Pomidorki koktajlowe - 1cz.
- Feel
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 29 maja 2011, o 09:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....
Ok dzięki. Czyli puszczam na wszystkie 

- GunnarSK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
Z liśćmi rób jak sama uważasz, ale nie musisz usuwać. Twoje zdjęcia wyglądają jak odmiana karłowa, co jest dosyć ciekawe. Prawdopodobnie wcale nie potrzebuje podpór.Uspavanka pisze:Mam pytanie o drugą odmianę, którą hoduję. Kupiłam nasionka w Niemczech i na paczce było napisane tylko "pomidory koktajlowe". Odmiana jest ciekawa, bo wygląda bardzo... solidnieGrube łodygi, prawie nie potrzeba im podpórek, duże liście.
W rozsadzie był dużo mniejsze od maskotki, ale już nadgoniły i też mają owoce.
Pytanie głównie o liście - czy uważacie, że powinnam jakoś je przerzedzić? Kulki ukryte są w liściach, nie wiem czy będą miały dość słońca żeby dojrzeć.
![]()
pozdrawiam, Gunnar
Mój New Big wygląda bardzo podobnie
ma być kompaktowy ale owoce wygląda że będą duże.

witam
mam około 30 sztuk pomidorków koktailowych w doniczkach są już dośc duże mają około 30cm wysokości .
Moje pytanie jest takie czy mam je czymś nawozić ? podlać ? aby urosły na ładne i smaczne?
jaki nawóz itd...
mam około 30 sztuk pomidorków koktailowych w doniczkach są już dośc duże mają około 30cm wysokości .
Moje pytanie jest takie czy mam je czymś nawozić ? podlać ? aby urosły na ładne i smaczne?

rozumiem , że nie masz możliwości włożenia ich w grunt ?
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
no nie
mam je w doniczkach 4 sztuki na metrową doniczkę 

- leniawka
- 500p
- Od: 27 sie 2010, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
dziś robiąc przegląd wśród pomidorków w gruncie, dostrzegłam kilka młodych samosiejek, są już takie po 5-10 cm, zupełnie w nieodpowiednich miejscach, zastanawiam się czy je
, czy do doniczek i może uda się w końcówce sezonu doczekać koktajlowek.
Zazwyczaj wychodzę z założenia, że jak chce żyć, to nie przeszkadzam i niech sobie rośnie, ale teraz coś z nimi trzeba zrobić, co radzicie?

Zazwyczaj wychodzę z założenia, że jak chce żyć, to nie przeszkadzam i niech sobie rośnie, ale teraz coś z nimi trzeba zrobić, co radzicie?
pozdrawiam
Iwona
Iwona
Ja 15 maja porządkując tunel znalazłam ze 20 samosiejek, były maleńkie, około 5 cm. Dwie zatrzymałam i wsadziłam do doniczki. Jak podrosną to pójdą do gruntu. Przypuszczam, że to black cherry, ale równie dobrze jakaś niespodzianka.
Ja na twoim miejscu bym je zatrzymała jeśli masz miejsce. Pomidorów nigdy dość.
Ja na twoim miejscu bym je zatrzymała jeśli masz miejsce. Pomidorów nigdy dość.
-
- 200p
- Od: 27 mar 2011, o 21:27
Ja to zazwyczaj nie mam serca wyciąć i i wsadzam gdzieś do gruntu jak nie ma serca foliaku. Wczoraj jedną zeszłoroczną sadzonkę zauważyłam w truskawkach. No i sobie rośnie ;)
- emalkadream
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 maja 2011, o 18:59
Już tak się cieszyłam na moje pomidorki, ale moje chyba nie są wiatropylne, ostatnio kwitły i już trzy kwiaty opadły razem z "szypułką" więc pomidorów to z nich nie będzie:/ muszę się zaopatrzyć w preparat zapylający....może to w czymś pomoże
- leniawka
- 500p
dziś sześć maluchów wylądowało w doniczkach, a reszta co się uchowała za pseudofolią jak będzie mieć ochotę rosnąć to jej przeszkadzać nie będą a w razie potrzeby to i pomogęMnemozyna pisze: Ja na twoim miejscu bym je zatrzymała jeśli masz miejsce. Pomidorów nigdy dość.

ciekawa jestem czy coś z nich będzie, to taki żłobek w porównaniu z resztą krzaków

pozdrawiam
Iwona
Iwona
jacula sorry , nie miałem czasu wcześniej 
do kwitnienia to nawozy hmm takie zrównoważone NPK 1:1:1
względnie naturalne typu gnojówka ze skrzypu pokrzyw , obornik.
Jak są kwiaty to nawozy z przewaga fosforowych.
Jak są owoce to z przewaga potasowych i wapno , biorąc pod uwagę , ze masz w doniczkach to będzie ciężko na samym naturalnym i będziesz się musiała posiłkować sztucznymi
leniawka najprawdopodobniej to z jakiś koktajlowych , to takie chwast są
bardzo fajnie się rozsiewają, tylko bardzo późno owoce są

do kwitnienia to nawozy hmm takie zrównoważone NPK 1:1:1
względnie naturalne typu gnojówka ze skrzypu pokrzyw , obornik.
Jak są kwiaty to nawozy z przewaga fosforowych.
Jak są owoce to z przewaga potasowych i wapno , biorąc pod uwagę , ze masz w doniczkach to będzie ciężko na samym naturalnym i będziesz się musiała posiłkować sztucznymi
leniawka najprawdopodobniej to z jakiś koktajlowych , to takie chwast są

bardzo fajnie się rozsiewają, tylko bardzo późno owoce są

Paweł _____________________________________________________________________________
- leniawka
- 500p
weteran to na 100% koktajlówki, bo tylko takowe pomidorki maiłam w zeszłym roku, ciekawe tylko, które taką żywotnością się popiszą
owoce fajnie jak będą późno, właśnie na to liczę - może uda mi się sezon wydłużyć....
u mnie to stado żarłoków pomidorowych

owoce fajnie jak będą późno, właśnie na to liczę - może uda mi się sezon wydłużyć....

pozdrawiam
Iwona
Iwona
Ani Twoje ,ani moje- niczyje. Pomidor jest samopylny a wiatr, potrząsając krzakiem jedynie ułatwia zapylenie.emalkadream pisze: ale moje chyba nie są wiatropylne,
Pozdrawiam
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
kamma , co to znaczy że pomidor ma być kompaktowy?
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności