Goryczka miodzio . :P
Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3
Krokosmie giganty
,a moje to jakieś wypierdki .
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Witaj Irenko! Jak zwykle wszystko pięknie Ci rośnie, goryczka w cudnych odcieniach błękitu, porządeczek na każdym kroku.
Ale co to już zasadziłaś chryzantemki?
One kojarzą mi się z jesienią i to późną a tak by się chciało zatrzymać lato.
Ale co to już zasadziłaś chryzantemki?
One kojarzą mi się z jesienią i to późną a tak by się chciało zatrzymać lato.
Jadziu dziękuję, miła jesteś
. Z goryczkami nie miałam okazji zapoznać się bliżej, po prostu nie widywałam ich w sprzedaży, pierwszą jaką napotkałam kupiłam, spodobała mi się ale nie myślałam, że jest aż tyle odmian. Gdy spoglądam na kwiaty goryczki przychodzi mi na myśl Krysia, na pewno miałybyśmy co podziwiać w jej ogrodzie.
Jacku dziękuję
, sama jestem zdumiona ich wielkością, tym bardziej, że nie były wykopywane jesienią i przechowywane w piwnicy, cały szpaler cebulek zimował w gruncie i jak widać dobrze się mają.
Geniu nasion goryczki jeszcze nie spotkałam w sprzedaży ale ja wolę kupować kwiaty kwitnące wtedy wiem co mam, zbyt wiele razy byłam oszukana na różnych przesyłkach. Wiosną powinny pojawić się jakieś nowości goryczkowe.
Jolu moje kroksomie mam od kilku lat i cebule rozrosły się dość duże, może dlatego porosły takie wielkie. Goryczka coraz bardziej rozkwita i dzisiaj tak wygląda.

Heniu miło mi, że ci się podoba, dziękuję.
W czasie ciągłych opadów trudno o porządek, wszystko zaciapane. Chryzantemki z marketu spodobały mi się bo wyglądały jak kolorowe kule i nawet nie myślałam o tym, że to jesienne.
Uchwycone przed deszczem

Jacku dziękuję
Geniu nasion goryczki jeszcze nie spotkałam w sprzedaży ale ja wolę kupować kwiaty kwitnące wtedy wiem co mam, zbyt wiele razy byłam oszukana na różnych przesyłkach. Wiosną powinny pojawić się jakieś nowości goryczkowe.
Jolu moje kroksomie mam od kilku lat i cebule rozrosły się dość duże, może dlatego porosły takie wielkie. Goryczka coraz bardziej rozkwita i dzisiaj tak wygląda.

Uchwycone przed deszczem

-
Stachu 1956
Bardzo ładne widoczki , szczególnie ten ostatni .
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irenko u ciebie ślicznie jak zawsze i nie ważne czy to deszcz czy
Masz po prostu piękny zadbany ogród.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
IRENKO moze to goryczka siedmiodzielna Gentiana Septemfida http://www.swiatkwiatow.pl/goryczka-sie ... id149.html . Śliczne tawułki i ten kwitnący non -stop ciemiernik
Stachu dziękuję
, gdy taka deszczowa pogoda będzie dłużej to widoki nie będą już takie ładne.
Gosiu
dziękuję za miłe słowa
. Jak będzie dłużej padać wszystkie kwiaty będą zniszczone.
Jadziu dziękuję za rozpoznanie goryczki
, ta z netu jest identyczna jak moja. Tawułka, która teraz kwitnie jest najpóźniejsza, szkoda, że się kończy ich kwitnienie a jeszcze deszcze je wykańczają, lubię te puchate kwiaty. Ciemiernik jeszcze ciągle wypuszcza pąki, zastanawiam się jak go zabezpieczyć na zimę żeby nie zmarzł bo przecież on zimą też kwitnie. 
Gosiu
Jadziu dziękuję za rozpoznanie goryczki
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Irenku, długo u ciebie kwitną tawułki.Nie wiem czy dobrze,ale ja swoje przekwitnięte już obcięłam?
- JAKUCH

IRENKO będziesz mu musiała znowu taki wigwam zrobić jak ubiegłego roku . Cieszę sie ,że udało mi sie trafic z nazwą goryczki . U mnie na dniach też zakwitnie goryczka . Już widać pąki
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Irenko jak zawsze u Ciebie pięknie i wszystko tak wypielęgnowane.Goryczka cudowna-muszę j je wprowadzić do swojego ogrodu.Ostatnie zdjęcie -zabajone

-
majorowa
- 500p

- Od: 7 cze 2011, o 09:56
Jak zwykle porządek
Zaczynają mi się podobać wysokie tawułki i duże hosty . Do tej pory kupowałam tylko niskie odmiany , może czas na coś w rozmiarze XXL
Goryczka naprawdę piękna choć nie przepadam , może kiedyś jak zagospodaruję perzowisko 
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Irenko
och !!! ... jak u Ciebie ślicznie 
Małgosiu moje tawułki rozpoczęły kwitnienie w połowie czerwca, mam kilka odmian o różnych kolorach, kwitną sukcesywnie, obecnie rozpoczynają kwitnienie najpóźniejsze a są wyjątkowo ładne i wysokie, mają około 1 m tylko deszcz je bardzo niszczy. Pierwsze, które przekwitły są też już obcięte.
Jadziu dobrze radzisz tylko w tym roku wigwam będzie musiał być trzy razy większy bo krzaczor się rozrósł. Ciekawa jestem jak twoja goryczka będzie wyglądała i jaki bedzie miała kolor.
Haniu miła jesteś, dziękuję
. Nie myślałam, że goryczki są takie ładne i tak ciekawie się rozrastają tworząc koło oraz że mają tak dużo kwiatów. Ostatnie słówko to dla mnie nowość pewnie oznacza coś ładnego.
Gosiu dziękuję
, tawułki też mi się podobają o różnych wysokościach ale wielkich host nie lubię, za wiele miejsca zajmują. Staram się kupować kwiaty, które za bardzo się nie rozrastają. Z twoim areałem możesz marzenia spełniać.
Halinko wielkie dzięki
Tawułki od najwcześniejszej do najpóźniejszej

Czekam na takie duże słońce

Jadziu dobrze radzisz tylko w tym roku wigwam będzie musiał być trzy razy większy bo krzaczor się rozrósł. Ciekawa jestem jak twoja goryczka będzie wyglądała i jaki bedzie miała kolor.
Haniu miła jesteś, dziękuję
Gosiu dziękuję
Halinko wielkie dzięki
Tawułki od najwcześniejszej do najpóźniejszej

Czekam na takie duże słońce

- JAKUCH

IRENKO moja goryczka bedzie też w tej tonacji bo już widać pąki . Mam też Tybetańską ,ale ta niedosyć ,ze wyższa to jeszcze ma jasne kwiatki kiedyś ją pokazywałam . Twoje tawułki takie wypasione wszystkie jak jedna
-
majorowa
- 500p

- Od: 7 cze 2011, o 09:56
Nie podpuszczaj ja czekam z tobą na słoneczko tylko na jeszcze większe
A tawułki masz chyba same wysokie ? Moje najwyższe mają ze 45 cm a późne ze 30 cm
Sama widzisz gdzie mi do twoich gigantów . Ale wyjątkowo pięknie się prezentują , znasz nazwy wysokich i kupowałaś u nas ?