Moje zielone nieszczęścia - anoli
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Raczej niedoszły
Mogłabym przesadzić wszystkie roślinki Kari i pewnie nie czułabym się zmęczona, ale jak tylko zasiądę do pracy, zaraz chce spać, boli mnie głowa i tym podobne, cudne wrażenia.
A zielone to ponoć kolor nadziei - że napiszę i nie wyląduję na bezrobociu :P
Więc zbieram zielone :P
A zielone to ponoć kolor nadziei - że napiszę i nie wyląduję na bezrobociu :P
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- miluck

- Od: 22 lut 2008, o 21:03
Ilonko Dziękuję ,że przemówiłaś do mojej hoi (telepatycznie) bo chyba ma pączek kwiatowy!!!
Jesteś dobrą wróżką a nie czarownicą, ratujesz i czarujesz roślinki.
Co do Biedronki to przeczytałam rozmowę,że ma być tam męczennica , pobiegłam wczoraj po godzinie 11 i niestety zostały już same bluszcze.
Widać u mnie ludzie spragnieni roślin.
Pozdrawiam serdecznie
Jagoda :P
Jesteś dobrą wróżką a nie czarownicą, ratujesz i czarujesz roślinki.
Co do Biedronki to przeczytałam rozmowę,że ma być tam męczennica , pobiegłam wczoraj po godzinie 11 i niestety zostały już same bluszcze.
Widać u mnie ludzie spragnieni roślin.
Pozdrawiam serdecznie
Jagoda :P
- anoli

No tak o 11 to już konkurencja Cię dawno wyprzedziła
- anoli

Moje oleanderki zastrajkowały,gubia listki, mam nadzieję, że dojdą do siebie. Czy mogę je już umieścić na balkonie?Albo wystawiać na dzień? Ma ktoś białego oleczka?Ostatnio w LM były małe krzaczki olka o 30 zł - to dużo czy w sam raz? Niestety a może stety był czerwony i róż

- anoli

No trudno widać nie była mi pisana.
Kochani mam problem monstrka-gigantka żółknie na koniuszkach listków. Co jej poradzić. Spryskuję, dałam jej biohumus.
Kolejni pacjenci tez średnio - fikus gubi listki, cytrusek też - nawrót robali. Ich szanse maleją. Ale jeszcze z nich nie rezygnuję. Trzymajcie kciuki.
Kochani mam problem monstrka-gigantka żółknie na koniuszkach listków. Co jej poradzić. Spryskuję, dałam jej biohumus.
Kolejni pacjenci tez średnio - fikus gubi listki, cytrusek też - nawrót robali. Ich szanse maleją. Ale jeszcze z nich nie rezygnuję. Trzymajcie kciuki.
- anoli

Fikus znajda jest wysoki na 2 m. ale prawie łysy i zasychają mu końce pędów. Na końcah liści, zżółknięty lub ciemna plama. Nie dopatrzyłam się"obcy". Bryła korzniowa miała średnicę 25cm, co przy tej wielkości raczej nie wystacza. Jak myślicie jest dla niego szansa?