzę Ci, aby wszystkie Twoje plany ogrodowe się spełniły
Pięknych kwitnień nowych roślinek, aby Twój ogród był coraz piękniejszy
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Joasiu
Przybiegłam z noworocznymi pozdrowieniami i życzę realizacji ogrodowych planów
Przybiegłam z noworocznymi pozdrowieniami i życzę realizacji ogrodowych planów
- Jatra