Moje miejsce na ziemi - Agnieś
Re: Moje miejsce na ziemi - Agnieś
AGNIESIU lifting koło oczka....trzeba podpatrzeć
ja na wiosnę muszę wymienć folię (przecieka)więc pewnie też coś pozmieniam.
-
Tamaryszek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Agnieszko ! Podoba mi się pomysł na rabatę lawendową z białymi kamieniami i oliwnikiem !
Te trzy brzozy mają tyle uroku... A co to za odmiana kaliny tak ładnie się przebarwia na tle żywotnikowego żywopłotu ?
Te trzy brzozy mają tyle uroku... A co to za odmiana kaliny tak ładnie się przebarwia na tle żywotnikowego żywopłotu ?
Agnieś,dawno u Ciebie nie byłam .
Pięknie wygląda brzozowy zakątek , ja w ubiegłym tygodniu wywalczyłam brzozę, w sporze z mężem mym .
I mamy jedną już
ale na jednej się nie skończy
Lubię Twój ogród,jest taki romantyczny.
Pięknie wygląda brzozowy zakątek , ja w ubiegłym tygodniu wywalczyłam brzozę, w sporze z mężem mym .
I mamy jedną już
Lubię Twój ogród,jest taki romantyczny.
Słonecznie pozdrawiam.Lucyna
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
Witajcie, cieszę się, z Waszych odwiedzin, bo ciężki miałam dzień. Miło przeczytać, że ktoś docenia moją wizję ogrodu
Izo moja kalina koralowa to gatunek. Bardzo ją lubię.
Lucynko, brzozy mają niesamowity wygląd o każdej porze roku. Jedyny problem, że bardzo szybko rosną...
A w moim ogrodzie co nieco się zmieniło. Posadziłam trochę róż. Nie mogę doczekać się następnego sezonu...będzie się czym chwalić, mam nadzieję.
Izo moja kalina koralowa to gatunek. Bardzo ją lubię.
Lucynko, brzozy mają niesamowity wygląd o każdej porze roku. Jedyny problem, że bardzo szybko rosną...
A w moim ogrodzie co nieco się zmieniło. Posadziłam trochę róż. Nie mogę doczekać się następnego sezonu...będzie się czym chwalić, mam nadzieję.
Ładnie Ci kalina się przebarwiła. Piękne kolory! Tez lubię kaliny i mam trzy odmiany. Ostatnio przesadziłam kalinę 'Cascade' na działkę, strasznie się rozrosła u mnie w małym ogródku w W-wie. Musiałam ją drastycznie poobcinać, bo nie mieściła się w samochodzie. Mam nadzieję, że zdąży się ukorzenić przed zimą i wróci na wiosnę do swojego pierwotnego kształtu.
Pozdrawiam serdecznie
Agnieś ,dlaczego martwi Cię szybkie rośnięcie brzóz?
U mnie wszystko wolno rośnie to cała nadzieja w brzozie
I cięzkich dni jak najmniej życzę
U mnie wszystko wolno rośnie to cała nadzieja w brzozie
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadąc na działkę widziałam przy nasypie autostrady zagajnik brzozowy - i troche siewek - autostrada z tego korzystac nie będzie, to może trzeba by sie tam wybrać z łopatką... uwielbiam brzozy.
Rosną jakieś 10m od domu. Mają pewnie 10 lat i już go przerosły. Nie wiem czy nie trzeba będzie je przyciąć kiedyś. No i pytanie, jak to zrobić?Lucilla pisze:Agnieś ,dlaczego martwi Cię szybkie rośnięcie brzóz?
U mnie wszystko wolno rośnie to cała nadzieja w brzozie![]()
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Ja właśnie zamierzam posadzić i to też niedaleko domu a ty martwisz się o cięcie
Ja bym ich nie ruszała są śliczne 
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ja juz nie będę sadziła drzew w najbliższym sąsiedztwie domu - leszczyna, orzech, bzy polazły tak daleko pod fundament... że az strach. a karczowanie ich to była mordęga.
Blisko domu ,to faktycznie może być problem ,mam nadzieję,że fundamentom brzozy nie zaszkodzą.
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ech, ta kalina jest świetna...w dodatku, to gatunek, więc rośnie szybciutko, a jakie ładne te owoce zimą...
Brzozy rzeczywiście szybko rosną, wiele osób je obcina, ogławia, etc. z tego, co wiem, brzozie to raczej niespecjalnie zaszkodzi ;-) Szczerze mówiąc, tym moim tez bym zafundowała lekkie postrzyżyny, ale mąż woli takie, jakie są. Myślę jednak, że jeśli ciąć, to od młodości, bo wtedy średnica konarów nie jest duża i wizualnie to lepiej wygląda...
Brzozy rzeczywiście szybko rosną, wiele osób je obcina, ogławia, etc. z tego, co wiem, brzozie to raczej niespecjalnie zaszkodzi ;-) Szczerze mówiąc, tym moim tez bym zafundowała lekkie postrzyżyny, ale mąż woli takie, jakie są. Myślę jednak, że jeśli ciąć, to od młodości, bo wtedy średnica konarów nie jest duża i wizualnie to lepiej wygląda...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Zaraz, zaraz... w rozczochranym strzyc brzozy?
To się nie godzi
To się nie godzi
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj Agnieś
Nacieszyłam oczy jesiennymi barwami w Twoim pięknym ogrodzie....posiedziałam nad oczkiem wodnym..które mnie zawsze zachwyca..ciekawa jestem zmian na wiosnę
Kalina cudownie się wybarwia..a z drzewami to zawsze jakieś problemy są...
Ja to dzisiaj najchętniej wycięłabym wszystkie w pień..ale to tylko w przypływie złości na spadające ciągle liście :P
Pozdrawiam jesiennie..

Nacieszyłam oczy jesiennymi barwami w Twoim pięknym ogrodzie....posiedziałam nad oczkiem wodnym..które mnie zawsze zachwyca..ciekawa jestem zmian na wiosnę
Kalina cudownie się wybarwia..a z drzewami to zawsze jakieś problemy są...
Pozdrawiam jesiennie..
Aga no wlasnie liscie..
Moje brzózki młode to zebrałam a reszte oberwałam, żeby mi nie smieciły hihihi
a co bedzie dalej jak będą rosły?
Ja tam będę podgladac u Ciebie "podstrzyzyny"
Moje brzózki młode to zebrałam a reszte oberwałam, żeby mi nie smieciły hihihi
a co bedzie dalej jak będą rosły?
Ja tam będę podgladac u Ciebie "podstrzyzyny"
z uśmiechami Iza
u liski
u liski