Miłego dnia
Skromny ogród Joli - 2009r cz.1
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu dziękuję bardzo , ja wysieję je w tunelu bezpośrednio do ziemi . Tylko teraz się zastanawiam czy wysiać wszystkie nasionka
toż przecież ja całą łąkę obsieję
Moniś u mnie też brzydko, teraz nawet pada deszcz ze śniegiem
Moniś ja wierzę że będzie ładnie, pamiętam jak było brzydko a w sobotę w pierwszy dzień wiosny jak pogoda nas zaskoczyła
Będzie ładnie
bo w niedzielę chcę w końcu pojechać do lasu 
Moniś u mnie też brzydko, teraz nawet pada deszcz ze śniegiem
Moniś ja wierzę że będzie ładnie, pamiętam jak było brzydko a w sobotę w pierwszy dzień wiosny jak pogoda nas zaskoczyła
Będzie ładnie
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jolu właśnie wróciłam z ogrodu znowu pogrzebałam w ziemi przez 2 godziny.
Muszę troszkę poprawiać mojego M bo robiąc z tylu dróżkę położył na trawniku i część trawnika po stronie gdzie mają być kwiatki zamiast usunąć to przykrył cienką warstwą ziemi, musiałam ten trawnik wykopać i nasypać dobrej ziemi teraz jest w porządku .No i jeszcze wykopałam i włożyłam do donic wrzosy i wrzośce bo też muszę tam przygotować odpowiednią ziemię.
Genia
Muszę troszkę poprawiać mojego M bo robiąc z tylu dróżkę położył na trawniku i część trawnika po stronie gdzie mają być kwiatki zamiast usunąć to przykrył cienką warstwą ziemi, musiałam ten trawnik wykopać i nasypać dobrej ziemi teraz jest w porządku .No i jeszcze wykopałam i włożyłam do donic wrzosy i wrzośce bo też muszę tam przygotować odpowiednią ziemię.
Genia
- jollla500

Gieniu to widzę że sporo się dzisiaj napracowałaś i trzymasz rękę na pulsie
ale czasami tak trzeba
Gieniu ja miałam iść po obiedzie do tunelu sadzić malwy, ale taka jest zawierucha pada śnieg z deszczem że aż nie chce się wychodzić.A do tunelu mam spory kawałek i przeziębiona jestem
a boję się że jeszcze bardziej się załatwię
Ale jeszcze nic straconego bo ta pogoda dzisiaj jest takaś dziwna, raz wichura a za moment świeci słońce 
Gieniu ja miałam iść po obiedzie do tunelu sadzić malwy, ale taka jest zawierucha pada śnieg z deszczem że aż nie chce się wychodzić.A do tunelu mam spory kawałek i przeziębiona jestem
- kubanki

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu, gratuluję M. 
Fajnie masz, choć i ja nie narzekam, bo dużo mi pomaga. Roślin chyba by się jeszcze sam nie odważył kupić ;) ale książek już kilka fajnych ogrodowych dostałam od niego. I wyrywamy sobie wieczorami
U mnie dziś już wszystko było, śnieg, grad, deszcz, słońce. Ot, choćby w tej chwili, świeci słońce i pada deszcz
Czyli chyba wiosna...
Fajnie masz, choć i ja nie narzekam, bo dużo mi pomaga. Roślin chyba by się jeszcze sam nie odważył kupić ;) ale książek już kilka fajnych ogrodowych dostałam od niego. I wyrywamy sobie wieczorami
U mnie dziś już wszystko było, śnieg, grad, deszcz, słońce. Ot, choćby w tej chwili, świeci słońce i pada deszcz
- jollla500

Aniu to fajnie masz że M kupuje Ci książki ogrodowe, mój też mi kupił ale kucharską
Zapytałam się męża czego kucharską a On na to że ja lubię gotować
Powiedziałam wówczas skoro już kupiłeś mim tą książkę to od jutra gotuję z niej codziennie inną potrawę
myślisz że się zgodził
Mój M lubi tradycyjne potrawy ja znów wyszukane
i dlatego wiedziałam że się nie zgodzi
Przypomniałam sobie że kiedyś też mi kupił taką kolekcję
Zapytałam się męża czego kucharską a On na to że ja lubię gotować
Powiedziałam wówczas skoro już kupiłeś mim tą książkę to od jutra gotuję z niej codziennie inną potrawę
Mój M lubi tradycyjne potrawy ja znów wyszukane
Przypomniałam sobie że kiedyś też mi kupił taką kolekcję