Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Post »

GRAŻYNKO jeszcze się pekluje i dopiero w przyszłym tygodniu będzie wędzenie. Nie robię szybkościowego peklowania
MAJKA mielonka to taka na teraz. Zamiast kupować w sklepie wiem co jem przecież znasz to .
MARZANKO masz przecież miejsce ,żeby postawić sobie wędzarnię można również kupić takie gotowe wędzarnie . Co swoje to swoje .
Byłam dzisiaj na ogrodku różyczki powoli sie otwierają ,ale może zdążą jeszcze zanim całkiem przymrozi . Całe rano lało i chyba wszystkie rośliny już porządnie sie napiły przed zimowym snem . No to wracamy do wspomnień . Zastanawiam sie czy otworzyc nowy wątek ,gdyż ten musiałabym już zamknąć
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JAKUCH pisze:Zastanawiam sie czy otworzyc nowy wątek ,gdyż ten musiałabym już zamknąć
Jadziu, jeszcze się zastanawiasz??? :D
Piszesz, że zdjęcia wspomnieniowe, a jeszcze parę takich ciepłych dni i znowu będziemy mieć takie widoki :lol: Róże kwitnące w Boże Narodzenie to byłoby coś!
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Jadzia, u Ciebie pod chałupą ciepło i zacisznie, więc może... a jakie róże jeszcze pączkują?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zdjęcia wspomnieniowe piękne a lilie pomarańczowe w kropeczki cudne, jeszcze takich nie mam ale myślę, że wiosną coś w sprzedaży będzie to na pewno obojętnie obok sklepu nie przejdę. :D
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadźko mam taką jedną różę....u Ciebie też ją widzę to ta Gloria Dei....ale u mnie to straszna chimera raz kwitnie na brzoskwiniowo a raz tak jak Twoja...czy jest to możliwe....a może ta Twoja też tak się zachowuje.
Fajnie, że w końcu popadało. ;:138
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

JAKUCH pisze:GRAŻYNKO jeszcze się pekluje i dopiero w przyszłym tygodniu będzie wędzenie. Nie robię szybkościowego peklowania
Jadziu to jak u mnie.
Wędzenie zaczynamy w niedzielę. Jeśli pogoda dopisze to przez cały dzień jak nie to i poniedziałek zahaczymy.
Piękne wspominki ;:167
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Jadziu ale piękne zdjecia pokazujesz ta lilia piegowata ładna.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja biegam po Forum a tu tyle gości ;:224
HALINKO mam ją 1 rok te pieguskę ,ale ślicznie i długo kwitła a zakwita jak jedna z ostatnich
AGUS takie szybkościowe to robię tylko do szynkowara na krakusa . Nie wiem czy już kiedyś to próbowałaś . Ja będę widziała moze będe wędzić w sobotę to wszystko zależy od pogody
ELUSIA dopiero byłam u Ciebie i wydawało mi sie właśnie ,że te zdjęcia NN chyba należą do Glorii . Ona jest czasem w żółci ale potem zmienia kolor do lila włącznie . Dlatego ja kocham i nawet ma jeszcze pąki i kwiat ,ale moja to juz weteranka. Ma chyba z 7-8 lat . Nie wiem czy tego deszczu nie jest juz za dużo
IRENKO Flore Pleno to jedna z ostatnich lilii i bardzo długo kwitnie . Warto ją mieć . Ja ją kupiłam chyba w Cebule pl
BASKA ano Gloria ma kwiat i sporo pąków to samo ma pąki Pink Peace ,Tom-Tom a także Burgund i Pilgrim. Nie chce im sie wcale spać :;230
PAWEŁKU moze to wcale nie będzie smieszne jak dalej będzie taka pogoda :roll: . Będziemy czuć sie jak Australii :;230 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Jadziu, ta moja sirota co Ci opowiadałam u Basi, to też Gloria. Przesadziłam ją bliżej magnolii.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

JAKUCH pisze: BASKA ano Gloria ma kwiat i sporo pąków to samo ma pąki Pink Peace ,Tom-Tom a także Burgund i Pilgrim. Nie chce im sie wcale spać :;230
Jadzia, aż mi się wierzyć nie chce :roll: grudniowy ogród różany :)
Wiesz, że wciąż zachwycam się Twoim olbrzymim krzaczorem Glorii :D wcale nie wygląda na różę wielkokwiatową. Kojarzy się bardziej z parkową pięknością.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM ;:3 WSZYSTICH ODWIEDZAJĄCYCH W TEN PIĘKNY SOBOTNI PORANEK
BASIU Gloria nadal sobie kwitnie na dowód dzisiejsze fotki . Jak bedziesz mieć ja tak długo jak ja to tez będziesz mieć wielki krzaczor . Przecież u Ciebie to prawie same młódki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Agatka gdzieś znikła od wczoraj jej nie widzę ,ale jedzenie znika . Wołałam ją ,ale to nic nie daje ,ale za to za siatką pojawił się ten obywatel z ostatniej fotki . To chyba kocur wygląda tak dorośle ma piękne lśniące futro i typowo kocie oczy . Cały czas gdy sie na niego patrzyłam pokazywał język . Nie znam sie na zachowaniach kotów ,ale powiem szczerze ,że trochę się go bojałam :;230 a on siedział w bezruchu i patrzył na mnie zza siatki
TOSIA wiesz jak u mnie mają róże słonka jak na lekarstwo . Czekaj jak sie rozrośnie
Zaglądałam również na patyczki i jak na razie mają sie dobrze wszystko po tych deszczach jakby odżyło
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Jadziu dziś u mnie też słonecznie,ale zimno i wietrznie. Byłam na działce na chwilę i muszę stwierdzić,że jest mokro nawet miejscami błoto z czego się bardzo cieszę. Moje patyczki też na razie ok,ale zobaczymy czy dadzą radę ,ale jestem dobrej myśli :wit
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

No niemożliwe jeszcze takie kwiaty?Muszę zerknąć do mnie czy też jeszcze coś chce sobie kwitnąć.Kocur b.dostojny.
Mam nadzieję ,żeAgatka wróci do Pańci.
Ta Twoja Eski moska też w ślicznym lolorku.Czy ona w końcu otworzyła całkiem ten pąk?
Muscadet ma ciekawy kolorek(trochę trupi? :lol: )
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Piękny kocurek. Przedrzeźniał Cię tym języczkiem!!! :;230 Kiedy wpadniesz po skarby. Leży jeszcze tego dużo!!!Dziś znów 4 wiaderka przyniosłam i rozsypałam na gołej ziemi. Wyłażą jakieś zielone czubeczki, a narcyze już spore. Przysypałam tym skarbem wszystko. :;230 ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadźko kot przeważnie ma kocie oczy. :wink:
Czy masz może jakieś nasionka tej różowej w kropki lilii ;:180 ....jest przepiękna.
Eskimoska jest naprawdę zjwiskowa.....ten kolor najpierw zielonkawy a później cytrynowy jest jedyny w swoim rodzaju...bardzo się cieszę, że mam taką nietypową różyczkę. Spluna za siebie żeby nie zapeszyć...ale czekam co pokaże w przyszłym roku z niecierpliwością.
;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”