Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ..... cz. 2

Post »

Ja już się doczekałam angieleczek, przyjechały różyczki prosto z Anglii. :heja :heja :heja
Byłam odebrać 3 piękne różyczki:
Burgundy Ice
Eyers For You
Joie de Vivre
sadzonki piękne, pędy grubo choć krótko przycięte a korzeniska to chyba dwa razy takie jak od S....
Wsadziłam je tylko do wiadra z wodą i moczą nóżki, choć były dość wilgotne jak na taką podróż. ;:1
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, to ;:48 ;:49 ;:50 , jutro sadzenie. :heja :heja :heja
Ale dalej czekamy ;:65 na resztę.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

No Majusia to będziemy miały co porownywać.Cieszę się z Wami,że przesylka w tak dobrej kondycji dotarła i że sadzonki duże.Moja Eyes for You była bardzo mizerna a jednak ładnie się zaadoptowała i kwitła powtarzając chyba z 3 razy.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Wiesz Maju,że ja marzę o tym, żeby zobaczy ten piękny ogród. Mam takich marzeń wiecej, ale to nie łatwa sprawa.
Pozdrawiam Krystyna
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju taa kolejne 3 w domu ale czekam jeszcze na 16, podobno niemeczki mają dojechać ten tydzień więc będzie kolejne sadzenie. :tan

Anka będziemy porównywać i to nie tylko my dwie, z tego co wiem to przyjechały jeszcze chyba dwie. A teraz daję Ci do porównania kwiatki Gruss an Aachen.

Obrazek 3 września 2011

Obrazek 6 września 2011

Obrazek 11 września 2011

Obrazek 13 września 2011

Chyba to nie są te same kwiatki ale pewna nie jestem. Wynikałoby że nie trzymają się za długo ale na usprawiedliwienie mogę powiedzieć że ona kwitła cały czas w doniczce w której przyjechała, małej i wąskiej. Mam nadzieję że za rok w gruncie pokaże że trzyma kwiaty dłużej. ;:108

Krysiu najważniejsze mieć marzenia i tego się trzymaj, ale niektóre trzeba spełniać. A wizyta w moim ogrodzie to nie jest wielka wyprawa, chyba babcia dostanie na jeden dzień wolne. :uszy
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeszcze jest ciemno a ja proszę obie. ;:41 Irena
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju taa kolejne 3 w domu ale czekam jeszcze na 16, podobno niemeczki mają dojechać ten tydzień więc
będzie kolejne sadzenie.

Majeczko, :D nie nadążam za Tobą ;:65 ;:65 , jeszcze czekasz na 16 niemeczek ? Ja myślałam, że na różyczki od Petrovica. :tan Pewnie mi odpiszesz, że na te i na te :;230 Wiesz, ja myślę na wiosnę to my się nie wyrobimy z cykaniem zdjęć , wstawianiem, i do dodatkowo oglądaniem jak która różyczka kwitnie u innych :;230 Ale będzie ful wypas :heja :heja :heja
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju ależ szaleństwo różane :shock: już masz ich mnóstwo a jeszcze takie ilości dosadzasz :shock: ...ależ będzie różany raj.....już jest ;:180
Połączenie czerwonej piękności z białym dzwoneczkiem cudne, ten kontrast podkreśla urodę obu roślin :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maju, jesteś szalona, a Twój mąż super-wyrozumiały ;) mój by mnie chyba przegonił na cztery wiatry, gdybym mu jeszcze teraz szalała z różami ;)
będzie się działo wiosną!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości. :wit

Irenko Ty ranny ptaszku, o tej porze to ludzie śpią. :;230 Prosisz obie czyli pnącą i krzaczastą pachnącą :?: nie ma sprawy, będą obie. :uszy

Majeczko drugi skowronek wstaje skoro świt. :;230 Pewnie że Ci tak odpiszę bo niemeczek ma być 7, serbinek ma być 6 i jeszcze 3 od Kamili pod warunkiem że je dostanie. Też mam takie wątpliwości czy my z wszystkim nadążymy. ;:224 Nic to jakoś damy radę, oby. :uszy

