dla tego wytrzymuje i nie rdzewieje

poz.Leszek
Swego czsu popularna w TV była reklama farb Hameraid (nie pamietam jak się pisze nazwę tej firmy), w której zapewniali że jest to możliwe.bartii9512 pisze:Od kiedy maluje się na rdzy?Ja pamiętam że zawsze przed malowaniem zardzewiałego elementu czyści się go aby rdzy się pozbyć
Blacha + aceton + farba i do tego zadnych gwarancji czy to też nie zardzewieje po roku. Cena tej blachy wyjdzie ci .... no właśnie. Czy nie lepij i taniej kupić czegoś z tworzywa sztucznego???_fox_ pisze:A jak by tak nową blachę odtłuścić np. acetonem i delikatnie pociągnąć, silikonem lub acrylem ?
A moje doniczki chyba zużyję do innych celów, fakt że to tylko 30 szt ale wiercenie otworków mi się nie uśmiecha
Farba Hammerite jest przereklamowana. Sprawdzone na aucie. Przy nie ścieraniu rdzy, odpryskuje. Przy ścieraniu, po jakimś czasie, w wilgoci, rdzewieje na nowo.mgr_ pisze:Swego czsu popularna w TV była reklama farb Hameraid (nie pamietam jak się pisze nazwę tej firmy), w której zapewniali że jest to możliwe.bartii9512 pisze:Od kiedy maluje się na rdzy?Ja pamiętam że zawsze przed malowaniem zardzewiałego elementu czyści się go aby rdzy się pozbyć
Jak masz wyrzucić to lepiej je potłuc a szczątki użyć jako dodatek do podłoża do niektórych kaktusów np. ariokarpusów._fox_ pisze:Czy małe gliniane doniczki fi 6 cm i wys. 6 cm mogą być przydatne na kaktusy ? Tylko jeden problem ponieważ nie mają otworków w dnieCzy gra warta świeczki, czy lepiej wyrzucić.