Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuniu bardzo Ci dziękuję, że zechciałaś poświęcić czas dla mnie i szukałaś jakichś danych o moich różach . Jestem Ci bardzo wdzięczna - dzięki. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małe sprostowanie...chatte pisze: Ta pierwsza to zdaje się z poliantów. Ala pisała, ze obficie kwitnie i zdrowa, to będziesz miała z niej pociechę.

A co do hiacyntów, to fakt, że przepięknie pachną, ale trzeba by łazić przy nich na czterech łapach, żeby je sobie powąchać... I dlatego postanowiłam zrobić jesienią inaczej... tak, żeby dranie rosły "bliżej nosa..." Mam już nawet taki mały pomysł...

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Kwiatuszku pisałaś, ze wszystkie wymienione przez Ciebie róże były zdrowe i obficie kwitły. Wydawało mi sie, ze ta tez tam była, ale jak się pomyliłam, to przepraszm Ciebie i Grazynkę! Mam nadzieję, ze Grazynka i tak będzie z niej zadowolona 
Alutko, właśnie dlatego, zeby nie trzeba bylo chodzić z nosem przy ziemi, posadziłam je w większej grupie, co przy okazji lepiej wygląda ;) Wierz mi, wystarczy znaleźć sie blisko nich i można je wąchac bez schylania się
A jak jeszcze lekki wietrzyk zawieje od nich...
Podejrzewam, ze Ty chcesz zrobić coś w rodzaju wysokiego klombu, jakie można spotkać czasem w mieście ? ;) [/b]

Alutko, właśnie dlatego, zeby nie trzeba bylo chodzić z nosem przy ziemi, posadziłam je w większej grupie, co przy okazji lepiej wygląda ;) Wierz mi, wystarczy znaleźć sie blisko nich i można je wąchac bez schylania się

Podejrzewam, ze Ty chcesz zrobić coś w rodzaju wysokiego klombu, jakie można spotkać czasem w mieście ? ;) [/b]
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
masz piękną serduszkę
pięknie Ci kwitnie
u mnie jej jeszcze w ogródku nie ma ale w tym roku to zmienię ... :P

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
No widzisz Alutka, tak to jest, jak się za szybko chce przeczytać zbyt duzo
Juz wiem co kombinujesz! Wsadzisz hiacynty do doniczek i powiesisz
Karolku, tę serduszkę dostałam ubiegłej wiosny i od razu kwitła
Niestety podkopała ją nornica i zaczęła szybko więdnąć. Teraz rośnie w innym miejscu i dopiero zaczyna wchodzić w okres kwitnienia. Jak zakwitnie cała, to zrobię jej portrecik 
Ewuniu, jeszcze dzień, dwa to potrwa, zanim wstawię nowe zdjęcia, bo w tej chwili nic się nie zmieniło, ale dwa dni słońca powinny wystarczyć, żeby pokazały się kolejne kwiatki
Moze korona cesarska juz rozkwitnie?
Jak widzisz, jeszcze jestem w domu, ale zaraz lecę do ogródka, bo pracy huk, a czasu tak mało!

Juz wiem co kombinujesz! Wsadzisz hiacynty do doniczek i powiesisz

Karolku, tę serduszkę dostałam ubiegłej wiosny i od razu kwitła

Ewuniu, jeszcze dzień, dwa to potrwa, zanim wstawię nowe zdjęcia, bo w tej chwili nic się nie zmieniło, ale dwa dni słońca powinny wystarczyć, żeby pokazały się kolejne kwiatki

Moze korona cesarska juz rozkwitnie?
Jak widzisz, jeszcze jestem w domu, ale zaraz lecę do ogródka, bo pracy huk, a czasu tak mało!
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Mam nadzieję, że pójdzie bokiem bo w ogrodzie tak mokro, że wszystko się klei do motyki. A jak będzie padać, to mam co robić w szklarni - muszę przygotować ziemię pod pomidory, bo na oknach już mi przeszkadzają. A poza tym szybciej się ukorzeniają jak są sadzone mniejsze.
A w środę z pewnością zajrzę.

A w środę z pewnością zajrzę.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No nareszcie i ja ciebie znalazłam Izuniu ;:54
Już się martwiłam że mi uciekł wątek i że gdzieś się zapodziałaś , bo byłam w 3 wątku i nie moglam jakoś znależć czwartego
Ale jestem i bardzo się cieszę
Izuniu u nas już zaczęło powoli padać , ale mam nadzieję że jutro będzie cieplutko
Już się martwiłam że mi uciekł wątek i że gdzieś się zapodziałaś , bo byłam w 3 wątku i nie moglam jakoś znależć czwartego

Ale jestem i bardzo się cieszę

Izuniu u nas już zaczęło powoli padać , ale mam nadzieję że jutro będzie cieplutko

Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
U mnie też chłodno, jeszcze nie pada ale wieje jak diabli.
Izuś, cudo hiacyntowe ekstra
Jak tylko przemebluję garaż, zaraz swoje w podobnym układzie posadzę 
Izuś, cudo hiacyntowe ekstra

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki