Czy te Obrazki włoskie - Arum italicum
Nowy ogród Jacka 2010
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nowy ogród Jacka 2010
Jacku
mam pytanko
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Krysiu
Cieszę się, że jesteś
. Moszenki mam od Ciebie. Wpisałem jako pewniak. Niestety innych zdjęć nie mam ale już teraz wiem, że to coś innego. I wiem co - śnieguliczka koralowa
Nawet nieświadomie napisałem wcześniej, że podobne do śnieguliczki
Halinko, obrazków się nie wykopuje. Są zimozielone. Moje chyba nornice zjadły czy coś się im stało, bo nie wyszły
Halinko, obrazków się nie wykopuje. Są zimozielone. Moje chyba nornice zjadły czy coś się im stało, bo nie wyszły
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
U mnie już po ogrodzie , minus 4 stopnie ,wszędzie bielutko ,ziemia zamarznięta ale słonko ładnie świeci i dzisiaj już muszę wykopać dalie ..a tak jeszcze ślicznie kwitły a niektóre marcinki nawet nie zdążyły się rozwinąć .. za szybko wyskoczył ten mróz teraz musimy czekać na wiosenne kwiaty ..
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj Jacku...mnie też mróz pogonił wcześniej do porządków):
Szkoda ale cóż...takie życie..
)Pozdrawiam
Szkoda ale cóż...takie życie..
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Właśnie miałam zapytac czy to kwiatek czy to owoc bo po przeglądnieciu zdięc tej moszenki ani na jedno ani na drugie to mi nie wyglądało...a to jednak nie moszenki...to nic śnieguliczka też ładna 
- HalinaK

Jacku
dziękuję za informację
Dzisiaj je przykryłam, tak na wszelki wypadek
Dzisiaj je przykryłam, tak na wszelki wypadek
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku, ja już też zrobiłam częściowy porządek na balkonie.
Jakoś tak dziwnie pustawo na nim się zrobiło.
Ale nie wyniosłam jeszcze pelargonii, bo mi szkoda - tak pięknie
ciągle kwitną. A poza tym bez nich pozostanie mi szara ściana budynku naprzeciwko
do oglądania.
Kurcze, paskudnie zimne już te noce.
Byle do wiosny!
Jakoś tak dziwnie pustawo na nim się zrobiło.
Ale nie wyniosłam jeszcze pelargonii, bo mi szkoda - tak pięknie
ciągle kwitną. A poza tym bez nich pozostanie mi szara ściana budynku naprzeciwko
do oglądania.
Kurcze, paskudnie zimne już te noce.
Byle do wiosny!
Pozdrawiam serdecznie
Jacku wspaniałe i piękne kolory jesieni, tyle czerwieni aż raźniej się robi. Te duże rośliny są prawdziwą ozdobą ogrodu. Na jednym ze zdjęć jest biały zawilec czy on bardzo się rozrasta.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacku, chyba u Ciebie cieplej- u mnie od kilku dni przymrozki. Schowałam już donice z daliami, bo ściął je mróz.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witajcie
Duże skoki termiczne - noce już na minusie a dnie - złota polska jesień i +15
Maniusiu, u mnie też dalie już podmarznięte i czekają na wykopanie. Ale astry i wiele innych nie zmarzło więc to nie był silny przymrozek
Reniu, przymrozki są ale padły tylko najdelikatniejsze kwiatki więc jeszcze cieszę się ogrodem
Grażynko, to owoce śnieguliczki koralowej. Całkiem ładne i inne od popularnej śnieguliczki o białych owockach
Halinko, ja nie przykrywałem nigdy obrazków ale może u Ciebie zimniej. Nie okrywaj zbyt mocno, by listki jednak były na wierzchu.
Jadziu, no cóż- taka pora roku
Dobrze, że chociaż w dzień pięknie świeci słońce
Irenko, dziękuję. Na razie krzewy są bardzo małe ale się rozrosną
Mam zawilca od Geni. U niej bardzo się rozrastał. U mnie na razie dwa pędy kwiatowe więc nie taki duży.
