Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.3
Grzesiu, Jolu ja też wole hosty od malin .
i masz Jolu racje bo u mnie też maliny cały czas wychodzą .
Gosiu uważasz że jest wszystko w porządku ?, zamawiasz piękne odmiany bo są w ofercie płacisz kupę forsy a dostajesz burki .
Ja mam zbyt mało miejsca żeby się rozczulać nad burkami , chcę mięć piękne odmiany .
Genia
i masz Jolu racje bo u mnie też maliny cały czas wychodzą .
Gosiu uważasz że jest wszystko w porządku ?, zamawiasz piękne odmiany bo są w ofercie płacisz kupę forsy a dostajesz burki .
Ja mam zbyt mało miejsca żeby się rozczulać nad burkami , chcę mięć piękne odmiany .
Genia
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pewnie Gieniu że nie w porządku ale chciałam Cię jakoś pocieszyć
Wiem że pokazujesz coraz to piękniejsze rośliny.Irysy masz cudne i zdenerwowały Cię takie burki .Ale ja nie mam takich pięknych roślin i te iryski mnie się podobają ot tak zwyczajnie bez urazy 

- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Geniu, iryski cudne, a tego żółtego z niebieskim paseczkiem też mam od Ciebie
Ale pięknie będzie na hostowisku po wysypaniu korą. Podkreśli ona urodę host i jak mówiłaś, pewnie uchroni je przed zakusami ślimaków (przynajmniej częściowo).
Melduję, że wreszcie wszystkie iryski posadzone. Mam nadzieję, że w przyszłym roku zakwitną.

Ale pięknie będzie na hostowisku po wysypaniu korą. Podkreśli ona urodę host i jak mówiłaś, pewnie uchroni je przed zakusami ślimaków (przynajmniej częściowo).
Melduję, że wreszcie wszystkie iryski posadzone. Mam nadzieję, że w przyszłym roku zakwitną.
Wiem Gieniu, ale dobrze pożartować. Lionheart jest podobno piękna , ale ciekawe, czy warta swojej ceny. Także jej nie mam, ale Tomasz tak zachwalał, to chyba nie bez powodu.e-genia pisze:Polu kochanamusiałabym chyba szukać sponsora
![]()
Undulaty, to zdaje się,że już masz.Ciężko Ci więc będzie znaleźć takie biało - zielone hosty,o jakich piszesz. Szczególnie te z białym centrum są dość drogie, no może prócz Night Before Christmas.Jeśli jej nie masz, to już masz zaklepaną u mnie.
Z białym marginesem polecam Ci albomarginatę , Shogun, Crispulę ( też mam sporo)i Antiocha ( też ).
Jeśli coś chcesz z tych host , to napisz.
Pozdrowienia dla Ciebie i Twojej drugiej połowy

- e-genia
Gosiu
wybacz ale w tym roku najpierw takie hosty kupiłam ,teraz iryski do tego nie dla siebie ale jeszcze dla sąsiadki ,że nerwy mi wysiadają .
Na p.w napisałam jakbyś chciała to podaj namiary wyślę Ci kilka moich irysków /nie burki /
Genia
Aniu ten z żółty z niebieską bródką Ci kwitnie, a te inne też masz tylko jeszcze nie kwitną , bo jak kopałyśmy to jeszcze kwitły wiec na 100% są u Ciebie
Z kory jestem zadowolona muszę wyjść i porozkładać bo M wysypał na kupki .
Polu dzięki ale podobne mam więc na razie się wstrzymam , nie mam zbyt dużo miejsca więc wole trzymać na szczególne hosty lepiej 2 wyjątkowe niż 10 zwykłych
może jakiś sponsor się znajdzie niekoniecznie na takie za 35 e
Zawsze są jakieś okazje, urodziny ,imieniny ,dzień matki .
Genia

Na p.w napisałam jakbyś chciała to podaj namiary wyślę Ci kilka moich irysków /nie burki /
Genia

Aniu ten z żółty z niebieską bródką Ci kwitnie, a te inne też masz tylko jeszcze nie kwitną , bo jak kopałyśmy to jeszcze kwitły wiec na 100% są u Ciebie

Z kory jestem zadowolona muszę wyjść i porozkładać bo M wysypał na kupki .
Polu dzięki ale podobne mam więc na razie się wstrzymam , nie mam zbyt dużo miejsca więc wole trzymać na szczególne hosty lepiej 2 wyjątkowe niż 10 zwykłych

może jakiś sponsor się znajdzie niekoniecznie na takie za 35 e

Zawsze są jakieś okazje, urodziny ,imieniny ,dzień matki .
Genia
- e-genia
Jolu to żaden kłopot oczywiście trzeba czekać do sierpnia wrześniejollla500 pisze:Gieniu tak faktycznie ciągle zastanawiałam się czemu moje piwonie nie kwitną w majubo ja nie mam majowych
![]()
Gieniu nie rób sobie kłopotu![]()
Gieniu ja w ubiegłym roku zachorowałam na hosty....wiele odmian pokupowałam w ogrodniczym....ja swoje maliny wyeksmitowałam ale na inne miejsce a w ich miejsce stworzyłam rabatę....cały rok pieliłam aby je wytępić, wciąż odrastały
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Witaj, Geniu
Pięknie kwitną azalie, a nowe hostowisko zapowiada się ciekawie!!
35 euro to względnie tanio
Niestety, bywają dużo droższe, ale to już chyba trzeba być wyjątkowym maniakiem 

Pięknie kwitną azalie, a nowe hostowisko zapowiada się ciekawie!!
35 euro to względnie tanio

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ty pozbywasz się malin by zrobić miejsce dla host a ja chyba będę musiała część wywalić by zrobić miejsce dla pomidorków :P
Maliny muszą jednak być, bo rodzinka i wnusia lubią :P
Maliny muszą jednak być, bo rodzinka i wnusia lubią :P
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Geniu iryski przepiękne, wspaniałe kolorki
A nowe hostowisko pieknie będzie wyglądało jak hosty się rozrosną 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Geniu! Wciąż podziwiam kolejne irysy, jakie pokazujesz. Cieszę się, że i u mnie już niektóre z nich kwitną. Inne pewnie w przyszłym roku
Ten żółty z niebieską bródką zakwitł jako pierwszy.

- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Z kontrastowych host to ja polecam Northern Exposure i Thunderbolt. Tanie i ładne. Jak sie zbiorę to wstawię w koncu fotki...
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Hostowisko ,nieźle się zapowiada .Czekamy na fotkę już okorowanego . :P 

Geniu, czy Ty odpoczywasz
, jak do Ciebie zaglądam wciąż coś tworzysz, hostowisko rewelacyjne, jak dodasz kory zieleń będzie się odbijać na ciemnym tle i będzie jeszcze piękniej. Wiesz, ogólne widoki to jak z bajki, a zakątek z Rh, brak słów, oczy same się śmieją na takie widoki

-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Widzę Geniu...
Że wzieło cię na zakątek leśny, że tak powiem
Hostowisko pełną parą idzie
racja podżuć kory pod nie aby bardziej się uwidoczniały i robiły super wrażenie na odwiedzających 
Ja może też założe sobie takie małe hostowisko tylko na razie szukam dobrze zacienionego miejsca lub półcieniu, ale brzoza się rozrasta i świerczek też więc za jakiś czas z pewnością się pojawi leśny zakątek
...
Gdyż roślin lesistych jest sporo a to jałowce a to sosny, świerki i paproć się znalazła ( kradziona z lasu
)
No może nie kradziona wzięta na rozmnożenie
pozdrawiam Michał...
Że wzieło cię na zakątek leśny, że tak powiem

Hostowisko pełną parą idzie

Ja może też założe sobie takie małe hostowisko tylko na razie szukam dobrze zacienionego miejsca lub półcieniu, ale brzoza się rozrasta i świerczek też więc za jakiś czas z pewnością się pojawi leśny zakątek

Gdyż roślin lesistych jest sporo a to jałowce a to sosny, świerki i paproć się znalazła ( kradziona z lasu

No może nie kradziona wzięta na rozmnożenie

pozdrawiam Michał...
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- e-genia
Moniko masz rację że są i droższe
ale mimo że jestem maniaczką roślin nie dałabym 35 e za hostę .
Mariolu ja nie mam gdzie sadzić pomidorków , ale młodzi maja działkę prawie 3 razy większą mogą więc sadzić pomidory i inne warzywka .Troszkę malin ,poziomek i truskawek dla Amelki starczy ,mam też czereśnie , wiśnie brzoskwinie i gruszę, nawet jabłoń malinówkę .
Agnieszko, Jacku ,Jolu dzięki , kolekcję irysków nadal zamierzam powiększać , dziś znowu zakwitł jakiś burek muszę dziś znowu wykopać .
Jolu ja dziś w ogrodzie byłam już raniutko , jeszcze korę po południu resztę rozłożę jak M wykopie nektarynkę .
Andrzej ja potrzebuję jeszcze ze 3 piękne hosty biało zielone , więc poczekam może akurat
ktoś kiedyś będzie miał dla mnie na wymianę na jakiś inny kwiat z mojego ogrodu .
Zamawiania i kupowania na razie mam dość .Jak na jeden rok hosty i irysy niewypał to dużo .
Sprawdziłam tę Thunderbolt cudna taka bym chciała .
Michał ostatnio bardzo podobają mi się szczepione iglaczki no i kilka i ja będę miała w swoim malutkim ogrodzie .
Hosty zawsze lubiłam i kilka miałam cały czas .
Genia
ale mimo że jestem maniaczką roślin nie dałabym 35 e za hostę .
Mariolu ja nie mam gdzie sadzić pomidorków , ale młodzi maja działkę prawie 3 razy większą mogą więc sadzić pomidory i inne warzywka .Troszkę malin ,poziomek i truskawek dla Amelki starczy ,mam też czereśnie , wiśnie brzoskwinie i gruszę, nawet jabłoń malinówkę .
Agnieszko, Jacku ,Jolu dzięki , kolekcję irysków nadal zamierzam powiększać , dziś znowu zakwitł jakiś burek muszę dziś znowu wykopać .
Jolu ja dziś w ogrodzie byłam już raniutko , jeszcze korę po południu resztę rozłożę jak M wykopie nektarynkę .
Andrzej ja potrzebuję jeszcze ze 3 piękne hosty biało zielone , więc poczekam może akurat
ktoś kiedyś będzie miał dla mnie na wymianę na jakiś inny kwiat z mojego ogrodu .

Zamawiania i kupowania na razie mam dość .Jak na jeden rok hosty i irysy niewypał to dużo .
Sprawdziłam tę Thunderbolt cudna taka bym chciała .

Michał ostatnio bardzo podobają mi się szczepione iglaczki no i kilka i ja będę miała w swoim malutkim ogrodzie .
Hosty zawsze lubiłam i kilka miałam cały czas .
Genia