Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Agness ależ uporządkowany masz ogród.. i na rabatach i w iglakach ..
wszystko na swoim miejscu ..
i kolory niesamowite.. to ten deszcz chyba im troche pomogł..
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiolu dziękuję za takie miłe słowa ;:196 U mnie pomiędzy dojrzałymi roślinkami jest mnóstwo maluchów, a to wszystko za przyczyną forumkowych ogrodów. Część wieloletnich roślin musiało ustąpić miejsca nowinkom w których się zakochałam , no i rabatki wciąż powiększają się kosztem trawnika. Więc wiele jeszcze u mnie młodzieży, która będzie efektowna dopiero za 2-3 lata. Posadziłam naprawdę sporo liliowców, troche hortensji, ale jeszcze one mikrutkie, niepozorne :D

Izuniu Kolory faktycznie są w tej chwili wspaniałe :D takich intensywnych barw to chyba nie było przez całe lato, teraz skąpane w deszczu aż rażą w oczy, a ja się napatrzeć nie mogę :D
Izuś piszesz, że u mnie wszystko na swoim miejscu.....moje roślinki wciąż wędrują, zakochałam się na całego w liliowcach i hortensjach, więc inne roślinki musiały się przesunąć albo wywędrować gdzieś indziej, żeby im zrobić miejsce, tak, że cały czas u mnie odbywają się wędrówki ogrodowe :roll: :lol: Najgorsze, że wciąż wpadam na nowe pomysły, często nie mające pokrycia z poprzednią koncepcją i........ znów zmiany ;:223 :lol:
Teraz mam w planie robić nową rabatę po południowej stronie tarasu, jest tam część z drzewkami i krzewami owocowymi. Chcę tam zlikwidować sporą część trawnika i obok szpaleru borówki amerykańskiej posadzić kochające słoneczko hortensje, liliowce i wrzosy :D
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, to będziesz miała ogród coraz bardziej liliowcowo hortensjowy ;:138 aż czekam z niecierpliwością na nowe efekty ;:108
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu w tym roku posadziłam naprawdę sporo liliowców, bo coś w okolicach 30-40, ale to wszystko jeszcze maluszki, potrzebują czasu, żeby sie rozrosnąć. No i bardzo możliwe, że zdarzą się powtórki, wtedy będą połączone, ale to wszystko, to takie raczej starsze odmiany.
Hortensji mam na razie niewiele, bo około 10ciu krzaczków, ale zakochałam się w nich na całego i bardzo chcę jeszcze dosadzić sobie innych cudeniek z tej grupy roślin :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, naprawdę imponującą kolekcję liliowców stworzyłaś :shock: :D Będzie na co popatrzeć!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś ale to maleństwa, takie 1-2 pędowe, potrwa kilka latek zanim zaczną,,wyglądać,, i to takie popularne odmiany, żadne tam nowe perełki, ale mam nadzieję, że i takie sobie kiedyś sprawię :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko, widziałam Twój ogród na własne oczy, gdzie Ty podziejesz 40 liliowców jak dorosną.. :shock:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguniu te liliowce już u mnie rosły jak byłaś w moim ogródku, ale jak widzisz na razie wcale nie rzucają się w oczy, tak jak by ich nie było jeszcze :lol: Pojedyncze malutkie badylki :lol: dlatego właśnie mówiłam, że miejscami wydaje się jeszcze, że jest sporo miejsca na rabatach, ale to tylko złudzenie, bo jak roślinki się rozrosną to będzie busz :D
Czy pamiętasz moje miejsce pod tarasem, tam gdzie rośnie winogron i szpaler borówek :?: Tam właśnie chcę zrobić nową rabatę na hortensje i tam też przeniosę troszkę liliowców :D
x-d-a

Post »

