Ogródek pod dębami, cz. 3
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek pod dębami, cz. 3
Wandziu ,wyczytałam że "idziesz' w róże.Jak posadzisz je w swoim romantycznym, pięknym ogrodzie,to dopiero będzie co oglądać.Myślę że od początku założysz też różany wątek.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Wandziu, już się nie mogę doczekać na twój wątek.
Wszystkie tak robimy, że najpierw długo bez wpisów wędrujemy po wątkach, to nas inspiruje, a potem decyzje. Twoja super. będziesz zadowolona z różyczek. One wnoszą tyle nowych chciejstw.
Dziękuję za miłe słowa, nie ma co zazdrościć , trzeba działać

Dziękuję za miłe słowa, nie ma co zazdrościć , trzeba działać

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wczoraj podreptałam po Twoim ogródku a po południu niespodzianka -pan listonosz przyniósł przesyłkę z liliowcem. Bardzo dobrze zniósł podróż i już jest posadzony na rabatce. Wandziu bardzo dziękuję.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Jolu, to bardzo szybciutko doszedł, już na drugi dzień. Ogromnie się cieszę i pozdrawiam, życząc miłego dnia 

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Słyszę Wandziu że ostro zapadłaś na chorobę różyczkową.... Podobnie jak ja - oglądając tyle forumowych piękności nie sposób się nie zakochać. Sadź, sadź... może odgapię jakiś pomysł - Ty tak pięknie komponujesz swój ogród.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Wandziu pięknie .
Fotka z rozplenicą i rozchodnikiem cudowna .
W przyszłym sezonie muszę mieć taki zestaw .
Twój ognik pięknie obsypany koralikami , mój bardzo skromniutko
Bardzo żałuję , że nie mogę pojechać do Skierniewic , ponieważ mogłabym Cię poznać .
Fotka z rozplenicą i rozchodnikiem cudowna .
W przyszłym sezonie muszę mieć taki zestaw .
Twój ognik pięknie obsypany koralikami , mój bardzo skromniutko

Bardzo żałuję , że nie mogę pojechać do Skierniewic , ponieważ mogłabym Cię poznać .
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu ależ Twój ognik ślicznie ustrojony koralikami....miałam wielką ochotę posadzić go u siebie, ale zrezygnowałam ze względu na ostre zimy....na pewno by przemarzał....a miejsca mam tak mało, że muszę bardzo rozważnie wybierać roślinki.....chociaż nie zawsze mi się to udaje

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Wandziu bardzo pięknie jest teraz w Twoim ogródku. Jeszcze trochę letnio, ale już w wielu miejscach jesiennie.
Z wielką radością przeczytałam, że zamierzasz założyc wąteczek różany. Ja róże bardzo lubię i mimo, że sama nie posiadam
żadnej mniejszej lub większej rabatki, gdzie mogłabym je hodowac, z wielką radością podziwiam te kwiaty u innych.
Dlatego będę jedną z zapewne licznego grona odwiedzających Twój kolejny wątek.

Z wielką radością przeczytałam, że zamierzasz założyc wąteczek różany. Ja róże bardzo lubię i mimo, że sama nie posiadam
żadnej mniejszej lub większej rabatki, gdzie mogłabym je hodowac, z wielką radością podziwiam te kwiaty u innych.

