Działka Zeni

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka Zeni

Post »

Zeniu-ależ niesamowite ciemierniki zakwitły u Ciebie!Wyobrażam sobie Twoją radość gdy zobaczyłaś podwójne!
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zeniu,wiosna u Ciebie standardowa - ciemierniki ,krokusy,zaczynają być widoczne hiacynty... u mnie też krokusowy wysyp a ciemierniki trzy i na inne się nie zanosi bo obmarzły :( ale może na przyszły rok będzie lepiej... :;230
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Piękne masz te ciemierniki i takie wytrwałe, inne wiosenne też śmiało sobie poczynają. ;:138
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu, ciemierniki zachwycają!! ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Kasiu, Olu, Irenko, Moniu...z tym pełnym ciemiernikiem to po prostu mi się fuksło, z czego bardzo się cieszę. :heja . Nie wiedziałam nawet że takowy u mnie istnieje. Wiem że miałam siewkę czarnego...niestety nie widzę jej po zimie. :wink: Na razie nic wokół ciemierników nie grzebię, a na początku tak niestety robiłam. ;:14

Zytuś...twój ciemiernik nie będzie nigdy pełny. :wink: . Z tego co podejrzałam będzie jeden w kropki a drugi nie wiem. Może taki sam... ;:108

Reniu...jakże się cieszę że do mnie zajrzałaś. ;:196 . Wyobrażam sobie jaka u ciebie piękna wiosna.. ;:224 . Szkoda że nie mogę jej podpatrzeć. Czy myślisz o założeniu swojego wątku :?: . Odezwę się na PW. ;:108

Ewuniu...podwójny ciemiernik bardzo mile mnie zaskoczył. Nawet nie wiem komu podziękować. Dość dawno kiedy narzekałam że mi się nie wysiewają, dostałam parę siewek z dwóch źródeł. I tak ot....znalazł się podwójny. :heja

Maryno, Elu...dziękuję za pochwały. U mnie dalej piękna słoneczna pogoda. Niestety na działeczkę nie jeżdżę . Troszkę pechowo zaczęła u mnie się ta wiosna...liczę że może w sobotę pojadę choćby pooglądać. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i najważniejsze że miejsce pod nowe żurawki już gotowe. Nie mogę się ich doczekać.. ;:65

Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Zeniu ;:167 jestem zachwycona wiosna w Twoim ogrodzie, krokusiki - Cudne, a ciemierniki - POEZJA !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, krokusy śliczne!! Bardzo je lubię :)
Najważniejsze, że masz już miejsce przygotowane!!
Ciemiernik, o którego pytałaś, to helleborus niger "Pink Beauty".
Miłego dnia ;:196 ;:167
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

:wit Zeniu w niedziele są targi w marszewie od 9-16 jedziesz bo ja może pojade z tatą .
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko...dziękuję. ;:196 . Dalej u mnie ciemiernikowo... ;:224 . Ale cieszę się, bardzo lubię te kwiatki. ;:108 . Inne troszkę się jeszcze ociągają, ale już niedługo. ;:65

Moniu..śliczny jest ten twój helleborus niger "Pink Beauty". Goglowałam aby coś o nim poczytać, nie znalazłam :roll: . Dziś zrobił mi następny niespodziankę. Zakwitł zielony...bardzo mi się podoba. :tan . Co do żuraweczek...miejsce jest, tylko ja już ich nie mogę się doczekać. ;:65 . Już bym chciała je widzieć na nowej rabatce... ;:224

Sylwio...dzięki za wiadomość o targach. :D . Niestety w niedziele mam małą uroczystość rodzinną. Poza tym odkładam kaskę na targi w Opatówku..tu bliżej. Jak pojedziesz, zdasz mi relację czy warto było. No i oczywiście co kupiłaś. ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Zeniu - jakie piekne te ciemierniki ... I pełne też są ???? :shock:
Gdybyś sprzedała siewki - to ja już usatwiam się w kolejce :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zeniu-ja kupiłam takiego jak ten Twój pierwszy(zielonkawo biały) i ostatni (biały),a rośnie już od jesieni od Kogry ciemno fioletowy,jeszcze nie miał kwiatków,ale jakie miał u Niej wiem.Na następną wiosnę zobaczymy jak rosną ciemierniki w Podwórkowym,czy im sprzyja czy też nie.Ale ja jestem cierpliwa.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, ciemierniki masz piękne!! "Pink Beauty" widnieje na etykiecie- może funkcjonuje również pod inną nazwą?? Niestety, siewek przy nim nigdy nie było, a mam go od kilku lat. Zauważyłam jednak, że inne się rozmnożyły- jak trochę podrosną, to Ci podeślę :)
Przesyłam ;:196 ;:167
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Zeniu ;:167 wpadłam, żeby popodziwiać Twoje urocze ciemierniki ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

Zeniu przyniosłam troszeczkę słoneczka dla Ciebie z mojej działeczki . :wit ;:3
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miriam...dzięki za odwiedziny. :D Cieszę się że podobają ci się ciemierniki. Ten podwójny zakwitł u mnie pierwszy raz. Trudno powiedzieć czy będzie miał jakieś siewki. Bardzo bym chciała. ;:108

Ewuniu...ładne kupiłaś ciemierniki. Białe zawsze mi się podobały. Ten zielonkawy na żywo jest jeszcze ładniejszy. Co do ciemiernika od Kogry...jak znajdziesz u niej zdjęcie z tym ciemiernikiem podeślij mi linka. Zobaczyła bym czy to takie same jak moje czy inne. Dalej mi jakoś głupio za moją niedomyślność z tymi ciemiernikami...mogłam zapytać. ;:223

Moniu...czyżby podwójne ciemierniki słabiej się rozsiewały. :( Szkoda...to mój jedyny podwójny. Muszę więc na niego chuchać i dmuchać aby nie padł. Trzymam kciuki za twoje siewki aby szybko rosły. Dziękuję za chęć podesłania mi... ;:196

Halinko...dziękuję za odwiedziny. ;:196

Dziś niestety bez zdjęć. Parę dni nie było mnie na forum ponieważ padł mi komp. ;:223 . Najgorsze że utraciłam wszystkie zdjęcia i te starsze i najnowsze z wiosny. Może w niedzielę pojadę na działeczkę i popstrykam nowe, jeśli coś nowego zakwitło. ;:224

Sylwio
....dziękuję za zdjęcia. Tulipanki śliczne...bardzo się teraz przydały w moim wątku. Tak pustego kompa to nigdy nie miałam. Ani jednego zdjęcia. :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”