Działka Zeni
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Działka Zeni
Zeniu-ależ niesamowite ciemierniki zakwitły u Ciebie!Wyobrażam sobie Twoją radość gdy zobaczyłaś podwójne!
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zeniu,wiosna u Ciebie standardowa - ciemierniki ,krokusy,zaczynają być widoczne hiacynty... u mnie też krokusowy wysyp a ciemierniki trzy i na inne się nie zanosi bo obmarzły
ale może na przyszły rok będzie lepiej...

-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Piękne masz te ciemierniki i takie wytrwałe, inne wiosenne też śmiało sobie poczynają. 
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Kasiu, Olu, Irenko, Moniu...z tym pełnym ciemiernikiem to po prostu mi się fuksło, z czego bardzo się cieszę.
. Nie wiedziałam nawet że takowy u mnie istnieje. Wiem że miałam siewkę czarnego...niestety nie widzę jej po zimie.
Na razie nic wokół ciemierników nie grzebię, a na początku tak niestety robiłam.
Zytuś...twój ciemiernik nie będzie nigdy pełny.
. Z tego co podejrzałam będzie jeden w kropki a drugi nie wiem. Może taki sam...
Reniu...jakże się cieszę że do mnie zajrzałaś.
. Wyobrażam sobie jaka u ciebie piękna wiosna..
. Szkoda że nie mogę jej podpatrzeć. Czy myślisz o założeniu swojego wątku
. Odezwę się na PW.
Ewuniu...podwójny ciemiernik bardzo mile mnie zaskoczył. Nawet nie wiem komu podziękować. Dość dawno kiedy narzekałam że mi się nie wysiewają, dostałam parę siewek z dwóch źródeł. I tak ot....znalazł się podwójny.
Maryno, Elu...dziękuję za pochwały. U mnie dalej piękna słoneczna pogoda. Niestety na działeczkę nie jeżdżę . Troszkę pechowo zaczęła u mnie się ta wiosna...liczę że może w sobotę pojadę choćby pooglądać.

No i najważniejsze że miejsce pod nowe żurawki już gotowe. Nie mogę się ich doczekać..

Zytuś...twój ciemiernik nie będzie nigdy pełny.
Reniu...jakże się cieszę że do mnie zajrzałaś.
Ewuniu...podwójny ciemiernik bardzo mile mnie zaskoczył. Nawet nie wiem komu podziękować. Dość dawno kiedy narzekałam że mi się nie wysiewają, dostałam parę siewek z dwóch źródeł. I tak ot....znalazł się podwójny.
Maryno, Elu...dziękuję za pochwały. U mnie dalej piękna słoneczna pogoda. Niestety na działeczkę nie jeżdżę . Troszkę pechowo zaczęła u mnie się ta wiosna...liczę że może w sobotę pojadę choćby pooglądać.

No i najważniejsze że miejsce pod nowe żurawki już gotowe. Nie mogę się ich doczekać..

- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Zeniu
jestem zachwycona wiosna w Twoim ogrodzie, krokusiki - Cudne, a ciemierniki - POEZJA !!!
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zeniu, krokusy śliczne!! Bardzo je lubię 
Najważniejsze, że masz już miejsce przygotowane!!
Ciemiernik, o którego pytałaś, to helleborus niger "Pink Beauty".
Miłego dnia

Najważniejsze, że masz już miejsce przygotowane!!
Ciemiernik, o którego pytałaś, to helleborus niger "Pink Beauty".
Miłego dnia
- sylvia_sirena
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Zenia

Halinko...dziękuję.
. Dalej u mnie ciemiernikowo...
. Ale cieszę się, bardzo lubię te kwiatki.
. Inne troszkę się jeszcze ociągają, ale już niedługo.
Moniu..śliczny jest ten twój helleborus niger "Pink Beauty". Goglowałam aby coś o nim poczytać, nie znalazłam
. Dziś zrobił mi następny niespodziankę. Zakwitł zielony...bardzo mi się podoba.
. Co do żuraweczek...miejsce jest, tylko ja już ich nie mogę się doczekać.
. Już bym chciała je widzieć na nowej rabatce...
Sylwio...dzięki za wiadomość o targach.
. Niestety w niedziele mam małą uroczystość rodzinną. Poza tym odkładam kaskę na targi w Opatówku..tu bliżej. Jak pojedziesz, zdasz mi relację czy warto było. No i oczywiście co kupiłaś.

