Moja familokowa oaza spokoju cz. 3
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz. 3
Moje róże jeszcze pod śniegiem...
Ciekawe jak się sprawują...oby wszystkie miały się dobrze...
Ciekawe jak się sprawują...oby wszystkie miały się dobrze...
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu ale piękna zieleń przebija w Twoim ogródku
Bardzo miły widoczek 

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Jadziu, co za pokrzepiające widoczki z ogrodu pokazałaś. Gdyby nie prognozy o powrocie zimy, to już biegłabym kopać dołki pod przyszłe rabaty. A jak pięknie zabezpieczone roślinki i opisane 

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Jadziu tej róży to Ty tą butelkę odkręć.
W słońcu Ci się uparuje
Cyklameny powinny bez problemu zimować.
Oczywiście te gruntowe.
W słońcu Ci się uparuje

Cyklameny powinny bez problemu zimować.
Oczywiście te gruntowe.
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Ciekawi mnie ta róża w butelce. To jest szczepka?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj JADZIU!
Cieszę się, że u Ciebie wszystko pod śniegiem piękne. Mam nadzieję, że u mnie
też tak będzie.
Cieszę się, że u Ciebie wszystko pod śniegiem piękne. Mam nadzieję, że u mnie
też tak będzie.
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Witaj Jadziu
wpadam z kawką i widzę, że juz zima odpuszcza u ciebie
Cebulki wystawiaja noski i róże puszczają
Od razu lepiej na duszy
Też robię takie klosze z butelek aby chronić przed przymrozkiem, szczególnie młode liście róż.
pozdrowionka!
wpadam z kawką i widzę, że juz zima odpuszcza u ciebie

Cebulki wystawiaja noski i róże puszczają

Od razu lepiej na duszy

Też robię takie klosze z butelek aby chronić przed przymrozkiem, szczególnie młode liście róż.
pozdrowionka!

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Bardzo dużo zielonego już na wierzchu - super - od razu człowiek się cieszy
Ja też bym zdjęła tą nakrętkę, no chyba, że nie ma słońca (ale przecież to trudno przewidzieć, a nie będziesz tam co chwila biegać). Jak będą zapowiadali mrozy, to wtedy możesz zakręcić. Trochę robota głupiego, ale trzeba pilnować, żeby nie zaparzyć roślinek.

