Storczyki Storczykowej

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aha... ja jak spotkam kiedyś zwykłego białego, ale z ogromnymi kwiatami (12 cm lub większe) to sobie musze kupić, bo marzy mi się taki. mój nie ma za dużych kwiatów. tylko 8 cm, ale i tak są piękne.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

To ten mój tez miał mniej wiecej takie kwiatki.. ok 10 cm... lub jak ty mówisz... 12... Ale juz dawno przekwitł we wrześniu.. i teraz ma nowego pęda :shock: :D jakieś 15 cm... :D
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Dusiu, ten biały jest naprawdę piękny :shock: pogratulować opieki, chciałabym i ja doczekać się kiedyś tak obfitego kwitnienia. Długo go masz :?: który raz kwitnie u ciebie :?:
Ale coś krótko kwitnie skoro juz zaczynają pierwsze kwiaty przekwitać :( moze to dlatego że zawiązał tak dużo pączków, zużywa dużo energii...
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeanne pisze:Dusiu, ten biały jest naprawdę piękny :shock: pogratulować opieki, chciałabym i ja doczekać się kiedyś tak obfitego kwitnienia. Długo go masz :?: który raz kwitnie u ciebie :?:
Ale coś krótko kwitnie skoro już zaczynają pierwsze kwiaty przekwitać :( moze to dlatego że zawiązał tak dużo pączków, zużywa dużo energii...
tego białego kupiłam w maju 2007, a więc już mam go dość długo. był kupowany bez kwiatów. to jest jego drugie kwitnienie u mnie. ma już 9 rozwiniętych kwiatków i jeszcze z 10, 11 pąków. może rzeczywiście zużywa dużo energii, jak tak szybko przekwitają pierwsze kwiaty. jeszcze nie opadły, ale dolne płatki są lekko pomarszczone, jak u przekwitających.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dusiu przepięknie kwitną Ci Phal. tyle kolorów masz wokół siebie, a widzę że i pokoik już świątecznie przystrojony :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Dusiu przepięknie kwitną Ci Phal. tyle kolorów masz wokół siebie, a widzę że i pokoik już świątecznie przystrojony :D
teraz kwitnie tylko 10 Phal. ale fotki zrobiłam tylko tym, co mają sporo kwiatków, bo niektóre sobie przedłużyły pędy i mają np. po 1 kwiatku na pędzie, to im nie robiłam. a dekorację świąteczną już mam. a że nie mam miejsca na zwykłą choinkę (która i tak mi się niezbyt podoba, zwłaszcza, kiedy jest obwieszona bombkami w różnych kolorach), to trzymam sobie takie kręcone badyle. na święta wiszą tam bombki, a latem takie ozdoby-kwiatki. wolę to niż choinkę. gdybym u mnie w pokoju miała mieć choinkę, to musiałaby być nowocześnie przystrojona, z jednokolorowymi bombkami bo nie chciałabym takiej kolorowej od ozdób jak mają rodzice.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Wymagajaca jestes... :shock: , ja tam kocham kolorowa choinke... Super sa te badylki :lol: , ja juz nie mam miejsca tyle lampek i ozdób w moim pokoju porozwieszame .... :shock: ponad 500 lampek... :shock: :D w nocy jest bardzo kolorowo... Czekam na nowe fotki twoich pieknych kwitnień... :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipan998 pisze:Wymagajaca jestes... :shock: , ja tam kocham kolorowa choinke... Super sa te badylki :lol: , ja już nie mam miejsca tyle lampek i ozdób w moim pokoju porozwieszame .... :shock: ponad 500 lampek... :shock: :D w nocy jest bardzo kolorowo... Czekam na nowe fotki twoich pieknych kwitnień... :)
ja nie mam żadnych lampek. a kolorowa choinka jest wg mnie zbyt pstrokata, wolę ozdoby w jednym kolorze lub dwóch pasujących do siebie. a co do kwitnie, to jak jakiś storczyk się rozwinie, porobię mu fotki. może pod koniec roku już jakiś zakwitnie.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

No to czekam na kolejne kwitnienia i nowe fotki.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

niestety na razie nie będzie nowych kwitnień, najszybciej zakwitną za 2 tygodnie. pąki nie są jeszcze duże, ale już są i się powiększają. gdy zakwitną to pięknie będzie. teraz też jest cudnie, bo kwitnie 10 Phalaenopsisów, ale jak inne się rozwiną to będzie jeszcze piękniej... 13 storczyków ma pędziki, ale pędy u miniaturowych i u Mini Marka stanęły na razie w miejscu :/
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To rzeczywiście będzie ślicznie, gdy na tych wszystkich pędach rozwiną się pąki. Koniecznie muszisz wkleić wtedy ich zdjęcia.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

na pewno porobię im zdjęcia i to sporo, ponieważ ostatnio bardzo polubiłam robić zdjęcia. dawniej to mi wstarczało każdemu storczykowi zrobić 1 zdjęcie, a teraz każdemu robię conajmniej 5. może dlatego, że jestem na tym forum i lubię się chwalić moimi storczykami. poza forum raczej nie mam jak się chwalić, storczyki widzę tylko ja i R. nie umiem się doczekać, kiedy rozwiną się pąki. mam nadzieję, że nie odpadnie żaden i że wszystkie pięknie zakwitną.
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zyczę Ci żeby tak właśnie się stało.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja tez ci tego zycze i wtedy koniecznie wstaw fotki :D .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jak zakwitną to wstawię. na razie rosną im pąki. wczoraj wszystkie moje storczyki podlewałam, bo teraz szybko przesychają przez kaloryfer. zawsze wszystkie storczyki podlewam w ten sam dzień, nie ma tak, że w jednym dniu podlewam Phal. w innym inne storczyki. wszystkie są uprawiane tak samo, bo tak jest wygodniej, ale Phalaenopsisom i tak jest dobrze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”