Aguś szaleństwo różane dopadło na całego i wyplątać się nie można. :;230 Przecież nie miałam tak dużo, tylko 22 róże do wiosny tego roku. Od wiosny do teraz posadziłam ponad 40 róż i jak na obecną chwilę to już jestem zgubiona w rachunkach. Muszę to wszystko spokojnie policzyć. ;:223
Mnie też się podobają takie kontrastowe zestawienia. ;:167

Aguniu mój M. wcale nie jest taki tolerancyjny, już patrzy na mnie wilkiem i zaczyna chyba być zazdrosny o te róże, a o tych co mają jeszcze przyjść to nic nie wie. Już sama się boję jak będzie przy odbiorze paczek. Teraz wściekły zgrabia gdzie się da liści i wszystkie pali. :roll:

A takie cudne różyczki wczoraj dostałam z Anglii, prosto od Fryer'sa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:heja
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Maja, kurna wodna w twarz jeza nietoperza - nie mow ze bedziesz miala burgundowa "Schneewittchien" :shock: :shock: :shock: Pierwszy raz od niepamietnych czasow, poczulam uklucie zazdrosci w sercu mym :twisted: ;:223
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko drugi skowronek wstaje skoro świt. Pewnie że Ci tak odpiszę bo niemeczek ma być 7, serbinek ma być 6 i jeszcze 3 od Kamili pod warunkiem że je dostanie. Też mam takie wątpliwości czy my z wszystkim nadążymy. Nic to jakoś damy radę, oby.

:wit No tak, lubimy różyczki i wczesne wstawanie, :;230 Niemeczki Gosia już pisze, że są w sortowni po naszej stronie. To i do Ciebie ;:65 ;:65 już niedługo. Reszta pewnie będzie trochę później , to odpoczniesz.
Nadążymy za wszystkim, co najwyżej nocne zmiany nas czekają. :;230
Ładne krzaczorki różyczek. Korzenie pierwsza klasa. ;:138 Jestem bardzo ciekawa jak one wyglądają , zupełnie ich nie znam. ;:108
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:223 Maju, Qrcze a ja tylko marzę o tych oczętach, a Ty zadziałałaś. Dlaczego ja nie potrafię ;:223 ;:223 ;:223
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule nie wiem co to za burgundowa "Schneewittchein" ale jeżeli to ta moja Burgundy Ice to proponuję kup sobie ją bo ta zazdrość może Ci zaszkodzić. :;230 Tu ją masz bez żadnych ceregieli http://rosaplant.pl/roze-rabatowe-wielo ... e/p,210052 tylko kliknąć. :;230
Majeczko jeszcze nie zdążyłam nic przeczytać bo dzisiaj mamy zwariowany dzień. Niedługo to pewnie trafią akurat na nów który wypada w piątek czyli sadzenie trzeba odłożyć, przynajmniej do soboty. Jak chcesz je poznać to zapraszam:
Burgundy Ice http://www.fryers-roses.co.uk/Products/ ... _Ice.html/
Eyes For You http://www.fryers-roses.co.uk/Products/ ... _You.html/
Joie De Vivre http://www.fryers-roses.co.uk/Products/ ... ivre.html/
A na Helpie sobie poszukaj. :;230
Alutka to nie ja zadziałałam tylko koleżanka co ma syna na wyspach, jak masz taką możliwość to możesz tak zrobić. ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak, tak, to jest corka Schneewittchien ;:108 Juz jakis czas temu o niej czytalam i jest podobno taka samiutka - no oprocz kolorku oczywiscie. Tak samo piekna, delikatna i wspaniale dlugo kwitnaca ;:167 Kupic, to nie kupie - nie mam miejsca na ciemnej rabacie a nigdzie indziej niestety mi nie pasi.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”