Moniko, w lesie może być 1-2 stopnie mniej ale u mnie też już lekkie przymrozki.
Maniusiu, u mnie też dalie już podmarznięte i czekają na wykopanie. Ale astry i wiele innych nie zmarzło więc to nie był silny przymrozek
Reniu, przymrozki są ale padły tylko najdelikatniejsze kwiatki więc jeszcze cieszę się ogrodem
Grażynko, to owoce śnieguliczki koralowej. Całkiem ładne i inne od popularnej śnieguliczki o białych owockach
Halinko, ja nie przykrywałem nigdy obrazków ale może u Ciebie zimniej. Nie okrywaj zbyt mocno, by listki jednak były na wierzchu.
Jadziu, no cóż- taka pora roku
Irenko, dziękuję. Na razie krzewy są bardzo małe ale się rozrosną
Moniko, w lesie może być 1-2 stopnie mniej ale u mnie też już lekkie przymrozki.
- HalinaK

Jacku
dziękuję
dobrze, że mi to powiedziałeś, bo ja listeczki przykryłam 
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Jacku ! U mnie już drugą noc przymrozki, padły niecierpki, nasturcje i hutujnia. Ale dzisiejszy dzień był wspaniały !
Wracając do rabat bylinowych - są pełne wdzięku i urody, szybko też osiąga się efekt dojrzałości, ale za to przez pół roku ich obszar jest pusty. To ważne, jeśli ogród jest przy domu. Czy to było przyczyną,że zdecydowałeś się na tworzenie rabat mieszanych ?
U mnie żółci w ogrodzie dużo przez cały rok . Lubię ten kolor, szczególnie jeśli jest złamany pomarańczem , jak u dzielżanów czy nasturcji.
Wracając do rabat bylinowych - są pełne wdzięku i urody, szybko też osiąga się efekt dojrzałości, ale za to przez pół roku ich obszar jest pusty. To ważne, jeśli ogród jest przy domu. Czy to było przyczyną,że zdecydowałeś się na tworzenie rabat mieszanych ?
U mnie żółci w ogrodzie dużo przez cały rok . Lubię ten kolor, szczególnie jeśli jest złamany pomarańczem , jak u dzielżanów czy nasturcji.
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Cześć Jacku
Smutne jest spustoszenie po nocy poniżej zera w ogrodzie :x
U nas był rano szron na szybach aut, ale rośliny się trzymają.
Czy astry bylinowe kwitną u Ciebie ?
Smutne jest spustoszenie po nocy poniżej zera w ogrodzie :x
U nas był rano szron na szybach aut, ale rośliny się trzymają.
Czy astry bylinowe kwitną u Ciebie ?
Witaj Jacku, widzę, że u Ciebie już mrozik łapie... ja jak zwykle na północnym biegunie i dalie i kany już z tydzień stoją zmarznięte ;/ część wykopałam, dziś mam nadzieje wykopać resztę bo mam dzień wolny... tylko pogoda taka niezachęcająca
Ale niestety zaczęła się szkoła więc muszę wykorzystywać wolne chwile... Ale rozgrzały mnie Twoje żółcie i czerwienie, więc mam nadzieje, że dobrze będzie mi się dziś pracować 
Szczególnie że można na czymś tam jeszcze w ogrodzie oko zawiesić... to jest właśnie plus różnorodności... długo jest pięknie
Co do krokosmii na szczęście nie mam dylematy bo jej nie posiadam... kolor czerwony podziwiam u innych, dla mnie a ognisty
Szczególnie że można na czymś tam jeszcze w ogrodzie oko zawiesić... to jest właśnie plus różnorodności... długo jest pięknie
Co do krokosmii na szczęście nie mam dylematy bo jej nie posiadam... kolor czerwony podziwiam u innych, dla mnie a ognisty
Będę bardzo wdzięczny za sadzoneczkę, to bardzo ciekawy krzew!JacekP pisze: Piter, na moszenki nie poluj; po prostu ukorzenię Ci, bo one chętnie puszczają korzonki. Nie mam z nimi żadnych problemów.