Ogród - hal1959 /r.2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszystko fajnie,zrobiłam kawał roboty,ale jak ja się będę myć :cry: .Mam oklejone ręce plastrami i pieką rany po pęcherzach.Przez parę dni będę miała problem cokolwiek robić :cry:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

Ty w plastrach ,ja cała w farbie zielonej i różowej :lol: niezły duet :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Juluś może i fajny duet,ale może byś się ze mną zamieniła,chociaż na jeden odcisk,a ja na 1 duża plamę z farby :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Ale dogodzisz swoim tujkom jak ich jeszcze obsypiesz korą.Ja gdybym tak chciała zrobic swoim iglakom pod płotem to czeka mnie ok 100m.Nie na moje siły.Niech sobie radzą.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu ja z tą czynnością długo czekałam,ale wykaszanie wokół drzewek jeszcze gorsze,więc musiałam się pomęczyć :cry: :D .Ten pokazany kawałek to tylko część .Mam tak samo zrobione wokoło prawie całego ogrodu.Ten co teraz zrobiłam był najkrótszy.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

ręce przestaną boleć a efekt będzie wspaniały
już wygląda bardzo ciekawie :P :P

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

hal1959 pisze:Witaj Maakita,cieszę się,że zajrzałaś do mnie .Te 2 pierwsze zdjęcia to stokrotki afrykańskie(osteospermum),a trzecia roślinka to lobelia,pozdrawiam i zapraszam ponownie :D
Dziękuje. Zaglądałam tu często tylko się nie ujawniałam, a teraz będę zaglądać bardziej aktywnie. Będę wypytywała i komentowała ;:225 :lol:
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Halinko. Faktycznie ogórasów przrobiłaś juz mnóstwo. Na jednej fotce zdawało mi sie, że tez w słoikach jest cukinia??. Kwiaty prześliczne i taka ich róznorodnośc. W lesie juz grzyby są ja wczoraj byłam po pracy i nazbieraliśmy 1,5 wiaderka prawdziwków i podrzybków. Buziaki kochana i milego dnia
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Halinko widzę ,że dałaś po robocie jak to moje dzieci mówią :lol: :lol: przetworów na zimę na robiłaś i jeszcze pół łąki wykarczowałaś :roll: :lol: jestem pełna podziwu :shock: :lol: Halinko ja kiedyś też tak darń wydarłam i rozsypałam korę ,ale w następnym roku stwierdziłam ,że może ładniej będzie jak wsadzę jeszcze fiołka . Jak pomyślałam tak zrobiłam :lol: wiesz ,że nawet ładnie to wygląda ,a wiosna jest taki zapach ,że klękajcie narody :lol: :lol: .Jak nie zapomnę to zrobię fotkę i pokarze Ci jak to u mnie wygląda :shock: :lol:
Miłego dzionka ;:114
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Halinko

ale się kobieto narobiłaś :lol: :lol:
Tuje tak ładnie wygladają,ja mam też tak, tylko pod korą dałam agrowłókninę...spokój z chwastami,minus- nie posadzę nic więcej kwiatków
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu,dzięki za pocieszenie :D ,no niech przestaną boleć,bo ja muszę coś robić,ja ztych co nie usiedzą na miejscu,dla mnie to pora żeby coś zmieniać ,przesadzać,dosadzać :lol: :lol: :lol: ,pozdrawiam.
Maakita,bardzo mnie cieszy,że będziesz częstym gościem w moim ogródku,możesz komentować,krytykować,pytać,chociaż ja jestem jeszcze mało dojrzałym( :lol: )ogrodnikiem :cry: :lol:,pa,pa.
Gosiu,ogórasów jeszcze nie koniec,jeszcze mnie czeka papryka i buraczki :roll: :lol: .Dobrze widziałaś cukinie też robię w zalewie jak na paprykę czy korniszony,wszystkim smakuje.Zrobiłam też cukinię w taki sam sposób jak ogórki na sałatkę z curry :D
Jadziu napracowałam się rzeczywiście,ale cieszy każda zmiana na lepsze i wygodniej mi kosić.Kochana ja od razu pomyślałam,że mam miejsce na nowe nasadzenia dlatego tak szalałam z tą darnią,chcę tam coś posadzić :lol: ,trochę cebulowych i nie tylko,przecież muszę upiększyć tujki ,no nie :?: :lol: :lol: :lol:
No właśnie Tesko ja z myślą to robiłam,że coś koło nich posadzę,a Ty żałuj :cry: :lol: :lol: :lol: :lol:,za to masz piękne róże na nodze,a mi żal i coś z tym muszę zrobić :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Ja pomiędzy tujkami lub wzdłuż krawędzi obsadziłabym pierwiosnkami
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Halinko

jej ciągle wydaję kasę na kwiatki................a nie na ciuszki :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

To aż taka ciężka robota ? :( W ten weekend też mnie to czeka ale na szczęście na mniejszym kawałku :)
W ogóle to ciężka harówka przede mną bo ogród zarósł niemiłosiernie..... Będziesz więc miała towarzystwo w pęcherzach i plastrach :)

Za to widok tui i czystego pasa kory wart był takiego wysiłku. Bardzo efektownie i praktycznie :)
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

tak to jest ...teraz ciężko pracujemy,a w zimie będziemy sie nudzić :wink: i czekać na wiosnę....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”