Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I jeśli Wam się nie znudziło to jeszcze trochę . :P :P :P

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko tulipany piękne i jakie wielkie mutanty :;230 .
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Musiałabyś usłyszeć Grażynko moje jęki zachwytu i zazdrości, piękne kwiaty i równie piękne futrzaki - poczochraj te domowe ode mnie pod bródką i za uchem.

Takie duże tulipany dostałam do wazonu od ciotki- zrywała swoje tulipany w akcie rozpaczy po wykopaniu przez złodzieja wyjątkowo pięknego hiacynta, wypielęgnowanego i wypieszczonego.
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Grzegorz B

Post »

Grażynko ale dałaś zagadkę, w życiu bym nie zgadł :shock: a o istnieniu takiej maści nie miałem pojęcia :oops: :oops: :oops:

Ale, sobie giganty wyhodowałaś :shock: :shock: :shock: , prawdziwe olbrzymy. U mnie też są spore, chodzi mi o te "zwykłe", mam je drugi rok i muszę przyznać, że są dużo, dużo większe niż w zeszłym roku :D . Grażynko masz pokaźną tulipanową kolekcję wraz z rarytasami, odkryłem wśród nich takie które mam, może znasz ich nazwę. Chodzi mi o żółte, takie "zwyczajne" z czarnym dnem oraz pierwszy tulipan w ostatniej serii zdjęć :?: Widzę bratkowe kompozycje, jedna lśni jak słońce a druga to typowa tęcza. Pięknie Grażynko ;:63 ;:63 ;:63

Pozdrowionka :wit
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Grażynko spadły mi buty normalnie ,jak zobaczyłam Twoje OGROMNE tulipany.No i ten liliokształktny biało-różowy....boski.Reszta też przeurocza.Lubię tu zaglądać....
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

I to jest dziewczyna ,co czyjeś chwali a swoje ma cudowne .Masz przepiękne tulipany ,czy dajesz ,jako podłoże kompost Grażynko ,bo ja nic nie daję ,i nie wykopuję ich też na zimę bo się boję że uszkodzę inne cebulki ;:109
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Lubię zaczaić się w tym kogrobuszu i napaść oczy. :shock:
Cudowne kolekcje narcyzów i tulipanów. :D
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31

Post »

Grażynko - niesamowite masz tulipany.
Wiosną najbardziej lubię kolor żółty, ale ten pełny olbrzym czerwony jest fantastyczny.
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Łał! Nic więcej nie powiem!
Albo ... powiem! :wink: Kiedyś znałam takie tulipany - żółte, czerwone i papuzie :;230 .
Teraz jestem w szoku, ile jest odmian, kolorów, wielkości!

I następny szok - takie wieeelkie kielichy wykarmione tylko na kompoście?!
Niesamowite!
Pozdrawiam serdecznie
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kogra pisze: Obrazek
:shock: :shock: Co to takiego, Grażynko ? Nie poznaję, albo nie znam :wink: :oops:

Wspaniałe okazy tulipanów, gratuluję ;:63

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Ups! komputer zrobił mi psikusa :?
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Oj Grażynko Ty to potrafisz zachwycać :) Tulipany są przepiękne :) Tylko patrzeć i podziwiać Twoje cudeńka!
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu - nie znasz maści ichtiolowej bo jeszcze jesteś za młody żeby interesować się takimi maściami :wink: :lol: .
Niestety nie znam nazw odmian bo mnie wystarczy że umiem odróżnić tulipan Darwina od papuziego, liliokształtnego czy botanicznego. Może powinnam się zainteresować szczegółami ale wtedy musiałabym układać cały atlas roślin a nie mam na to czasu. A może zwygodniałam ? :oops:

Basow@ - w tym roku rzeczywiście są wyjątkowo duże - to chyba efekt hodowania bez chemii i nie nawożenia sztucznymi nawozami. Zaglądaj Małgosiu kiedy tylko przyjdzie na to Ci ochota. Teraz coraz więcej zaczyna kwitnąć i nie chce mi się nawet wracać do domu z ogródka. Tyle teraz zapachów i kolorów. :P :P

Bogusiu - przed sadzeniem cebulek w rowek wsypuję najpierw kompost a potem na niego kładę cebulki i zasypuję ziemią. To wszystko. Teraz kiedy przekwitają zasilam gnojówką z pokrzyw lub obornika. I to cała tajemnica sukcesu. Nie pozwalam też żeby zawiązywały się nasienniki - jak tylko płatki się podwijają obrywam cały kwiatostan. :wink: :lol:

Dorotko - cieszę się że lubisz się przyczaić. ławeczki tylko czekają na gości. Więc kiedy zajrzysz to przysiądż i odpocznij sobie. :lol: :P

Ulinko - jak miło że wpadłaś. :lol: Żółtego koloru u mnie też nie brakuje, bo ten słoneczny odcień uwielbiam. W zestawieniu z czerwienią i zielenią świeżych liści robi niesamowite wrażenie. :roll:

Wisienko - to co mam to tylko skromny ułamek możliwości natury. Są ich chyba setki, ale z braku miejsca muszę się ograniczać. Tak je zestawiłam, żeby kwitły jak najdłużej i żeby cieszyły nasze oczy. Tulipany lubią kompost bo spulchnia ziemię i cebulka rośnie w siłę na następny rok. Po 3 latach wykopuję je i przesadzam, niekoniecznie w inne miejsce. :P :P :P

Amlosku - ta roślinka to ułudka - omphalodes verna. Bardzo wdzięczna i niekłopotliwa w uprawie roślinka. Lubi półcień i lekko kwaśną ziemię, ale rośnie i w innych byle były przepuszczalne i nie za mokre. Jest jeszcze niższa cappadocica, niższa o całkiem niebieskich kwiatach oraz biała / tej nie mam/. :wink: :lol:

Priamie - cieszę się, że tak bardzo lubisz kwiaty - znaczy masz wrażliwą duszę - a to rzadko u panów spotykana cecha . :wink: Więc podziwiaj sobie te piękne kwiaty nie tylko u mnie. Podglądam u innych i czasem aż mnie swędzi żeby też dopisać sobie do listy chciejstw. Ale przecież nie można mieć wszystkiego :cry: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Ja też sobie popatrzyłam na ten tulipanowy spektakl :shock: moi poprzednicy już tyle napisali na ich temat to ja nie będę oryginalna i powiem piękne :roll: :lol: a tą ułudką to mnie dobiłaś kobieto :? jak ja lubię takie kwiatki :P :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A teraz trochę widoków kogrobuszowych. Zaczyna zarastać na dobre i jak tak dalej pójdzie to niedługo trudno będzie nawet fotkę zrobić. ;:1
Kilka widoczków zrobionych przed domem.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I widok za domem. W kilku odsłonach. :wink: :lol: No może kilkunastu. :P :shock:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”