Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
To ten mój tez miał mniej wiecej takie kwiatki.. ok 10 cm... lub jak ty mówisz... 12... Ale juz dawno przekwitł we wrześniu.. i teraz ma nowego pęda
jakieś 15 cm... 

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Dusiu, ten biały jest naprawdę piękny
pogratulować opieki, chciałabym i ja doczekać się kiedyś tak obfitego kwitnienia. Długo go masz
który raz kwitnie u ciebie
Ale coś krótko kwitnie skoro juz zaczynają pierwsze kwiaty przekwitać
moze to dlatego że zawiązał tak dużo pączków, zużywa dużo energii...

Ale coś krótko kwitnie skoro juz zaczynają pierwsze kwiaty przekwitać

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
tego białego kupiłam w maju 2007, a więc już mam go dość długo. był kupowany bez kwiatów. to jest jego drugie kwitnienie u mnie. ma już 9 rozwiniętych kwiatków i jeszcze z 10, 11 pąków. może rzeczywiście zużywa dużo energii, jak tak szybko przekwitają pierwsze kwiaty. jeszcze nie opadły, ale dolne płatki są lekko pomarszczone, jak u przekwitających.Jeanne pisze:Dusiu, ten biały jest naprawdę pięknypogratulować opieki, chciałabym i ja doczekać się kiedyś tak obfitego kwitnienia. Długo go masz
który raz kwitnie u ciebie
![]()
Ale coś krótko kwitnie skoro już zaczynają pierwsze kwiaty przekwitaćmoze to dlatego że zawiązał tak dużo pączków, zużywa dużo energii...
- Storczykowa
teraz kwitnie tylko 10 Phal. ale fotki zrobiłam tylko tym, co mają sporo kwiatków, bo niektóre sobie przedłużyły pędy i mają np. po 1 kwiatku na pędzie, to im nie robiłam. a dekorację świąteczną już mam. a że nie mam miejsca na zwykłą choinkę (która i tak mi się niezbyt podoba, zwłaszcza, kiedy jest obwieszona bombkami w różnych kolorach), to trzymam sobie takie kręcone badyle. na święta wiszą tam bombki, a latem takie ozdoby-kwiatki. wolę to niż choinkę. gdybym u mnie w pokoju miała mieć choinkę, to musiałaby być nowocześnie przystrojona, z jednokolorowymi bombkami bo nie chciałabym takiej kolorowej od ozdób jak mają rodzice.AGNESS pisze:Dusiu przepięknie kwitną Ci Phal. tyle kolorów masz wokół siebie, a widzę że i pokoik już świątecznie przystrojony
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Wymagajaca jestes...
, ja tam kocham kolorowa choinke... Super sa te badylki
, ja juz nie mam miejsca tyle lampek i ozdób w moim pokoju porozwieszame ....
ponad 500 lampek...
w nocy jest bardzo kolorowo... Czekam na nowe fotki twoich pieknych kwitnień... 

- Storczykowa
ja nie mam żadnych lampek. a kolorowa choinka jest wg mnie zbyt pstrokata, wolę ozdoby w jednym kolorze lub dwóch pasujących do siebie. a co do kwitnie, to jak jakiś storczyk się rozwinie, porobię mu fotki. może pod koniec roku już jakiś zakwitnie.Tulipan998 pisze:Wymagajaca jestes..., ja tam kocham kolorowa choinke... Super sa te badylki
, ja już nie mam miejsca tyle lampek i ozdób w moim pokoju porozwieszame ....
ponad 500 lampek...
![]()
w nocy jest bardzo kolorowo... Czekam na nowe fotki twoich pieknych kwitnień...
- Storczykowa
niestety na razie nie będzie nowych kwitnień, najszybciej zakwitną za 2 tygodnie. pąki nie są jeszcze duże, ale już są i się powiększają. gdy zakwitną to pięknie będzie. teraz też jest cudnie, bo kwitnie 10 Phalaenopsisów, ale jak inne się rozwiną to będzie jeszcze piękniej... 13 storczyków ma pędziki, ale pędy u miniaturowych i u Mini Marka stanęły na razie w miejscu :/
- Storczykowa
na pewno porobię im zdjęcia i to sporo, ponieważ ostatnio bardzo polubiłam robić zdjęcia. dawniej to mi wstarczało każdemu storczykowi zrobić 1 zdjęcie, a teraz każdemu robię conajmniej 5. może dlatego, że jestem na tym forum i lubię się chwalić moimi storczykami. poza forum raczej nie mam jak się chwalić, storczyki widzę tylko ja i R. nie umiem się doczekać, kiedy rozwiną się pąki. mam nadzieję, że nie odpadnie żaden i że wszystkie pięknie zakwitną.
- Tulipan998
- Kontakt:
Ja tez ci tego zycze i wtedy koniecznie wstaw fotki
.

- Storczykowa
jak zakwitną to wstawię. na razie rosną im pąki. wczoraj wszystkie moje storczyki podlewałam, bo teraz szybko przesychają przez kaloryfer. zawsze wszystkie storczyki podlewam w ten sam dzień, nie ma tak, że w jednym dniu podlewam Phal. w innym inne storczyki. wszystkie są uprawiane tak samo, bo tak jest wygodniej, ale Phalaenopsisom i tak jest dobrze.