Dlatego będę jedną z zapewne licznego grona odwiedzających Twój kolejny wątek.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Elciu, oj tak, tak, ostatnio tylko mi róże w głowie. Chodzę po ogródku i myślę, co by tu jeszcze można było wyrzucić i zwolnić miejsce dla różyczki. Tym sposobem poszły już na kompost dwa iglaczki, które trochę z boku zrudziały, a na dwa inne też patrzę nieprzychylnie. Ogródek mam mały i muszę działać według zasady "coś za coś". Cieszę się, że obiecujesz wizyty w moim nowym wątku, tylko problem w tym, że na razie jestem początkująca w temacie róż i niewiele będę mieć do pokazania. Będę się raczej chciała uczyć od innych i stosować ich wskazówki w praktyce, aby mieć choć w części tak piękną różankę jak oni.
Agatko123, Agness, otóż z tym moim ognikiem jest następująco. Akurat teraz, jesienią wygląda pięknie. Te żólte kuleczki bardzo ożywiają ogródek, a w zimie są pokarmem dla ptaszków. Natomiast zimą ognik bardzo przemarza i wiosną, gdy już wokól wiele kwiatów kwitnie, on straszy jak jakaś sucha miotła. Wyglada po prostu na uschnięty kolący kczaczor. Dopiero bardzo późna pojawiają się listki. No i wiosną zawsze mówię sobie, że go wywale. Ale kiedy teraz na niego patrzę, to mi po prostu szkoda. I tak co roku...

Agatko123, Agness, otóż z tym moim ognikiem jest następująco. Akurat teraz, jesienią wygląda pięknie. Te żólte kuleczki bardzo ożywiają ogródek, a w zimie są pokarmem dla ptaszków. Natomiast zimą ognik bardzo przemarza i wiosną, gdy już wokól wiele kwiatów kwitnie, on straszy jak jakaś sucha miotła. Wyglada po prostu na uschnięty kolący kczaczor. Dopiero bardzo późna pojawiają się listki. No i wiosną zawsze mówię sobie, że go wywale. Ale kiedy teraz na niego patrzę, to mi po prostu szkoda. I tak co roku...

- Ulcia
- 200p
- Od: 1 lip 2011, o 14:00
Słuchajcie! to nieprawda, że Wanda przygotowała jedną rabatę pod róże- Ona przygotowuje co najmniej TRZY rabaty pod róże!!!
Oj będzie się działo! A dzisiaj - powiem Wam po cichu- kupiła przepiękną Różę i pewnie już ją wsadziła. Wszystko to wiem bo korzystałam dzisiaj z gościnności właścicielki Ogródka pod pięknymi dębami. Piłam pyszną herbatkę i nawet jadłam pierożki! Dostałam mnóstwo prezentów!
Wando bardzo Ci dziękuję za przyjemnie spędzone popołudnie!

Wando bardzo Ci dziękuję za przyjemnie spędzone popołudnie!
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu jestem bardzo ciekawa, jakie róże masz w planie zakupić?
Znając Twoje poczucie estetyki, będą z pewnością cudowne, już nie mogę się doczekać.
Twoja Pastella jest uroczą różą.
Mnie ostatnio także wzięło na róże, nawet M wykopie płożącego jałowca, żeby zrobić trochę miejsca na nie.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Znając Twoje poczucie estetyki, będą z pewnością cudowne, już nie mogę się doczekać.

Twoja Pastella jest uroczą różą.
Mnie ostatnio także wzięło na róże, nawet M wykopie płożącego jałowca, żeby zrobić trochę miejsca na nie.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

O jak ja zazdroszczę Ulci tej herbatki u Wandzi i spaceru po tym pięknym ogrodzie. Różane zakątki uczynią go jeszcze bardziej dostojnym.
Pozdrawiam Krystyna
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
To na pewno.
I jak znam forumowe życie to na kilku różach to się nie skończy.

I jak znam forumowe życie to na kilku różach to się nie skończy.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Róże zamówione, czekam niecierpliwie i przygotowuję rabaty. Nie powiem jakie to będą różyczki, żeby nie zapeszyć. A na razie pokażę mój wczorajszy nabytek, gdy byłyśmy razem z Ulcią w centrum ogrodniczym. To różyczka okrywowa Apricot Clementine. Kwiatki ma nieduże, ale jest ich sporo. Ma też jeszcze dużo pączków, więc będzie mnie cieszyć aż do przymrozków. Jest bardzo oryginalna, bo niektóre kwiatki są bardziej różowe, a inne wpadają w kolor pomarańczowy.