Moniu..śliczny jest ten twój helleborus niger "Pink Beauty". Goglowałam aby coś o nim poczytać, nie znalazłam
Sylwio...dzięki za wiadomość o targach.

- Miiriam

- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Zeniu - jakie piekne te ciemierniki ... I pełne też są ????
Gdybyś sprzedała siewki - to ja już usatwiam się w kolejce
Gdybyś sprzedała siewki - to ja już usatwiam się w kolejce
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Zeniu-ja kupiłam takiego jak ten Twój pierwszy(zielonkawo biały) i ostatni (biały),a rośnie już od jesieni od Kogry ciemno fioletowy,jeszcze nie miał kwiatków,ale jakie miał u Niej wiem.Na następną wiosnę zobaczymy jak rosną ciemierniki w Podwórkowym,czy im sprzyja czy też nie.Ale ja jestem cierpliwa.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Zeniu, ciemierniki masz piękne!! "Pink Beauty" widnieje na etykiecie- może funkcjonuje również pod inną nazwą?? Niestety, siewek przy nim nigdy nie było, a mam go od kilku lat. Zauważyłam jednak, że inne się rozmnożyły- jak trochę podrosną, to Ci podeślę 
Przesyłam

Przesyłam
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Zeniu
wpadłam, żeby popodziwiać Twoje urocze ciemierniki 
- sylvia_sirena
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 11:52
- Zenia

Miriam...dzięki za odwiedziny.
Cieszę się że podobają ci się ciemierniki. Ten podwójny zakwitł u mnie pierwszy raz. Trudno powiedzieć czy będzie miał jakieś siewki. Bardzo bym chciała.
Ewuniu...ładne kupiłaś ciemierniki. Białe zawsze mi się podobały. Ten zielonkawy na żywo jest jeszcze ładniejszy. Co do ciemiernika od Kogry...jak znajdziesz u niej zdjęcie z tym ciemiernikiem podeślij mi linka. Zobaczyła bym czy to takie same jak moje czy inne. Dalej mi jakoś głupio za moją niedomyślność z tymi ciemiernikami...mogłam zapytać.
Moniu...czyżby podwójne ciemierniki słabiej się rozsiewały.
Szkoda...to mój jedyny podwójny. Muszę więc na niego chuchać i dmuchać aby nie padł. Trzymam kciuki za twoje siewki aby szybko rosły. Dziękuję za chęć podesłania mi...
Halinko...dziękuję za odwiedziny.
Dziś niestety bez zdjęć. Parę dni nie było mnie na forum ponieważ padł mi komp.
. Najgorsze że utraciłam wszystkie zdjęcia i te starsze i najnowsze z wiosny. Może w niedzielę pojadę na działeczkę i popstrykam nowe, jeśli coś nowego zakwitło.
Sylwio....dziękuję za zdjęcia. Tulipanki śliczne...bardzo się teraz przydały w moim wątku. Tak pustego kompa to nigdy nie miałam. Ani jednego zdjęcia.
Ewuniu...ładne kupiłaś ciemierniki. Białe zawsze mi się podobały. Ten zielonkawy na żywo jest jeszcze ładniejszy. Co do ciemiernika od Kogry...jak znajdziesz u niej zdjęcie z tym ciemiernikiem podeślij mi linka. Zobaczyła bym czy to takie same jak moje czy inne. Dalej mi jakoś głupio za moją niedomyślność z tymi ciemiernikami...mogłam zapytać.
Moniu...czyżby podwójne ciemierniki słabiej się rozsiewały.
Halinko...dziękuję za odwiedziny.
Dziś niestety bez zdjęć. Parę dni nie było mnie na forum ponieważ padł mi komp.
Sylwio....dziękuję za zdjęcia. Tulipanki śliczne...bardzo się teraz przydały w moim wątku. Tak pustego kompa to nigdy nie miałam. Ani jednego zdjęcia.