Ogród - hal1959 /r.2008/
- maakita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuje. Zaglądałam tu często tylko się nie ujawniałam, a teraz będę zaglądać bardziej aktywnie. Będę wypytywała i komentowała ;:225hal1959 pisze:Witaj Maakita,cieszę się,że zajrzałaś do mnie .Te 2 pierwsze zdjęcia to stokrotki afrykańskie(osteospermum),a trzecia roślinka to lobelia,pozdrawiam i zapraszam ponownie
Halinko widzę ,że dałaś po robocie jak to moje dzieci mówią
przetworów na zimę na robiłaś i jeszcze pół łąki wykarczowałaś
jestem pełna podziwu
Halinko ja kiedyś też tak darń wydarłam i rozsypałam korę ,ale w następnym roku stwierdziłam ,że może ładniej będzie jak wsadzę jeszcze fiołka . Jak pomyślałam tak zrobiłam
wiesz ,że nawet ładnie to wygląda ,a wiosna jest taki zapach ,że klękajcie narody
.Jak nie zapomnę to zrobię fotkę i pokarze Ci jak to u mnie wygląda
Miłego dzionka
Miłego dzionka
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Danusiu,dzięki za pocieszenie
,no niech przestaną boleć,bo ja muszę coś robić,ja ztych co nie usiedzą na miejscu,dla mnie to pora żeby coś zmieniać ,przesadzać,dosadzać
,pozdrawiam.
Maakita,bardzo mnie cieszy,że będziesz częstym gościem w moim ogródku,możesz komentować,krytykować,pytać,chociaż ja jestem jeszcze mało dojrzałym(
)ogrodnikiem
,pa,pa.
Gosiu,ogórasów jeszcze nie koniec,jeszcze mnie czeka papryka i buraczki
.Dobrze widziałaś cukinie też robię w zalewie jak na paprykę czy korniszony,wszystkim smakuje.Zrobiłam też cukinię w taki sam sposób jak ogórki na sałatkę z curry
Jadziu napracowałam się rzeczywiście,ale cieszy każda zmiana na lepsze i wygodniej mi kosić.Kochana ja od razu pomyślałam,że mam miejsce na nowe nasadzenia dlatego tak szalałam z tą darnią,chcę tam coś posadzić
,trochę cebulowych i nie tylko,przecież muszę upiększyć tujki ,no nie
No właśnie Tesko ja z myślą to robiłam,że coś koło nich posadzę,a Ty żałuj
,za to masz piękne róże na nodze,a mi żal i coś z tym muszę zrobić

Maakita,bardzo mnie cieszy,że będziesz częstym gościem w moim ogródku,możesz komentować,krytykować,pytać,chociaż ja jestem jeszcze mało dojrzałym(
Gosiu,ogórasów jeszcze nie koniec,jeszcze mnie czeka papryka i buraczki
Jadziu napracowałam się rzeczywiście,ale cieszy każda zmiana na lepsze i wygodniej mi kosić.Kochana ja od razu pomyślałam,że mam miejsce na nowe nasadzenia dlatego tak szalałam z tą darnią,chcę tam coś posadzić
No właśnie Tesko ja z myślą to robiłam,że coś koło nich posadzę,a Ty żałuj
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
To aż taka ciężka robota ?
W ten weekend też mnie to czeka ale na szczęście na mniejszym kawałku 
W ogóle to ciężka harówka przede mną bo ogród zarósł niemiłosiernie..... Będziesz więc miała towarzystwo w pęcherzach i plastrach
Za to widok tui i czystego pasa kory wart był takiego wysiłku. Bardzo efektownie i praktycznie
W ogóle to ciężka harówka przede mną bo ogród zarósł niemiłosiernie..... Będziesz więc miała towarzystwo w pęcherzach i plastrach
Za to widok tui i czystego pasa kory wart był takiego wysiłku. Bardzo efektownie i praktycznie