Agnieszko, widzę, że tryskasz pomysłami i ogrodową energią :!: Fajnie zapowiada się rabata hortensjowo-liliowcowo-wrzosowa :P
Mnie też coś tej jesieni wzięło na przeróbki - na razie uzupełniłam rabatę z hortensjami ogrodowymi żurawkami, małymi hostami i trawkami, ale w planie mam jeszcze nową rabatę z trawami ozdobnymi i całkowite przemeblowanie dwóch rabatek bylinowych ;:224 No i rozpoczął się sezon zakupów cebulowych. Oj, będzie się działo :heja
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko,pamiętam, a winogron zniknie? :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daluś ja powiem szczerze, że zarzekałam się miłości do żurawek i traw, ale ....zarzekała się żaba błota :roll: ....jak posadziłam kilka żurawek na mój mało kolorowy latem skalniak- za radą Igi, i zobaczyłam ile one niesamowitego uroku wprowadziły, to się z miejsca w nich zakochałam i stwierdziłam, że na co jak na co, ale na żurawki, to w moim ogródku miejsca jeszcze jest pod dostatkiem :D Bo to maluchy, które wspaniale nadają się na pierwszy plan przed większe roślinki i poległam na całego :D
Stwierdziłam, też, że niewysokie trawki wspaniale komponują się z żurawkami. Nie chcę tworzyć typowo trawiastej rabaty, ale do uzupełnienia żurawkowych i hostowych kompozycji są wspaniałe :D
Czytałam u Ciebie o Twoich planach zmian w ogrodzie i jestem pod wrażeniem :D
Twoje piękne rabaty uzupełnione żurawkami , hostkami i trawkami będą bajeczne :D

Iguś, winogron pozostanie na tym kawałku tarasu, czyli na 1/3. Muszą tylko stanąć ponownie rusztowania dla niego.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękne fotki Ci wyszły :P ;:138 ;:138 ;:138 .Nawet nie widać ,że robione zza szyby .Co za soczysta zieleń .Oby tak jeszcze długo pozostało . :P
Miłość do żurawek popieram i w pełni błogosławię . ;:224 ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś u mnie dziś w końcu pokazało się słoneczko, to będą fotki już nie zza szyby :wink: :lol:
Żurawki powoli opanowują wszystkie nasze ogródki, ale naprawdę są tego warte :D
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Aga, czytam o nowych planach zakupowych i aranżacyjnych...A mówią, że najwięcej pary do pracy w ogrodzie ogrodnicy mają na wiosnę :) No chyba nieprawda...U siebie też obserwuję zapał do przeróbek :) Sadź, przerabiaj, co się będziesz już taraz martwić, że coś się nie zmieści, będziesz się martwić, jak się już nie będzie mieściło :D Och, takie zmartwienia to ja mogę mieć, a Ty? :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś u mnie w ogóle ten rok jest pod hasłem zmian :roll: :lol: Praktycznie od wiosny coś kombinuję, przesadzam, zmieniam i tworzę nowego. Mam nadzieje, że w tym roku wykorzystam większość pomysłów i w przyszłym roku będę bąki zbijać 8-) :lol: ..........chociaż jak siebie znam, to nie ma szans ;:224 :lol:
artam pisze: .....Sadź, przerabiaj, co się będziesz już taraz martwić, że coś się nie zmieści, będziesz się martwić, jak się już nie będzie mieściło :D .....
Martuś u mnie ten problem, że już się nie mieści :roll: :lol: ale wymyśliłam, że da się jeszcze stworzyć jedną rabatę kwiatową, jeśli borówki potraktuję jako rośliny ozdobne :;230 .....chociaż jesienią naprawdę są bajeczne, gdy już przybiorą purpurowe odcienie, cudownie będą się komponowały z białymi i różowiejącymi hortensjami :D

Dziś zaświeciło piękne słoneczko, więc udało mi się zrobić kilka fotek :D Dziś hortensjowo :D

Ogrodowa w jesiennych już barwach

Obrazek

Obrazek

Limelight

Obrazek

Obrazek

Renhy-Wanilka

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”