Ja też bym zdjęła tą nakrętkę, no chyba, że nie ma słońca (ale przecież to trudno przewidzieć, a nie będziesz tam co chwila biegać). Jak będą zapowiadali mrozy, to wtedy możesz zakręcić. Trochę robota głupiego, ale trzeba pilnować, żeby nie zaparzyć roślinek.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witam wszystkich . wieczorowa porą . Dopiero co wróciłam do domu . Byłam u bratowej w szpitalu .
DOMINIKO wiesz juz raz tak zrobiłam i padły mi patyczki . Jutro jak będzie słonce to je trochę przewietrzę . Odkryłam dzisiaj Pierisa ,Osmanthusa i Skimię . Pieris do połowy ma zielone liście tak wysoko jak był śnieg reszta brązowe . Chyba padnął mi Grahamek całe brązowe patyczki chociaż na jednym patyczku jest zielony listek . Rumba zaczyna wypuszczac listki . Chyba nie mam szczęscia do Grahamka .
EWUNIU te patyczki wsadzałam dopiero w listopadzie . Nawet nie znam nazwy tej róży . Dostałam je od znajomego, gdyż bardzo mi się u niego podobała . Ona jest różowa i ma grube, sztywne łodygi a rośnie do 2 m i jest taka typowo różana a przede wszystkim ona nie choruje .
KRYSIU u nas dzisiaj było tak cieplutko ,wiec poodkrywałam roślinki ,ale ,ze przyjechałam tak póżno to ich z powrotem nie nakryłam . Teraz sie martwie czy im nic nie będzie . Od wczoraj sporo śniegu stopniało
BAŚKA pod butelką są patyczki róż pozyskanych od znajomego . Mam 2 takie pojemniczki po 3 patyczki . na razie jak widać sa pięknie zielone i mają czerwone kolce
OLU no właśnie trochę sie boję ją odkrywac jak na razie . Może jak jutro będzie tak ciepło jak dzisiaj to to zrobię . Jednego roku tak sie pozbyłam patyczków gdyż za szybko je odkreciłam
ALEKSANDROjak się ma skleroze to trzeba podpisywać roślinki . Inaczej nie doszłabym z nimi do ładu . Nie mam pamieci do nazw . Wzory zapamiętak a z nazwami mam kłopot .
ROMCIU to dopiero poczatki . Jak przyjedziesz ze Sanatorium to juz sie zacznie sezon zakupowy wtedy będziesz szalała
GABI jak przeczytasz wyzej to chyba pozbyłam sie Grahamka . Nie wiem czy wczoraj to czytałam u Ciebie ,że któras tez pozbyła sie marketowego Grahamka . Rumba nawet wypuszcza już listki i bardzo mnie tym zaskoczyła
DOMINIKO wiesz juz raz tak zrobiłam i padły mi patyczki . Jutro jak będzie słonce to je trochę przewietrzę . Odkryłam dzisiaj Pierisa ,Osmanthusa i Skimię . Pieris do połowy ma zielone liście tak wysoko jak był śnieg reszta brązowe . Chyba padnął mi Grahamek całe brązowe patyczki chociaż na jednym patyczku jest zielony listek . Rumba zaczyna wypuszczac listki . Chyba nie mam szczęscia do Grahamka .
EWUNIU te patyczki wsadzałam dopiero w listopadzie . Nawet nie znam nazwy tej róży . Dostałam je od znajomego, gdyż bardzo mi się u niego podobała . Ona jest różowa i ma grube, sztywne łodygi a rośnie do 2 m i jest taka typowo różana a przede wszystkim ona nie choruje .
KRYSIU u nas dzisiaj było tak cieplutko ,wiec poodkrywałam roślinki ,ale ,ze przyjechałam tak póżno to ich z powrotem nie nakryłam . Teraz sie martwie czy im nic nie będzie . Od wczoraj sporo śniegu stopniało
BAŚKA pod butelką są patyczki róż pozyskanych od znajomego . Mam 2 takie pojemniczki po 3 patyczki . na razie jak widać sa pięknie zielone i mają czerwone kolce
OLU no właśnie trochę sie boję ją odkrywac jak na razie . Może jak jutro będzie tak ciepło jak dzisiaj to to zrobię . Jednego roku tak sie pozbyłam patyczków gdyż za szybko je odkreciłam
ALEKSANDROjak się ma skleroze to trzeba podpisywać roślinki . Inaczej nie doszłabym z nimi do ładu . Nie mam pamieci do nazw . Wzory zapamiętak a z nazwami mam kłopot .
ROMCIU to dopiero poczatki . Jak przyjedziesz ze Sanatorium to juz sie zacznie sezon zakupowy wtedy będziesz szalała
GABI jak przeczytasz wyzej to chyba pozbyłam sie Grahamka . Nie wiem czy wczoraj to czytałam u Ciebie ,że któras tez pozbyła sie marketowego Grahamka . Rumba nawet wypuszcza już listki i bardzo mnie tym zaskoczyła
- dominikams
Mi też Graham padł (jestem pewna) - ten jesienny zakup. Dobrze, że tani był.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Wiem ,że ktoś właśnie pisał ,że mu padł marketowy Graham . Ale nie wiedziałam ,w którym kościele dzwonili 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JADZIU!
A co to jest ten Graham?
A co to jest ten Graham?
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Graham to róża,piękna angielkagoryczka143 pisze:A co to jest ten Graham?
- dominikams
Właśnie, czasami człowiek się zapędzi

- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Dziewczyny, w markecie kupuje się tylko gracham lub grahamki na śniadanko. Niestety o żywy towar tam nie dbają 

Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki