Kropelko zapraszam w częściej...za kilka miesięcy będzie bardziej kolorowo, na razie jest smutno Romko ta roślinka to kuklik...jeszcze mam coś podobnego z takimi listkami, zobacz u nikogo nie widziałam kuklika w takim kolorze...a może to coś innego Listki tylko są troszkę mniejsze od odmiany czerwonej. Z prawej strony widać liście kuklika czerwonego. Fotka troszkę niewyraźna ale nie mam innej.
Aniu,roślinka,którą prezentujesz to,myślę,gailardia.Pobiegłam do ogrodu upewnić się i znalazłam identyczne liście.Gailardia rozsiewa się (u mnie bardzo) ale liście ma bardzo różne w każdej kępce.Jak zakwitnie upewnimy się;kwiaty czerwone z żółtą obwódką.Ładne widoczki pokazujesz
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka Mój ci On,Mój ci On cz.2, Mój ci on cz. 3
Ja upieram się przy Gailardii Zerknęłam tak,gdzie kierujesz Tade k,ale tam nie widać liści Pozostaje na czekać na sezon
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka Mój ci On,Mój ci On cz.2, Mój ci on cz. 3
To zdjęcie zrobiłam dzisiaj mojej gailardii,wydało mi się podobne do zamieszczonego przez Ciebie,Aniu
Kępka jest spora więc może i kwiaty będą...żółty kolor przyda się w ogrodzie
Jak się rozrośnie to podzielę i zrobię większą żółtą plamkę.
Nachyłek z jakimi roślinami najładniej się komponuje