Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3

Post »

Grzesiu, Jolu ja też wole hosty od malin .
i masz Jolu racje bo u mnie też maliny cały czas wychodzą .

Gosiu uważasz że jest wszystko w porządku ?, zamawiasz piękne odmiany bo są w ofercie płacisz kupę forsy a dostajesz burki .
Ja mam zbyt mało miejsca żeby się rozczulać nad burkami , chcę mięć piękne odmiany .

Genia
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pewnie Gieniu że nie w porządku ale chciałam Cię jakoś pocieszyć :D Wiem że pokazujesz coraz to piękniejsze rośliny.Irysy masz cudne i zdenerwowały Cię takie burki .Ale ja nie mam takich pięknych roślin i te iryski mnie się podobają ot tak zwyczajnie bez urazy :D
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Geniu, iryski cudne, a tego żółtego z niebieskim paseczkiem też mam od Ciebie :heja
Ale pięknie będzie na hostowisku po wysypaniu korą. Podkreśli ona urodę host i jak mówiłaś, pewnie uchroni je przed zakusami ślimaków (przynajmniej częściowo).
Melduję, że wreszcie wszystkie iryski posadzone. Mam nadzieję, że w przyszłym roku zakwitną.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
x_P-42

Post »

e-genia pisze:Polu kochana ;:196 musiałabym chyba szukać sponsora :;230
Wiem Gieniu, ale dobrze pożartować. Lionheart jest podobno piękna , ale ciekawe, czy warta swojej ceny. Także jej nie mam, ale Tomasz tak zachwalał, to chyba nie bez powodu.
Undulaty, to zdaje się,że już masz.Ciężko Ci więc będzie znaleźć takie biało - zielone hosty,o jakich piszesz. Szczególnie te z białym centrum są dość drogie, no może prócz Night Before Christmas.Jeśli jej nie masz, to już masz zaklepaną u mnie.
Z białym marginesem polecam Ci albomarginatę , Shogun, Crispulę ( też mam sporo)i Antiocha ( też ).
Jeśli coś chcesz z tych host , to napisz.
Pozdrowienia dla Ciebie i Twojej drugiej połowy :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ;:196 wybacz ale w tym roku najpierw takie hosty kupiłam ,teraz iryski do tego nie dla siebie ale jeszcze dla sąsiadki ,że nerwy mi wysiadają .

Na p.w napisałam jakbyś chciała to podaj namiary wyślę Ci kilka moich irysków /nie burki /

Genia :wit

Aniu ten z żółty z niebieską bródką Ci kwitnie, a te inne też masz tylko jeszcze nie kwitną , bo jak kopałyśmy to jeszcze kwitły wiec na 100% są u Ciebie :;230 :;230
Z kory jestem zadowolona muszę wyjść i porozkładać bo M wysypał na kupki .

Polu dzięki ale podobne mam więc na razie się wstrzymam , nie mam zbyt dużo miejsca więc wole trzymać na szczególne hosty lepiej 2 wyjątkowe niż 10 zwykłych :;230
może jakiś sponsor się znajdzie niekoniecznie na takie za 35 e :;230 :;230

Zawsze są jakieś okazje, urodziny ,imieniny ,dzień matki .

Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jollla500 pisze:Gieniu tak faktycznie ciągle zastanawiałam się czemu moje piwonie nie kwitną w maju :roll: bo ja nie mam majowych :lol:

Gieniu nie rób sobie kłopotu ;:196

Gieniu ja w ubiegłym roku zachorowałam na hosty....wiele odmian pokupowałam w ogrodniczym....ja swoje maliny wyeksmitowałam ale na inne miejsce a w ich miejsce stworzyłam rabatę....cały rok pieliłam aby je wytępić, wciąż odrastały :lol:
Jolu to żaden kłopot oczywiście trzeba czekać do sierpnia wrześnie
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Geniu :D
Pięknie kwitną azalie, a nowe hostowisko zapowiada się ciekawie!!
35 euro to względnie tanio :lol: :lol: Niestety, bywają dużo droższe, ale to już chyba trzeba być wyjątkowym maniakiem :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ty pozbywasz się malin by zrobić miejsce dla host a ja chyba będę musiała część wywalić by zrobić miejsce dla pomidorków :P
Maliny muszą jednak być, bo rodzinka i wnusia lubią :P
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Geniu iryski przepiękne, wspaniałe kolorki :D A nowe hostowisko pieknie będzie wyglądało jak hosty się rozrosną :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Geniu! Wciąż podziwiam kolejne irysy, jakie pokazujesz. Cieszę się, że i u mnie już niektóre z nich kwitną. Inne pewnie w przyszłym roku :) Ten żółty z niebieską bródką zakwitł jako pierwszy.
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28

Post »

Z kontrastowych host to ja polecam Northern Exposure i Thunderbolt. Tanie i ładne. Jak sie zbiorę to wstawię w koncu fotki...
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Hostowisko ,nieźle się zapowiada .Czekamy na fotkę już okorowanego . :P ;:65
Grzegorz B

Post »

Geniu, czy Ty odpoczywasz :?: , jak do Ciebie zaglądam wciąż coś tworzysz, hostowisko rewelacyjne, jak dodasz kory zieleń będzie się odbijać na ciemnym tle i będzie jeszcze piękniej. Wiesz, ogólne widoki to jak z bajki, a zakątek z Rh, brak słów, oczy same się śmieją na takie widoki ;:108 ;:108 ;:108
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

Widzę Geniu...
Że wzieło cię na zakątek leśny, że tak powiem :)
Hostowisko pełną parą idzie :) racja podżuć kory pod nie aby bardziej się uwidoczniały i robiły super wrażenie na odwiedzających :)
Ja może też założe sobie takie małe hostowisko tylko na razie szukam dobrze zacienionego miejsca lub półcieniu, ale brzoza się rozrasta i świerczek też więc za jakiś czas z pewnością się pojawi leśny zakątek :)...
Gdyż roślin lesistych jest sporo a to jałowce a to sosny, świerki i paproć się znalazła ( kradziona z lasu :oops: )
No może nie kradziona wzięta na rozmnożenie ;:138

pozdrawiam Michał...
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko masz rację że są i droższe
ale mimo że jestem maniaczką roślin nie dałabym 35 e za hostę .

Mariolu ja nie mam gdzie sadzić pomidorków , ale młodzi maja działkę prawie 3 razy większą mogą więc sadzić pomidory i inne warzywka .Troszkę malin ,poziomek i truskawek dla Amelki starczy ,mam też czereśnie , wiśnie brzoskwinie i gruszę, nawet jabłoń malinówkę .

Agnieszko, Jacku ,Jolu dzięki , kolekcję irysków nadal zamierzam powiększać , dziś znowu zakwitł jakiś burek muszę dziś znowu wykopać .

Jolu ja dziś w ogrodzie byłam już raniutko , jeszcze korę po południu resztę rozłożę jak M wykopie nektarynkę .

Andrzej ja potrzebuję jeszcze ze 3 piękne hosty biało zielone , więc poczekam może akurat
ktoś kiedyś będzie miał dla mnie na wymianę na jakiś inny kwiat z mojego ogrodu . :;230 :;230
Zamawiania i kupowania na razie mam dość .Jak na jeden rok hosty i irysy niewypał to dużo .

Sprawdziłam tę Thunderbolt cudna taka bym chciała . ;:108

Michał ostatnio bardzo podobają mi się szczepione iglaczki no i kilka i ja będę miała w swoim malutkim ogrodzie .
Hosty zawsze lubiłam i kilka miałam cały czas .

Genia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”