Ogród Gosi
- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Gosi
U mnie jeszcze komarów nie ma tak dużo. Latem w ostateczności ratuję się offem, ale przeważnie używam rąk jak ramion wiatraka 
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia ok. Wiek nie jest ważny.
Komarów na szczęście jakoś mało.
odpukać
Igorku u mnie tulipany też powoli zaczynają przekwitać, chociaż odwiedzając Twój ogród myślę, że u Ciebie ten proces jest o wiele bardziej zaawansowany. U Ciebie jest wszystko szybciej. Niestety nie nadążam z odwiedzaniem ogrodów na czas. Ale na pewno do Ciebie wpadnę.
Józefie może u Ciebie miasto oprysk zrobiło. My walczymy o to od lat.
Ola u mnie jest to samo
Dzisiaj moi kochani odwiedziłam naszą forumowiczkę Płocczankę. W dodatku z tego samego osiedla. Magos - Gosia okazała się bardzo sympatyczną otwartą osobą. Oczywiście przytargałam do domu reklamówy roślinek. I to nie wszystkie jakie mi zaproponowała, ale przecież na pierwszej wizycie nie wypada tak szaleć
Małgosiu za roślinki nie dziękuję, ale dziękuję za ciepłe przyjęcie
Komarów na szczęście jakoś mało.
Igorku u mnie tulipany też powoli zaczynają przekwitać, chociaż odwiedzając Twój ogród myślę, że u Ciebie ten proces jest o wiele bardziej zaawansowany. U Ciebie jest wszystko szybciej. Niestety nie nadążam z odwiedzaniem ogrodów na czas. Ale na pewno do Ciebie wpadnę.
Józefie może u Ciebie miasto oprysk zrobiło. My walczymy o to od lat.
Ola u mnie jest to samo
Dzisiaj moi kochani odwiedziłam naszą forumowiczkę Płocczankę. W dodatku z tego samego osiedla. Magos - Gosia okazała się bardzo sympatyczną otwartą osobą. Oczywiście przytargałam do domu reklamówy roślinek. I to nie wszystkie jakie mi zaproponowała, ale przecież na pierwszej wizycie nie wypada tak szaleć
Małgosiu za roślinki nie dziękuję, ale dziękuję za ciepłe przyjęcie
- Isia

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
nic się nie pochwaliłaś że idziesz w gości do krajanki 
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosia, to chyba niemożliwe, aby mieć tyle tulipanów, że bez problemu ścina się je do wazonu.
Ja mam dużo, a zastrzliłabym każdego za zerwanie choćby jednego
Moje kostki już obgryzione przez komary, czas na zakup offów
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
Gosiu witaj .co wy z tym wiekiem macie ja mam 42 i niech no mi ktoś powie że starość. mam więcej ochoty do pracy niż 20 lat temu .muszęci powiedzieć że mój znajomy wkurzył się na nornice na poważnie i kupił butle gazową ,one mu zjadły wszystkie tulipany a on je zagazował ........ no normalnie faszysta.ale jakoś go nie ganię,chociaż ja bym nie potrafiła ....tak gazem
pozdrawiam alina
ogród u stóp klasztoru
pozdrawiam alina
ogród u stóp klasztoru
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Gosiu ! Podobają mi się Twoje obrzeża z kamieni. I zwróciłam uwagę na tulipana liliokształtnego, dlaczego takich nie mam...?
U mnie , niestety, komary dokuczają.
U mnie , niestety, komary dokuczają.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Małgosiu, co tam przytargałaś w tych siatach 
- Margo2

Isiu tak jakoś wyszło
Ale wspominałyśmy Ciebie.
Musimy zorganizować zlot i zaprosić wszystkie Płocczanki i tych co też będą mieli ochotę nas odwiedzić.
Igor Ja próbuję chodzić po kolei jak mi posty przychodzą, ale nie nadążam A tyle fajnych tematów mija koło nosa jak np. Twoje oczko
Basiu ja też chyba bym nie pozwoliła. Zachłanna jestem.
Ja jeszcze się bronię przed tymi krwiopijcami, ale pewnie niedługo też mnie to czeka.
Alinko, to w takim razie przyłączam się do Ciebie do pochwały tegoż wieku
Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości.
Izuniu, ja dopiero tak naprawdę w zeszłym roku zachwyciłam się tulipanami i posadziłam na jesieni wydawałoby się, że sporą ich ilość. Ale teraz już wiem, że tej jesieni zakupy będą czynione w dalszym ciągu
Monia przytargałam goździki, i starca, i czosnki, i jeszcze inne, ale nazw oczywiście nie pamiętam.
Igor Ja próbuję chodzić po kolei jak mi posty przychodzą, ale nie nadążam A tyle fajnych tematów mija koło nosa jak np. Twoje oczko
Basiu ja też chyba bym nie pozwoliła. Zachłanna jestem.
Ja jeszcze się bronię przed tymi krwiopijcami, ale pewnie niedługo też mnie to czeka.
Alinko, to w takim razie przyłączam się do Ciebie do pochwały tegoż wieku
Izuniu, ja dopiero tak naprawdę w zeszłym roku zachwyciłam się tulipanami i posadziłam na jesieni wydawałoby się, że sporą ich ilość. Ale teraz już wiem, że tej jesieni zakupy będą czynione w dalszym ciągu
Monia przytargałam goździki, i starca, i czosnki, i jeszcze inne, ale nazw oczywiście nie pamiętam.
Gosiu, widzę, że nie tylko ja mam problem z ścięciem tulipanów do wazonu. Ostatnio stałam z nożem i nic z tego nie wyszło, żal mi było .
A dodam, że większość to zwykłe, pospolite gatunki
Wczoraj koty 3 złamały i tak dokonały wyboru za mnie
Na jesień będę dosadzać to już postanowione.
Pozdrawiam
A dodam, że większość to zwykłe, pospolite gatunki
Na jesień będę dosadzać to już postanowione.
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Gośka w sklepie widziałam specjalne lampy na komary i inne ssące ,ciekawe na ile sprawdzają się w praktyce,a różnica cen jest dosyć spora...Komary u mnie na razie w ilościach pojedynczych,ale rozwiną się pewnie w mig po teraźniejszych deszczach... 
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Oj rozwijają się, rozwijają te kłujki... a słyszałam, że podobno I-szy wyleg tych paskud w czerwcu - to co, one kalendarza nienauczone...

- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Ja w zeszłym roku kupiłam osobisty odstraszacz na komary, a on tak działał, że komary leciały do mnie chmarami, i tak mnie gryzły, że myślałam że mnie szla.... trafi.

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- magos13
- 500p

- Od: 2 lut 2010, o 18:37
Dzięki za miłe słowa o mnie i zapraszam na dalsze wykopki. Może zabierzesz ze sobą Isię ?
A komary już u nas grasują, przekonałam się o tym podczas obcinania wrzośców.
A komary już u nas grasują, przekonałam się o tym podczas obcinania wrzośców.
Pozdrawiam. Gosia
- stasia109

- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Mnie też już udziabały 
Adresy do moich wątków
- Margo2

W niektórych miastach wykonują oprysk na komary. Słyszałam, że co roku robi to Olsztyn. Tylko jaki top ma wpływ na inne owady?
Nelu,Stasiu ja też mam wrażenie, że te odstraszacze bardziej jeszcze przyciągają komary niż odstraszają. Jeszcze najbardziej skuteczne sś żele antykomarowe.
Ewo Może ta zima je tak zdenewowała, że muszą się na kimś wyżyć?
Asiu tulipanów nigdy za dużo. Tylko trzeba zapamiętać gdzie stare są posadzone. Bo mnie zdażyło się, że zaczęłam kopać i nagle patrzę cebulka. SA ile przez to uszkodziłą
Małgosiu bardzo chętnie wezmę Isię i jeśli można to Agatrę-Kasię. Aler teraz to koniecznie Ty musisz mnie odwiedzić. Może w niedzielę po południu? Muszę uzgodnić marszrutę na ten weekend ze swoim synem
Nelu,Stasiu ja też mam wrażenie, że te odstraszacze bardziej jeszcze przyciągają komary niż odstraszają. Jeszcze najbardziej skuteczne sś żele antykomarowe.
Ewo Może ta zima je tak zdenewowała, że muszą się na kimś wyżyć?
Asiu tulipanów nigdy za dużo. Tylko trzeba zapamiętać gdzie stare są posadzone. Bo mnie zdażyło się, że zaczęłam kopać i nagle patrzę cebulka. SA ile przez to uszkodziłą
Małgosiu bardzo chętnie wezmę Isię i jeśli można to Agatrę-Kasię. Aler teraz to koniecznie Ty musisz mnie odwiedzić. Może w niedzielę po południu? Muszę uzgodnić marszrutę na ten weekend ze swoim synem